Στο πλευρό του Μάικλ Μπλούμπεργκ τάχθηκε ο Κλιντ Ίστγουντ, που διαχρονικά υποστηρίζει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ασκώντας παράλληλα κριτική στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.  

 

«Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αναδείξουμε τον Μάικλ Μπλούμπεργκ εκεί», δήλωσε ο γνωστός συντηρητικός του Χόλιγουντ για τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την The Wall Street Journal. Ο Ίστγουντ ανέφερε ότι εγκρίνει «ορισμένα πράγματα» που έκανε ο Τραμπ, χωρίς ωστόσο να μπει περισσότερες λεπτομέρειες. Είπε, ωστόσο, ότι επιθυμεί ο Τραμπ να συμπεριφέρεται «με πιο ευγενικό τρόπο, χωρίς να κάνει tweets και να κοροϊδεύει τους ανθρώπους». Παράλληλα είπε ότι προσωπικά προτιμά (ο Τραμπ) να μην ρίχνει τον εαυτό του σε αυτό το επίπεδο.

 

Σύμφωνα με την The Wall Street Journal, ο Ίστγουντ, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως φιλελεύθερο, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η εγχώρια πολιτική έχει γίνει «περίεργη». Σε μια συνέντευξη στο Esquire κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του 2016, ο Ίστγουντ ρωτήθηκε για το αν θα ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ ή τη Χίλαρι Κλίντον. Είχε απαντήσει πως θα υποστήριζε τον Ντόναλντ Τραμπ καθώς η Χίλαρι Κλίντον είχε δηλώσει ότι «θα ακολουθούσε τα βήματα του Ομπάμα».

 

Μερικά χρόνια πριν, το 2012, σε συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τοποθετηθεί ενάντια στον Μπαράκ Ομπάμα. Ο βραβευμένος με όσκαρ Ίστγουντ έχει ασχοληθεί με την πολιτική στο παρελθόν. Το 1986 εξελέγη δήμαρχος σε πόλη της Καλιφόρνιας και παρέμεινε στο αξίωμα για μία διετία. 

 

Με πληροφορίες από CNN