Με διαμαρτυρία υποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ τον υπουργό Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη, κατά την επίσκεψή του στην Πτολεμαΐδα.

 

Οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί με σημαίες και πανό έξω από το εργοτάξιο της νέας μονάδας που κατασκευάζεται στην περιοχή, διαμαρτυρόμενοι για της αποφάσεις για κλείσιμο μονάδων έως το 2023. Πολλοί φώναζαν συνθήματα και γιούχαραν τον κ. Χατζηδάκη. Σε διάλογο που έκανε μαζί τους, ο υπουργός άκουσε μια μαντινάδα και απάντησε με τον ίδιο τρόπο.

 

«Θεριό δεν εγεννήθηκα, μα με θεριά τα βάνω και πάντα μου θα μάχομαι κι ας νικώ κι ας χάνω», είπε στον υπουργό Περιβάλλοντος ο γραμματέας του σωματείου «Σπάρτακος», Σάκης Μάστορας, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν θα χάσουν τη μάχη.

 

Ο Κωστής Χατζηδάκης απάντησε λέγοντας και εκείνος μια μαντινάδα. «Ποτέ σου να μη λησμονείς τα κάτω σκαλοπάτια γιατί εκεί πρώτα πατείς και μπαίνεις στα παλάτια», είπε ο υπουργός, αλλά προκλήθηκαν αντιδράσεις και κάποιοι από τους συγκεντρωμένους άρχισαν να γιουχάρουν ξανά.

 

 

 

«Μαζί θα προχωρήσουμε και μαζί θα συνδιαμορφώσουμε το καινούργιο πλαίσιο, δεν ήρθαμε εδώ να σας φέρουμε τις πλάκες της αλήθειας. Ετοιμάζουμε ένα πρόγραμμα που θα σας εκπλήξει ευχάριστα, να έχετε υπομονή», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Περιβάλλοντος απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της ΔΕΗ.

 

Στη νέα μονάδα, ο κ. Χατζηδάκης ενημερώθηκε από τον αναπληρωτή διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Ιωάννη Κοπανάκη για τις τεχνολογίες της νέας μονάδας, την απόδοση της, τις εκπομπές CO2 και τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά που έχει σε σχέση με άλλες μονάδες της ΔΕΗ.

 

Η μονάδα θα τεθεί σε λειτουργία το 2021 και εκτός από τα 600 MW που θα προσφέρει στο σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας θα δίνει και 140 θερμικά MW στην τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας, τον ενημέρωσε ο κ. Κοπανάκης. «Θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε η νέα μονάδα να λειτουργήσει στο χρόνο που πρέπει και να μην υπάρξει πρόβλημα με τους ανθρώπους της Πτολεμαΐδας και την τηλεθέρμανση της πόλης όταν αποσυρθούν οι παλιές μονάδες», είπε από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης.

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr