Ξυλοδαρμός μαθητή στο Βύρωνα: «Υπήρχε και παρουσία καθηγητών»

Ξυλοδαρμός μαθητή στο Βύρωνα: «Υπήρχε και παρουσία καθηγητών» Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
2

Άρση απορρήτου τηλεπικοινωνιών θα ζητήσει ο δικηγόρος του 17χρονου που δέχθηκε ομαδική επίθεση από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στον Βύρωνα και παραμένει κλινήρης στο σπίτι του μετά το περιστατικό. 

Το μεσημέρι της Τρίτης ο 17χρονος δέχθηκε επίθεση με γροθιές και κλοτσιές επειδή προσπάθησε να υπερασπιστεί την αδελφή του από το bullying που δεχόταν καθημερινά. «Mε χτυπούσαν άγρια, αλύπητα, με μίσος, το κάνανε για να με τελειώσουν. Εγώ προσπάθησα να αμυνθώ, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Έτρωγα ξύλο από 17 άτομα», δήλωσε ο 17χρονος μαθητής λυκείου στον τηλεοπτικό σταθμό Star. Ο νεαρός τραυματίστηκε στο κεφάλι και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο. Στη συνέχεια ο 17χρονος κατονόμασε έξι ανηλίκους ως δράστες της επίθεσης εναντίον του, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Την ίδια ώρα η οικογένεια του θύματος προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ της επίθεσης, ενώ ο μαθητής παραμένει στο σπίτι του μέχρι να επουλωθούν οι πληγές του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Παράλληλα ο δικηγόρος της οικογένειας ετοιμάζει τις επόμενες νομικές κινήσεις που θα οδηγήσουν στο δικαστήριο όλους τους δράστες του απίστευτου ξυλοδαρμού. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Γιάννης Καλαϊτζίδης θα ζητήσει την πλήρη άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να βρεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

«Θα ζητήσω από εισαγγελικό λειτουργό που θα αναλάβει την υπόθεση ή έχει αναλάβει την υπόθεση να ανοίξουν τα τηλέφωνα όλων των εμπλεκομένων δραστών του ξυλοδαρμού του 17χρονου. Αναρωτιέμαι πώς μαζεύτηκαν 17 παιδιά για να δείρουν ένα άτομο μέσα στην αυλή του σχολείου. Δεν βρέθηκαν τυχαία αυτά τα άτομα εκεί, πιστεύω ότι έγινε προσυνεννόηση μεταξύ τους, συγκρότησαν ομάδα και αυτό δείχνει δόλο. Η πρόθεσή τους ήταν να σπάσουν στο ξύλο τον 17χρονο μαθητή. Η σωστή ποινική δίωξη των ατόμων αυτών θα είναι οι βαριές σωματικές βλάβες, αφενός διότι προέκυψε κίνδυνος ζωής καθότι τα χτυπήματα αυτά θα μπορούσαν να αποβούν θανατηφόρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω η μεγαλύτερη μερίδα των δραστών είναι μαθητές Γ' Γυμνασίου και αυτό θα πρέπει να μας ανησυχεί πάρα πολύ» δήλωσε στο Πρώτο Θέμα ο κ. Καλαϊτζίδης.

«Οι γονείς έχουν υποβάλει μήνυση κατά συγκεκριμένων ανθρώπων και μάλιστα τα άτομα αυτά αναγνωρίστηκαν από τους ίδιους τους συμμαθητές τους αλλά είναι και κάποιοι που δεν ανήκουν στο σχολείο. Θέλουν να αποδοθεί δικαιοσύνη για το παιδί τους» προσθέτει ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου. Σύμφωνα με τον ίδιο το θύμα της επίθεσης αδυνατεί να παρακολουθήσει μαθήματα στο σχολείο και είναι κλινίρης στο σπίτι του με πόνους από τα χτυπήματα. 

«Από το αποδεικτικό υλικό φοβάμαι ότι προκύπτει πως υπήρχε και παρουσία καθηγητών» ανέφερε ο κ. Καλαϊτζίδης σήμερα στον ΑΝΤ1 προσθέτοντας ότι αυτό είναι πολύ σοβαρό και ανησυχητικό θέμα. «Το παιδί κόντεψε να χάσει το φως του, το αριστερό του μάτι. Τα χτυπήματα δεν γίνανε με γυμνά χέρια, με γροθιές, έγιναν με αιχμηρά αντικείμενα, και αυτό μας δείχνει έναν βαθμό ακραίας παραβατικότητας από την πλευρά των υπόλοιπων δραστών», σημείωσε. Ο ίδιος, κάνοντας λόγο για περιστατικό πρωτόγνωρης βιαιότητας, εξέφρασε τους φόβους ότι οι περισσότεροι μαθητές είναι της Γ' Γυμνασίου προσθέτοντας ότι πρέπει να εξετασθεί η ακριβής τους ηλικία ώστε να διαπιστωθεί να υπάρχουν ευθύνες και των γονέων τους. 

Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα/ΑΝΤ1

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
17 μελλοντικοι ενηλικες ειναι ετοιμοι να υποστηριξουν το δικαιο τους με τσαμπουκα ξυλο και οτι αλλο μεσο θεμιτο και μη και ποιος ξερεις ποσοι μελλοντικοι ενηλικες που σημερα ειναι μαθητες και παρατηρητες ξυλοδαρμου,ειναι ετοιμοι να αποδεχτουν αυτο τον τροπο επιλυσης διαφορων σαν φυσιολογικο. Ειναι νομιζω ωρα για την τιμωρια.Το θετικο ειναι πως ενα παιδακι υπερασπιστηκε την αδερφη του και αν ημουν στην ηλικια του θα με τιμουσε η φιλια του.