Άνδρος: Διαδικασία επιβολής κυρώσεων σε κωπηλάτη που βγήκε στη θάλασσα με κακοκαιρία

Άνδρος: Διαδικασία επιβολής κυρώσεων σε κωπηλάτη που βγήκε στη θάλασσα με κακοκαιρία Facebook Twitter
Το Λιμενικό διέσωσε τον 43χρονο κωπηλάτη (Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI)
1

Διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε σε βάρος 43χρονου κωπηλάτη στην Άνδρο, ο οποίος λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αδυνατούσε να γυρίσει στην ακτή και κάλεσε σε βοήθεια.

Στο σημείο έφτασε το σκάφος του λιμενικού, που περισυνέλεξαν τον 43χρονο και τον μετέφεραν στο λιμάνι του Γαυρίου. Από το τοπικό λιμεναρχείο εκδόθηκε σχετική παράβαση και επιδόθηκε στον 43χρονο, ο οποίος αναμένεται να κληθεί σε απολογία από το τοπικό λιμεναρχείο, στο πλαίσιο πρόσφατης διαταγής του Λιμενικού για όσους αψηφούν τον καιρό

Στον 43χρονο δεν έχει επιβληθεί ακόμη πρόστιμο, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Το αν θα επιβληθεί θα εξαρτηθεί από τα όσα θα υποστηρίξει στην απολογία του. Σε περίπτωση που κριθεί ότι θα πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο, αυτό θα εκδοθεί από το αρχηγείο του λιμενικού.

Τον Ιανουάριο, το αρχηγείο του Λιμενικού με σχετική διαταγή προς τα λιμεναρχεία είχε ζητήσει να εφαρμόζονται οι κανονισμοί που προβλέπουν την καταβολή αποζημιώσεων προς το δημόσιο, για άσκοπες κινητοποιήσεις μέσων και προσωπικού, σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης λόγω υπαιτιότητας πολιτών.

Διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων έχει ήδη κινηθεί και για άλλα περιστατικά που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια