ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.2.2020 | 16:19

Το λες ενδιαφέρον...ή όχι;

Πρόσφατα βγήκε μια προκήρυξη στην οποία μπορούσα να δηλώσω βάσει του πτυχίου και του μεταπτυχιακού που έχω (είμαι άνεργη εκπαιδευτικός). Είχα γενικά ακούσει ότι θα βγει κάποι στιγμή αλλά λόγω του ότι έλειπα για 2 εβδομάδες στο πατρικό μου (όπου δεν έχουμε ίντερνετ) για οικογενειακούς λόγους υγείας, δεν πρόλαβα να την πάρω χαμπάρι ότι βγήκε και δεν πρόλαβα να κάνω αίτηση. Μία μέρα πριν λήξει, μια φίλη μου η οποία είναι εξίσου άνεργη εκπαιδευτικός μου έκανε μια κλήση. Εκείνη τη στιγμή δεν μπόρεσα να της απαντήσω και χθες, που βρεθήκαμε, μου είπε ''έκανες την τάδε αίτηση έτσι;'' ''Ποια αίτηση;'' της απαντώ έκπληκτη. ''Μη μου πεις οτι δεν το είδες...βγήκε η τάδε προκήρυξη...γι αυτό σε πήρα επειδή έληγε η προθεσμία'' μου είπε. ''Κρίμα, στενοχωρήθηκα τώρα, ουτε εγω εχω ελπιδες, απλα ετσι την εκανα, αλλα νομιζα το ειδες κλπ κλπ'' συνέχισε αλλά μέσα σε όλο αυτό εγώ αναρωτιέμαι:Αν π ρ α γ μ α τ ι κ ά ενδιαφέρεσαι για τον άλλο, αντί να κάνεις απλά μια κλήση και δεν δεις ότι δεν απαντά, δεν του στέλνεις μήνυμα σε κινητό και social ότι τρέχει αυτό και αυτό και σε ενημερώνει για να προλάβεις;Έχω την εντύπωση ότι το είδε ανταγωνιστικά, επειδή δεν έχει ούτε μεταπτυχιακό, ούτε γλώσσες, ούτε πτυχίο Η/Υ (έχω όλα τα προαναφερθέντα και εχουμε το ιδιο αντικειμενο στο πτυχιο μας,απλα σπουδασαμε σε διαφορετικες πολεις). Και προφανώς σκέφτηκε ''να την πάρω (γνωριζοντας ότι έχω οικογενειακα θεματα και λειπω) για να εχω τη συνειδηση μου ήσυχη ότι την πήρα και δεν της λέω τίποτα άλλο''.Δεν με ενδιαφέρει το ότι έχασα την προθεσμία για την αίτηση, εξαλλου μετρούσε πολυ η προυπηρεσια και δεν εχουμε καθολου και οι δυο. Με έβαλε όμως σε σκέψεις ο τρόπος της και πρώτη φορά ένιωσα ότι, παρά το ότι με θεωρεί από όσο λέει σημαντική της φίλη, και ενώ ξέρει πόσο θέλω να εργαστώ (ενώ εκείνη ήδη εργάζεται κάπου προσωρινά) δεν μπήκε καν στον κόπο να στείλει ένα μήνυμα. Κι ας εχουμε μοιραστει τον πονο μας για το οτι δεν ασκουμε αυτο που σπουδασαμε απειρες φορες.Αποφάσισα από εδώ και στο εξής να μην της αναφέρω τίποτα σχετικό με δουλειά. Στο παρελθόν την ενημέρωνα για αγγελίες, αιτήσεις κλπ (ασχετα απο το αν δεν βρηκε τελικα κάτι μέσα από αυτά), αλλά πρώτη φορά ένιωσα ότι ναι, στο θέμα αυτό, του διορισμου στον κλαδο μας, θα είναι πάντα ανταγωνιστική απέναντί μου. Σήμερα ένιωσα ότι θα συνεχισουμε να είμαστε φίλες, αλλά μέχρι ένα βαθμό από ότι φαίνεται. Από την πλευρά μου τουλάχιστον, ενοχλήθηκα.Νιώθω λίγο στενοχωρημένη.
8
 
 
 
