Απεργία της ΓΣΕΕ

Κυβερνητικές πηγές: «Επαγγελματίες εργατοπατέρες» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ πίσω από την απεργία

Κυβερνητικές πηγές: «Επαγγελματίες εργατοπατέρες» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ πίσω από την απεργία Facebook Twitter
Κυβερνητικοί κύκλοι κάνουν λόγο για απεργία από «εργατοπατέρες» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ (EUROKINISSI)
3

Κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζουν με αιχμηρό τρόπο την 24ωρη απεργία που προκήρυξαν για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, η ΠΟΕ-ΟΤΑ και σωματεία εργαζομένων στον χώρο των μεταφορών. 

Στελέχη της κυβέρνησης κάνουν λόγο για «καθαρά αντιπολιτευτική ενέργεια από επαγγελματίες "εργατοπατέρες" του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ» που έχουν αιτήματα εκτός λογικής.  Όπως λένε, βασικό αίτημα της αυριανής απεργίας είναι η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, η μη ψήφιση του νέου ασφαλιστικού και η επαναφορά σε προηγούμενες εποχές. «Πραγματοποιούν δηλαδή μια απεργία για το νόμο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016, στον οποίο ελάχιστα αντέδρασαν μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Και πραγματοποιούν τώρα απεργία για το νόμο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, ο οποίος καταργεί αρνητικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου. Πρόκειται για συνδικαλιστικό παραλογισμό και για απεργίες φανερά υποκινούμενες με καθαρά κομματικά κίνητρα και στοχεύσεις» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

«Διαβάζουμε για τους λόγους που θα ταλαιπωρηθούν αύριο εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Οι "εργατοπατέρες" ζητούν επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων. Κοινωνική ασφάλιση, Υγεία-Πρόνοια για όλους, αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και Υποχρεωτική. -Ένταξη των ηλεκτροδηγών της ΣΤΑ.ΣΥ. στα ΒΑΕ με αναδρομική ισχύ. Επαναφορά των ΒΑΕ, όπου έχουν καταργηθεί. Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, η οποία να ανταποκρίνεται τόσο στις πραγματικές ανάγκες, όσο και στις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των ειδικοτήτων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. Τα αιτήματα αυτά είναι φανερό ότι κινούνται εκτός λογικής. Πρόκειται για καθαρά αντιπολιτευτική ενέργεια από επαγγελματίες "εργατοπατέρες" του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ», καταλήγουν οι ίδιοι κύκλοι της κυβέρνησης.

«Χειρόφρενο» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Αύριο δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο σε μετρό, λεωφορεία, τραμ και τρόλεϊ. Για το λόγο αυτό, ο δακτύλιος δεν θα ισχύσει ενώ θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων και στις λεωφορειολωρίδες. Στην απεργία συμμετέχει επίσης η ΠΕΝΕΠ και τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στον Πειραιά, στη Ραφήνα και στο Λαύριο.

Αντίθετα, κανονικά θα κινηθούν ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Δύο συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Δύο συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες στο κέντρο της πρωτεύουσας - αυτή του ΠΑΜΕ που έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 στα Προπύλαια και η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ, που θα ξεκινήσει στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Πολιτική
3

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ευελπιστώ να μην λογίζεται ρουφιανιλίκι να πεις:"Ο Τάδε με την ιδιότητά του ως γενικός γραμματέας, πολιτικά προσκείμενος στη Δείνα παράταξη που υποστηρίζεται από το Ψι κόμμα, έθεσε ζήτημα ψηφοφορίας για απεργία με αίτημα το Χι. Ψήφισαν και αποφάσισαν τόσα μέλη από τόσα εγγεγραμμένα."ΟΙ "κύκλοι" ανήκουν στη γεωμετρία, άντε και στη Ραφήνα (αυτό το "κύκλοι της Ραφήνας" με έχει στοιχειώσει).Αυτά τα ανώνυμα και οι φήμες με έχουν κουράσει. Έχουν το ίδιο κύρος με ανώνυμες καταγγελίες για αστυνομική βία που γίνονται ενώπιον... ιστοτόπων!
Η λύση για το συνταξιοδοτικό "θάφτηκε" οριστικά, όταν ανάλογα ανεύθυνες πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες της τότε Αντιπολίτευσης - αλλά και πάρα πολλοί Πασόκοι βουλευτές -, αντέδρασαν βίαια στη ΛΥΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ.Αντί να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν, ξεσήκωσαν το σύμπαν.Η ίδια ανευθυνότητα αποδεικνύεται ότι υπάρχει και σήμερα.Δεν είναι μάλλον τυχαίο, ότι μεταξύ των αιτημάτων είναι και η καταβολή δεδουλευμένων στην ΕΡΤ για το ...2012 και το 2013 και οι ...προσλήψεις επί πλέον μόνιμου προσωπικού....Ούτε είναι τυχαίο το αίτημα επαναφοράς των ΒΑΕ, όπου έχουν καταργηθεί. Όποιος θέλει να δει για ποιες δουλειές ζητούσαν ΒΑΕ στο Δημόσιο, ας ανατρέξει στις αναρτήσεις στο open.gov (ακόμη και το 2016).Κατά τα άλλα, ο ντελιβεράς π.χ. που για να βγάλει κυριολεκτικά ένα κομμάτι ψωμί, οδηγεί ανασφάλιστος και με την ψυχή στο στόμα μέσα στο καυσαέριο - και τελευταία ξυλοκοπείται κιόλας για να του πάρουν τις εισπράξεις -, κάνει μια "κανονική" δουλειά. Σαν παράδειγμα το φέρνω, για τις εκ του ασφαλούς διεκδικήσεις του Δημοσίου. Δεν εννοούμε να καταλάβουμε ότι δεν μπορεί να έχουμε κοινωνία 2 ταχυτήτων. Και οι ανεύθυνοι λαοπλάνοι πολιτικοί και συνδικαλιστές καραδοκούν. Με το αζημίωτο βέβαια. Τους πληρώνουμε τους βουλευτές 7000 € τον μήνα και ζουν αυτοί "βασιλικά", για να υποσκάπτουν το μέλλον και να χρεωκοπούν την χώρα, αφού η χώρα δεν είναι εκ Θεού κότα που γεννάει χρυσά αυγά. ΕΔΩ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ. ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΙ "ΕΝΣΗΜΑ" ΕΧΟΥΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΠΡΙΝ "ΣΩΣΟΥΝ" ΕΜΑΣ. ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΦΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΙ !
Μην απορήσετε αν δείτε και πάλι τον Παπαδραχμούλη μαζί με όχλο να μουντζώνουν τη Βουλή. Ευτυχώς δεν περνάει μέρα που να μην μας θυμίζουν τι άτομα είναι.