Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής: «Συνελήφθη ο τοξοβόλος του Συντάγματος»

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής: «Συνελήφθη ο τοξοβόλος του Συντάγματος» Facebook Twitter
6

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε μεγάλη επιχείρηση στην Αγία Παρασκευή.

Όπως έγινε γνωστό, συνελήφθη ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» Γιάννης Μιχαηλίδης και δύο γυναίκες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην κατοχή τους βρέθηκε οπλισμός.

Ο Μιχαηλίδης είχε αποδράσει τον Ιούνιο του 2019 από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας. Είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ το 2015 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Ο Μιχαηλίδης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 23 ετών και 9 μηνών για την ένοπλη συμπλοκή, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί και ένας νεαρός. Είχε συλληφθεί και νωρίτερα, το 2011, καθώς σημάδευε με τόξο τη Βουλή.

Τότε, είχε ασκηθεί σε βάρος του δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους από τον ανακριτή. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι το τόξο ήταν ψεύτικο και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να προκαλέσει σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι συλληφθέντες κινούνταν με κλεμμένο όχημα στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής όπου τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν. Όπως αποκαλύφθηκε, οι Αρχές εντόπισαν ένα Καλάσνικοφ, ένα Σκόρπιον (σ.σ.: υποπολυβόλο), ενώ τόσο ο Γιάννης Μιχαηλίδης, όσο και η Κ.Α. συνεργός της Πόλας Ρούπα, είχαν πάνω τους όπλα με σφαίρα στη θαλάμη.

Μέσα στην ημέρα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Εικάζω ότι θα υπάρχει ανταπόκριση από τη δίκη τους με αντίστοιχη κριτική σε όσους λένε οτιδήποτε μη κατακεραυνωτικό και για τους τρεις. Εικάζω ότι ΜΚΟ, φορείς και κόμματα θα διαδηλώνουν κάθε μέρα απ' έξω από τα δικαστήρια. Εικάζω ότι θα μάθουμε ποιοι θα είναι οι δικηγόροι τους και θα ξεσκονίσουμε το βιογραφικό τους.Πως όχι; Αυτός δεν είναι ο τρόπος αντιμετώπισης όλων των εχθρών του πολιτεύματος και της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας;
"Μεγάλες Προδοκίες" αγαπητέ Γράφοντα (τα εισαγωγικά, επειδή κλέβω τον τίτλο του κλασικού αριστουργήματος).Εγώ πάλι εικάζω ότι όλο και κάτι θα ακούσουμε, έστω και υπό μορφή ψελίσματος, για αστυνομική αυθαιρεσία. Δεν μπορεί, κάτι θα βρουν οι ομοϊδεάτες σύντροφοι.
Ε σιγα, το οτι εχεις ενα δυο Καλασνικωφ και Σκορπιον μαζι σου δεν σημαινει οτι θα τα χρησιμοποιησεις κιολας - οπως θα'λεγαν και τα συντροφια. Οποτε: Συντροφισσες και Συντροφοι εμπρος στον αγωνα να τους δωθουν ΠΣΚ αδειες γιατι εχουν δικαιωματα ετσι!
Και να τα χρησιμοποιούσαν, θα ήταν επειδή είχαν ένα ιδεώδες για τον άνθρωπο, απλά κάπως λανθασμένο. Κάπως έτσι δεν το είχε πει ένας σύντροφος, που τον είχαμε στείλει και στη βουλή;
Όπως αποκαλύφθηκε, οι Αρχές εντόπισαν ένα Καλάσνικοφ, ένα Σκόρπιον (σ.σ.: υποπολυβόλο), ενώ τόσο ο Γιάννης Μιχαηλίδης, όσο και η Κ.Α. συνεργός της Πόλας Ρούπα, είχαν πάνω τους όπλα με σφαίρα στη θαλάμη. Πηγή: www.lifo.grΓια να δούμε, οι γυναίκες της οργάνωσης θα έχουν κάνει κανένα διδακτορικό;Συνήθως βοηθάει...