 
σχόλια
Καλή μου Φίλη όχι δεν φταίει η φίλη σου ουτε ανταγωνιστικά σε βλέπει.Ενα εκατομμυριο αιτήσεις εγιναν, εσένα θα κοιτάξει να ανταγωνιστει;; Μαλλον εσυ ανταγωνιζεσαι και συγκρινεσαι με τη φιλη σου , μαλλον εσυ ζηλεύεις...Κι εγω εκπαιδευτικός είμαι, έκανα την αίτηση αλλα σίγουρα θα απορριφθω .. Την έκανα γιατί ειχε βουηξει ο τόπος!!! Ασε την κοπελα ησυχη λοιπόν και φροντισε να λαμβάνεις καθε προκήρυξη ακομα και sms.Εγώ ετσι κάνω.. κι οταν χανω προκήρυξη δε μου φταίει άλλος, αλλά εγώ!!! Νομίζω δεν έχεις κάνει τα σεμινάρια που κανουμε οι εκπαιδευτικοί για ψυχολογια, αλλιως θα σκεφτόσουν σίγουρα αλλιως...
Στο κινητο κοπελια δεν εχεις ιντερνετ; Ή αυτο ειναι μονο για να ανεβαζουμε φωτο στα σοσιαλ;Δε φτανει που η κοπελα σε σκεφτηκε και σε πηρε τηλ, δε φτανει που την εγραψες κανονικα, βρηκε και το μπελα της απο πανω. Το δεχομαι οτι αν ειχες θεματα υγειας πιθανον να μην ειχες το μυαλο σου εκει, αλλα οχι καη να κατηγορεις τη φιλη σου για αυτο. Ελεος καπου!
Τι άλλη μπούρδα θα διαβάσω... Σορρυ κιόλας δηλαδή, αλλά υποτίθεται είσαι εκπαιδευτικός, άνεργη και δε φροντισες να ενημερωθείς εγκαίρως για την προκήρυξη που ακούγεται εδώ και ένα χρόνο ότι θα βγει; Όσο για το ίντερνετ και την απουσία του στο σπίτι σου ουδέν σχόλιον. Υπάρχουν ίντερνετ καφέ, φίλοι να πάρεις να ρωτήσεις και στο 2020 είμαστε, εποχή πληροφόρησης, όποιος θέλει μαθαίνει! Και όχι μόνο αυτό, αλλά σε πήρε και τηλέφωνο η αλλη, και σου φταίει κιόλας που δεν επέμεινε; Γιατί, μωρό είσαι να σε πάρει από το χέρι; Όταν κάποιος ενδιαφέρεται, ψάχνεται, είναι απικο στα εκπαιδευτικά σαιτ που αναρτούν τα πάντα και δεν επιρρίπτει ευθύνες σε άλλους.Όσο για τον αν το είδε ανταγωνιστικα, φουλ κακία από μέρους σου, γιατί σε κάλεσε και ούτε που απάντησες. Ακόμη ομως και αν το είδε ανταγωνιστικα (που προσωπικά αμφιβάλλω) καλα έκανε, γιατί η δουλειά και οι θέσεις εργασίες στις μέρες μας είναι αρένα, δυστυχώς δε θα δουλέψουν όλοι ούτε θα μας έρθουν έτοιμα στο πιάτο.Α, και τέλος, οι πίνακες αυτοί δεν ήταν μόνο για μόνιμο διορισμό αλλά και για αναπληρωτές, και σορρυ που στο χαλαω αλλά με το μεταπτυχιακό είχες πολλές πιθανότητες να δουλέψεις ως αναπληρώτρια καθώς έδινε 20 μόρια δηλαδή όσο 2-3χρονια προϋπηρεσίας.Περίμενε τωρα 2-3χρονια που θα ξανανοίξουν οι πίνακες να το καταθέσεις τότε. Τι να πω... Βρήκε και τον μπελά της η κοπέλα.
Α και τέλος, η προκήρυξη βγήκε Δεκέμβριο και οι αιτήσεις τελείωσαν 13 Φλεβάρη... Μια χαρά διάστημα για όποιον ενδιαφερόταν να μάθει και να προλάβει.
Καλό είναι να μην ρίχνεις αλλού ευθύνες για να καλύψεις τη δική σου ανευθυνότητα. Γνώριζες ότι θα βγει προκήρυξη κ όμως δεν μπήκες στον κόπο... Στο πατρικό σου δεν έχετε ίντερνετ, αλλά είχες απαίτηση να σου στείλει στα social η φίλη...Σε ποιο ουράνιο κ τόξο είναι πια το πατρικό σου που δεν έχει έστω ένα καφενείο με δίκτυο, έναν γείτονα... κάτι!!Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας κάποια στιγμή, κανείς δε μας χρωστάει!