Νέο βίντεο με τον αστυνομικό που σήκωσε όπλο στην ΑΣΟΕΕ

Νέο βίντεο με τον αστυνομικό που σήκωσε όπλο στην ΑΣΟΕΕ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
42

Στη δημοσιότητα νέο βίντεο από τον αστυνομικό που σήκωσε όπλο σε φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ.

Το βίντεο δημοσίευσε στο Υoutube το «Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Ασοεε και αλληλέγγυοι/ες», εξηγώντας σε λεπτομερή ανακοίνωση «τι πραγματικά συνέβη στην ΑΣΟΕΕ με τον ειδικό φρουρό που έβγαλε όπλο και σημάδευε φοιτητές μέσα στη σχολή».

Να σημειωθεί πως η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διέταξε διερεύνηση του περιστατικού σχετικά με τον αστυνομικό που προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έπειτα από επίθεση που δέχθηκε.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, ένας αστυνομικός της Ασφάλειας έβγαλε και πρόταξε το όπλο του, απειλώντας ευθέως άτομα μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου, πριν φυγαδευτεί με την βοήθεια των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με την ενωτική πρωτοβουλία της ΑΣΟΕΕ, ο άντρας αποπειράθηκε να συλλάβει μικροπωλητή και όταν φοιτητές αντέδρασαν, μπήκε στην σχολή βγάζοντας όπλο, στοχεύοντας και απειλώντας τους ότι θα πυροβολήσει. Στην συνέχεια, κατά τους ίδιους, φυγαδεύτηκε με την βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ τα οποία πέταξαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και ξυλοκόπησαν φοιτητές φτάνοντας μέχρι την είσοδο της σχολής.

Δείτε το βίντεο:

 

Ολόκληρο το κείμενο:

Ενημέρωση σχετικά με τα γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ 24/2/20

ΣΗΜΕΡΑ ΣΗΜΑΔΕΨΑΤΕ ΜΕ ΟΠΛΟ

ΑΥΡΙΟ ΤΙ;

Από την αρχή του έτους οι μετανάστες μικροπωλητές επιδιώκουν την εδραίωση τους στο πεζοδρόμιο της ΑΣΟΕΕ. Αλληλέγγυος κόσμος από τον ευρύτερο αναρχικό/αντιεξoυσιαστικό χώρo, σε συνεννόηση μαζί τους βρίσκεται στο προαύλιο πραγματοποιώντας μικροφωνικές αλληλεγγύης, μοιράζοντας κείμενα και περιφρουρώντας το δημόσιο πεδίο. Όσο καιρό συμβαίνει αυτό, η αστυνομία επιχειρεί κατασταλτικούς σχεδιασμούς αυξομειούμενης έντασης με την παρουσία κάθε λογής μπάτσων (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, ασφαλίτες, στατικές δυνάμεις περιμετρικά της σχολής), αποδεικνύοντας την εμμονή της απέναντι στους μετανάστες μικροπωλητές, έχοντας επιστρατεύσει μέχρι και δύο drones.

Σήμερα αντιμετωπίσαμε κάτι διαφορετικό από τις σχεδόν καθημερινές επιχειρήσεις που λαμβάνουν χώρα στη σχολή. Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, αντιληφθήκαμε ένα άτομο να σταθμεύει τη μηχανή του μπροστά από τους πάγκους των μικροπωλητών στην κεντρική είσοδο της ΑΣΟΕΕ (ντυμένος με πολιτικά ρούχα έχοντας μόνο το υπηρεσιακό του κράνος), και να προπηλακίζει μετανάστη μικροπωλητή, μεταξύ άλλων λέγοντάς του " Δικά σου τα τσιγάρα; Πάρτα και φύγε από τη σχολή". Όταν του ζητήθηκε ο λόγος απάντησε ότι είναι από την ελληνική αστυνομία, βάζοντάς το στα πόδια. Μέσα στον πανικό του πέταξε το υπηρεσιακό του κράνος και αυτοεγκλωβίστηκε σε ένα μικρό διάδρομο του κάτω προαυλίου της ΑΣΟΕΕ. Εκείνη την ώρα αντανακλαστικά τράβηξε το υπηρεσιακό του όπλο, βγάζοντας την ασφάλεια και άρχισε να σημαδεύει τα πρόσωπα των αλληλέγγυων συντροφισσών και συντρόφων, φωνάζοντας "Κάντε πίσω, θα το χρησιμοποιήσω". Ταυτόχρονα, ως άμεσο αντανακλαστικό στη θέα του όπλου, ομάδα συντρόφων έσπασε τη μηχανή του.

