ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.2.2020 | 12:06

Ανάσα

Εστειλα μήνυμα στο πρώην αγόρι μου..Δεν του ζήτησα επανασύνδεση απλά έπρεπε να φύγει αυτό το βάρος από μέσα μου..Πήρα τις ευθύνες μου ζήτησα συγγνώμη αλλά του είπα επίσης ότι κ εκείνος με πλήγωσε πολύ..Το διαβασε,φυσικά απαντήση δεν πήρα και ούτε πρόκειται..Το περίμενα..Εγώ όμως νιώθω καλά με μένα διότι εκεί που εφταιξα έπρεπε να το πω κ να κλείσω αυτον τον κύκλο όσο και να με πονάει..Το πιο πιθανό να μην τον νοιάζει καν ότι του ΠΑ αλλά οκ εγώ έκανα αυτό που θεωρούσα σωστό..Φυσικά και έχω πληγωθεί αλλά τώρα ξέρω ότι έχει τελειώσει για τα καλά...
13
 
 
 
 
σχόλια
Ελα μωρό μου, πραδέξου ότι σε ετσουξε που απάντησε, αλλιώς δεν θα έκανε τον κόπο τι χεράκι σου να γράψει και εξομολόγηση μετά το μήνυμα! Έτσι είναι! Τους πρώην τους έχουμε πετάξει σαν μιάσματα από τις ζωές μας και συνεπώς αποτελούν μακρινό παρελθόν! Έλα να σε βλέπω να πηγαίνεις στον επόμενο!
Αγάπη λογικό να με πείραξει κ ειδικά όταν νοιάζεσαι για τον άλλον..Το μήνυμα διαβάστηκε αλλά δεν απαντήθηκε ποτέ..Τόσο απλά..Όπως κ να χει έφυγε ένα βάρος από μέσα μου γιατί ξέρω ότι εγώ έκανα ότι μπορούσα κ απλά δεν εκτιμήθηκα κ να μπορέσω επιτέλους να παω παρακάτω..Δύσκολα με δύσκολα πρέπει..
Αυτος ο ανθρωπος δεν σε αξιζε και εν τελει φανηκε. Ενα συχνο λαθος που κανετε εσεις οι νεοι ανθρωποι ειναι να τα παρατατε με τις σχεσεις σας. Ως μεγαλυτερος μπορω να σε συμβουλεψω να μην απογοητευτεις και να δινεις παντα νεες ευκαιριες σε ανθρωπους.
Δε μας λες τι έκανες, αν ήταν πάρα πολύ χοντρό, άποψή μου είναι να μη στείλεις μήνυμα. Να πας να τον βρεις κι αν δεχτεί να σε ακούσει, καλώς. Αν όχι, πάλι καλώς.Η εύκολη λύση είναι τα μηνύματα και μετά να νομίζετε ότι κάνατε και κάτι σπουδαίο. Ίσα-ίσα βαρίδι στον άλλον είναι όλο αυτό και καλό είναι να μην επιδιωκετε επαφές με άτομα που έχετε κάνει πράγματα εις βάρος τους, αν θέλουν εξηγήσεις κτλ θα τις ζητήσουν. Νομίζω ότι αυτό γίνεται βέβαια γιατί όλοι θέλουν, όσα κι αν έχουν κάνει να νιώθουν οι καλοί της υπόθεσης και μάλιστα να τους αναγνωρίσουν (!) αν γίνεται. Η μικρότερη συνέπεια όταν δεν προσέχουμε /νοιαζόμαστε γι αυτά που κάνουμε εις βάρος άλλων σε βάθος χρόνου είναι να μην υπάρχει εκτίμηση και η ξεκάθαρη έλλειψη διάθεσης για την παραμικρή επαφή. Σιγά δηλαδή τη συνέπεια. Αλλά μη μου κλαιγεστε κι από πάνω για το ότι εσείς κάνατε αυτό που επρεπε και ο άλλος φταίει με την 'αδιαφορία' του, είναι υπερβολικό το θράσος και δεν μπορώ να συμπάσχω. Υ. Γ. Αν τώρα απλά αυτομαστιζωνεσαι και δεν έκανες τίποτα μεμπτό, ο τρόπος που εκφράζεσαι είναι επικίνδυνος γιατί σε κάνει να μοιάζεις ενοχή. Ίσως και να νιώθεις ενοχή, αδίκως. Αν πάλι όντως τελικά εσύ φέρθηκες άθλια, με μέτρο η εγωπαθεια γιατί μου είστε και πολλοί.
