Μοντέλο αρνήθηκε να φορέσει «ρατσιστικά» αξεσουάρ σε επίδειξη - Η συγγνώμη της σχολής μόδας

Μοντέλο αρνήθηκε να φορέσει «ρατσιστικά» αξεσουάρ σε επίδειξη - Η συγγνώμη της σχολής μόδας Facebook Twitter
7

Πιέσεις για να φορέσει «ρατσιστικά» αξεσουάρ καταγγέλλει πως δέχτηκε μαύρο μοντέλο, κάτα τη διάρκεια επίδειξης σχολής μόδας της Νέας Υόρκης.

Το σετ αξεσουάρ περιλάμβανε υπερμεγέθη προσθετικά αυτιά, χείλη και φρύδια. «Μόλις είδα τα κομμάτια, άρχισε να τρέμω. Ένιωσα πως ήταν πολύ ρατσιστικό. Ήταν ξεκάθαρο πως δεν αισθανόμουν άνετα» παραδέχετι η Έιμι Λεφέβρ.

Μοντέλο αρνήθηκε να φορέσει «ρατσιστικά» αξεσουάρ σε επίδειξη - Η συγγνώμη της σχολής μόδας Facebook Twitter

Το 25χρονο μοντέλο, μιλώντας στη New York Post, είπε στο προσωπικό του ντεφιλέ πως δεν αισθανόταν άνετα να φορέσει τα αντικείμενα, ωστόσο εκείνοι της είπαν πως «για 45 δευτερόλεπτα δεν πειράζει να μη νιώθεις άνετα».

Μετά την άρνηση της Λεφέβρ να τα φορέσει, το ζήτημα πήρε διαστάσεις και η σχολή μόδας Fashion Institute of Technology αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, ανακοινώνοντας μάλιστα πως το θέμα διερευνάται.

Μοντέλο αρνήθηκε να φορέσει «ρατσιστικά» αξεσουάρ σε επίδειξη - Η συγγνώμη της σχολής μόδας Facebook Twitter

«Προς το παρόν δεν φαίνεται πως η πρόθεση της επίδειξης, η χρήση των αξεσουάρ ή η καλλιτεχνική διεύθυνση του ντεφιλέ ήταν να κάνει κάποια δήλωση για τη φυλή. Ωστόσο, είναι πια ξεκάθαρο, ποιο ήταν το αποτέλεσμα. Γι'αυτό ζητούμε συγγνώμη - σε όσους συμμετείχαν στο σόου, τους φοιτητές και σε όλους όσοι προσβλήθηκαν από αυτό που είδαν» τόνισε σε ανακοίνωσή της η Τζόις Φ. Μπράουν πρόεδρος της συγκεκριμένης σχολής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης (SUNY).

View this post on Instagram

An official message to the FIT community from President Joyce F. Brown about the @fitfashionmfa show.

A post shared by FIT NYC (@fitnyc) on


Μοντέλο αρνήθηκε να φορέσει «ρατσιστικά» αξεσουάρ σε επίδειξη - Η συγγνώμη της σχολής μόδας Facebook Twitter

Ανάλογη ήταν και η στάση του επικεφαλής της εταιρείας που οργάνωσε την επίδειξη μόδας, Τζόναθαν Κάιλ Φάρμερ: «Ζητώ συγγνώμη για τη βλάβη που προκάλεσα σε όσους συμμετείχαν στο σόου. Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη και δεσμεύομαι να διδαχτώ από το συμβάν και να κάνω βήματα προς το καλύτερο» τόνισε, υπερθεματίζοντας πως η πρόθεση κάθε άλλο παρά ρατσιστική αφετηρία είχε. «Δεν υπάρχει περιθώριο για λάθος που μπορεί να ερμηνευτεί ως ρατσιστικό, ομοφοβικό, θρησκευτικής μισαλλοδοξίας ή άλλου είδους φανατισμού» κατέληξε.

Με πληροφορίες από BBC/Yahoo

Διεθνή
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
...είναι αυτό που λένε και στο χωριό μου horrendous θέαμα.Διάβασα ότι αφορά σε έργο κινέζου αποφοίτου.Πάντως, δεν φαίνεται να αφορά -ειδικώς- σε επιχείρηση προσβλητικής παρουσίασης των μαύρων. Αυτή η παπαριά με τα πλαστικά χείλια είναι τύπου sex toy …σπερμορουφήτρας. Πιο πολύ "σεξιστικό", θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε, τύπου "αντικειμενοποίηση". Τα υπερμεγέθη alien αυτά, κάποιοι ίσως θεωρούν πως είναι αυτιά μη ανθρωπίνου πρωτεύοντος (ίσως επειδή κολλά με τον "ρατσισμό") αλλά εγώ βλέπω -απλώς- υπερμεγέθη αυτιά, σαν αυτά που φοράνε και στις απόκριες. Τα Groucho Marx eyebrows, επίσης, δεν μπορώ να δω πώς αφορούν κάτι συγκεκριμένο κατά των μαύρων, άλλοι είναι πολλοί πιο τριχωτοί.Ένα μαύρο μοντέλο μπορεί να το πάρει πιο "προσωπικά" το θέμα και δεν μου φαίνεται περίεργο αυτό (βλ. παρελθοντική παρουσίασή στα media με υπερμεγέθη χείλια και συγκρίσεις με χιμπατζήδες και γορίλες). Γενικώς μία γυναίκα θα μπορούσε να το πάρει πιο προσωπικά αυτό το θέμα, αλλά είναι παράξενο που αυτό το bizzare θέαμα να αντιμετωπίζεται σαν κάτι με ξεκάθαρα ρατσιστική πρόθεση όπως ένα blackface του παρελθόντος. Δεν διαφωνώ στο ότι κάτι μπορεί να ενοχλεί [και δη όταν το αρχικό κόνσεπτ του κινέζου αποφοίτου, όπως διαβάζω και αν ισχύει αυτό, αφορά στην επισήμανση «άσχημων χαρακτηριστικών του σώματος» (sic)] να ενοχλεί, όμως, ας ενοχλεί για τους σωστούς λόγους.
Εντάξει, το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές. οτι οι ταχα-αντιρατσιστες ειναι οι πιο ρατσιστές άνθρωποι του πλανήτη. Πρέπει να είσαι πολύ ρατσιστής και εμμονικος για να δεις αυτά τα καρναβάλια και να τα συνδέεις με την μαύρη Φυλή Ποιο πολύ με τους ferengi από το star trek μοιάζουν.