Να σημειωθεί ότι την ώρα που ο μπάτσος σημάδευε με ευθεία βολή τόσο τα κεφάλια μας όσο και των φοιτητών που διέρχονταν στο προαύλιο, ο προαύλιος χώρος της σχολής ήταν κατάμεστος από κόσμο λόγω του ακαδημαϊκού προγράμματος της σχολής. Το εν λόγω σκηνικό διήρκησε περίπου 5 λεπτά κατά τη διάρκεια των οποίων ο επίδοξος "Κορκονέας" με το ελεύθερο χέρι του χρησιμοποίησε το κινητό του για να καλέσει ενισχύσεις φωνάζοντας και κλαίγοντας στους συναδέλφους του: "Ρε βλάκες ελάτε για βοήθεια δεν αντέχω άλλο".

Αντιλαμβανόμενοι την ασφάλειά μας, όσο και των υπόλοιπων φοιτητών, σαν προτεραιότητα, επιλέξαμε να μην κλιμακώσουμε περισσότερο το συμβάν αφήνοντάς τον να πηδήξει τα κάγκελα επί της Πατησίων εγκαταλείποντας έτσι τον χώρο της σχολής. Με το που πήδηξε, δύο διμοιρίες ΜΑΤ κατέφθαναν ήδη στην κεντρική είσοδο με σκοπό τη "διάσωσή" του, με τις οποίες ακολούθησε ολιγόλεπτη σύγκρουση καθώς εισέβαλλαν στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου.

Η σημερινή συνθήκη δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών από την ΕΛ.ΑΣ που είτε πυροβολεί στον αέρα στην οδό Αντωνιάδου, είτε πυροβολεί προς το μέρος αλληλέγγυων όπως στην παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του Βαρβιτσιώτη για την απεργία πείνας του Δ.Κουφοντίνα, είτε εκτελεί 15χρονους αναρχικούς στα Εξάρχεια.

Αυτός ο πανηλίθιος και εν τέλει επικίνδυνος μπάτσος, είχε την ψευδή πεποίθηση ότι έχει την κατάσταση στην ΑΣΟΕΕ υπό έλεγχο και μπορεί να το παίζει "πιστολέρο" νομίζοντας ότι θα καταφέρει να επιβληθεί, άνευ αντιστάσεων. Αποδείχθηκε περίτρανα δημόσιος κίνδυνος αφού κραδαίνοντας τρεμάμενος απασφαλισμένο το υπηρεσιακό του πιστόλι, είχε την πρόθεση να πυροβολήσει φοιτητές και αλληλέγγυους στο σωρό με ευθεία βολή.

Γνωρίζουμε πολύ καλά το μιντιακό παραλήρημα που θα ακολουθήσει. Πρόκειται για πάγια τακτική από τα καθεστωτικά σκουπίδια, που μέσα από τις διαστρεβλωμένες τους αφηγήσεις έρχονται να καλύψουν, να ξεπλύνουν και να νομιμοποιήσουν κοινωνικά την αυθαιρεσία των μπάτσων λασπολογώντας απέναντι σε αναρχικούς/αντιεξουσιαστές και σε εξεγερμένα υποκείμενα που αντιστέκονται.

Οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι που ήρθανε αντιμέτωποι με την απειλή του όπλου δεν έκαναν βήμα πίσω υπερασπιζόμενοι μαχητικά το δημόσιο χώρο και τα αξιακά τους.

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΜΑΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΑΣΟΕΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25/2 12:00

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Ασοεε και αλληλέγγυοι/ες"

Ελλάδα
42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