Δεν κατάλαβες καλά μάλλον..Όταν λέω ζήτησα συγγνώμη εννοώ ζήτησα γτ την τελευταία φορά που χωρίσαμε κιόλας μου μίλησε πολύ άσχημα πολύ υποτιμητικά και βγήκα εκτός εαυτού κ του μίλησα το ίδιο προσβλητικά και εγώ..Γενικά είμαι άνθρωπος που ζητάω συγγνώμη..Στην σχέση μας όσο δε μιλούσα κ δε ζήταγα τα αυτονόητα ήμουν η καλύτερη όμως αν μιλούσα ήμουν η χειρότερη κατά αυτόν..Πήρα την ευθύνη μου για τον τρόπο που μίλησα γτ δεν είμαι έτσι κ δεν έστειλα να γυρίσει αλλά για του πω ότι κ εκείνος με πλήγωσε πολύ κ αν το κανα κ εγώ το κανα γτ δεν άντεξα άλλο..ήθελα απλά να φύγει από μέσα μου να λύτρωθω να παω παρακάτω
Αγιε, χωρίς πιο σαφή αναφορά, ποτέ δεν ξέρεις, καλώς ή κακώς όποιος κλαίγεται δεν είναι ο καλός και όποιος δεν απαντά ο κακός.Καλησπέρα Ζωή, η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν σίγουρη και γι' αυτό έβαλα το υστερόγραφο. Αν ήθελες τη γνώμη μου (που θα στην πω με το έτσι θέλω :Ρ) όταν κάποιος ξεπερνάει τα όριά σου και δε σε σέβεται, δεν έχεις ν' απολογηθείς για κάτι σ' εκείνον. Δεν έχεις λόγο να ζητήσεις συγγνώμη από εκείνον ειδικά αν αυτά που του είπες ίσχυαν και έγινες απλά δυσάρεστη. Πάντως, με τα τωρινά δεδομένα, αν οφείλεις κάποια συγγνώμη είναι στον εαυτό σου κι όχι σ' εκείνον. Βασικά συγχώρεση που έκατσες σε μια σχέση που καταπιεζόσουν αλλιώς δεν ήσουν αρεστη. Αυτόν ίσα-ίσα τον τονωσες και κακώς, δεν υπάρχει λόγος να εκθέτεις τον εαυτό σου σε άτομα που θα το χρησιμοποιήσουν εναντίον σου ακόμη κι ας μη γίνει κάτι τρελό γιατί και μόνο που θα χαλιέσαι έστω πέντε λεπτά, είναι πέντε λεπτά ηρεμίας από τον πολύτιμο χρόνο σου, αν δε έχεις αυτή τη στάση με όλους θα χάσεις πολύ χρόνο και είναι το μόνο που έχουμε.
Αν δεν είσαι τέτοιος άνθρωπος Zoe, που τποτίθεται ήταν ο λόγος που έστειλες, αυτό ΗΔΗ το γνώριζε κατά την διάρκεια της σχέσης. Δεν χρειαζόταν διευκρίνιση στο χωρισμό, εξυπακούεται. Το ότι ήθελες να τα πεις να ξεσκάσεις είναι σύγχρονο φαινόμενο και κατά την γνώμη μου καταστροφικό: δεν κερδίζεις στην πραγματικότητα λύτρωση, μόνο χάνεις. Σε σεβασμό (σε θεωρεί θύμα και κλαψιάρα), σε εκτίμηση (διατρανώνει το δικό του εγώ) και σε απλές μονάδες IQ (καταλαβαίνεις ότι αυτοκοροιδεύεσαι, η ελπίδα ήταν στην όποια ανταπόκριση). Επομένως καλώς χωρίσατε και μην επαναλάβεις τα ίδια λάθη στην επόμενη σχέση.
Μερικές φορές το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να σταματήσεις να σκέφτεσαι,να φαντάζεσαι,να υποθέτεις,να φτιάχνεις σενάρια, να δημιουργείς εμμονες ιδέες, να σκαλωνεις... πάρε μια ανάσα και συνεχίζεις, εδώ είμαστε... :)