«‘Έχει κάκωση στο νωτιαίο μυελό»

«‘Έχει κάκωση στο νωτιαίο μυελό» Facebook Twitter
2

Για κάκωση στο νωτιαίο μυελό που μπορεί να προκαλέσει κινητική αναπηρία, κάνουν λόγο οι γιατροί του Αγλαΐα Κυριακού για τον 11χρονο που δέχτηκε 21 μαχαιριές από τον κλόουν του ξενοδοχείο όπου διέμενε.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στον 11χρονο:

«Στο πλαίσιο της συνεχούς παρακολούθησης της κατάστασης της υγείας του 11χρονου Ρώσου ασθενούς που νοσηλεύεται στο ΓΝΠΑ «Π.&Α. ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ», το ΕΚΕΠΥ αναφέρει τα εξής:

Ο ασθενής διακομίσθηκε από το ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης στις 03:20 στις 15/05/2013 με πολλαπλά τραύματα από νύσσον όργανο, στον θώρακα, την ράχη και τα κάτω άκρα.

Έγινε άμεση αντιμετώπιση των κακώσεων, διασωλήνωση του ασθενούς και παροχέτευση του πνευμοθώρακα.

Με εντολή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας άμεσα διακομίσθηκε στις 08:30 στο Νοσοκομείο ΓΝΠΑ «Π.&Α. ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ» από το ΕΚΑΒ με C130.

Στο Νοσοκομείο Παίδων έγινε άμεση εκτίμηση και ο ασθενής εισήχθη στο χειρουργείο για περαιτέρω αντιμετώπιση των τραυμάτων.

Η ειδική Νευροχειρουργική Ομάδα διαπίστωσε μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση, κάκωση του νωτιαίου μυελού. Ο ασθενής αντιμετωπίστηκε επίσης από την Παιδοχειρουργική Ομάδα για τα λοιπά τραύματα.

Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης ο ασθενής εισήχθη στην ΜΕΘ Παίδων για περαιτέρω παρακολούθηση & θεραπεία.

Η τελική κλινική εκτίμηση θα ολοκληρωθεί μετά την αποσωλήνωση.

Συγχρόνως, υπήρξε ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Νοσοκομείου με την βοήθεια μεταφραστών από το Υπουργείο Εξωτερικών».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναυάγιο Πύλου: Την ποινική δίωξη του αρχηγού του Λιμενικού ζητάει η Εισαγγελία

Ελλάδα / Ναυάγιο Πύλου: Άσκηση ποινικής δίωξης κατά του νυν αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και ανώτερων στελεχών της ηγεσίας του

Η ποινική δίωξη αφορά σε κακούργημα και αδικήματα, όπως η έκθεση κατά συρροή από παράλειψη με νομική υποχρέωση διάσωσης και κατάστασης προσώπων αβοήθητων
LIFO NEWSROOM
Στην iGEM Ioannina 2025 το χρυσό μετάλλιο του κορυφαίου παγκόσμιου διαγωνισμού συνθετικής βιολογίας

Ελλάδα / Χρυσό μετάλλιο σε Έλληνες φοιτητές που θέλουν να σώσουν τα πλατάνια

Η ομάδα iGEM Ioannina 2025 ξεχώρισε και διακρίθηκε για την καινοτόμο πρότασή συνθετικής βιολογίας που αφορά την αντιμετώπιση της εκτεταμένης νέκρωσης που απειλεί τα οικοσυστήματα της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια