Νέοι πεζόδρομοι στην Αθήνα: Ποιες περιοχές κλείνουν για τα αυτοκίνητα

Νέοι πεζόδρομοι στην Αθήνα: Ποιες περιοχές κλείνουν για τα αυτοκίνητα Facebook Twitter
Eurokinissi
5

Αλλαγές στο κέντρο της Αθήνας με πεζοδρομήσεις σε κεντρικούς δρόμους προανήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Μιλώντας στο στο 2ο Συνέδριο για τις Βραχυχρόνιες Μισθώσεις με τίτλο «The Best For The Guest» έκανε λόγο για δραστικό περιορισμό της κυκλοφορίας στο κέντρο με κλείσιμο κεντρικών οδικών αξόνων και την μετατροπή τους σε πεζόδρομους. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τόσο στο εμπορικό τρίγωνο όσο και στην Πλάκα δεν θα επιτρέπεται η είσοδος οχημάτων.


«Στην παρούσα φάση ετοιμάζουμε τον ''μεγάλο περίπατο''. Από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου την Αποστόλου Παύλου με την πεζοδρόμηση της Βασιλίσσης Όλγας, της Ηρώδου Αττικού, της Βασιλίσσης Σοφίας, την Πανεπιστημίου μέχρι την Πλατεία Αιγύπτου και θα ολοκληρώνεται το σχέδιο με την ένταξη της περιοχής του Θησείου. Η λογική είναι να κλείσουμε κομμάτια της πόλης και του κέντρου στην κυκλοφορία», είπε ο κ. Μπακογιάννης.


Ο Δήμος της Αθήνας έχει συνεργασία με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την πραγματοποίηση κυκλοφοριακής μελέτης στην πόλη, καθώς η τελευταία χρονολογείται από το 2004. «Η Αθήνα δεν έχει αλλάξει καθόλου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.

«Η πρόθεσή μας είναι να κλείσουμε την περιοχή της Πλάκα και το εμπορικό τρίγωνο. Θα υπάρχουν εξαιρέσεις για τον εφοδιασμό των καταστημάτων και την είσοδο των μόνιμων κατοίκων» πρόσθεσε.

Σκοπός είναι «να αποχαιρετήσουμε το αυτοκίνητο για να ανταγωνιστούμε τις πρωτεύουσες άλλων χωρών. Η Αθήνα έχει μείνει πίσω και πρέπει να τρέξουμε για να προλάβουμε έχοντας ως βασικό στόχο να αλλάξουμε ως πόλη, δίνοντας χώρο στον πεζό, στον ποδηλάτη, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και μετά στα αυτοκίνητα» εξήγησε προσθέτοντας ότι όλες αυτές οι παρεμβάσεις έρχονται να αλλάξουν την εικόνα της πόλης αλλά και να διαμορφώσουν μία νέα καθημερινότητα για τους πολίτες.

Τα νέα σχέδια για την ασφάλεια και το πράσινο


Όπως τόνισε ο δήμαρχος της Αθήνας, θα δοθεί προτεραιότητα στο πράσινο, την καθαριότητα και την ασφάλεια καθώς ο δήμος επενδύει στην υπηρεσία της καθαριότητας, με νέο εξοπλισμό και αλλάζοντας τον προγραμματισμό με στόχο την αποτελεσματικότητα.

«Για το πράσινο έχουμε διαμορφώσει ένα νέο σχέδιο. Θα συνεργαστούμε με ιδιωτική εταιρεία για τον οδοφωτισμό μέσω ΣΔΙΤ. Για την ασφάλεια των πολιτών λειτουργούμε για πρώτη φορά συντονιστικό κέντρο σε συνεργασία με τη Δημοτική και την Ελληνική Αστυνομία. Ξεριζώνουμε φαινόμενα, που απαιτούν νέες υποδομές, υπομονή και επιμονή καθώς απαιτείται αρκετός χρόνος για να υλοποιηθούν», σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης.


Εντός Φεβρουαρίου έτοιμη η Ομόνοια


Μέσα στον Φεβρουάριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανακατασκευής της πλατείας Ομονοίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως, Βασίλης-Φοίβος Αξιώτης κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας.

Ο ίδιος, ενημέρωσε επίσης το Σώμα ότι ο δήμος προβαίνει και στην περίφραξη οκτώ επικίνδυνων κτιρίων. Για το θέμα αυτό, ο αντιδήμαρχος Δόμησης και Κτιριακών Υποδομών, Γιώργος Αποστολόπουλος, δήλωσε ότι η εργολαβία κατεδάφισης επικίνδυνων κτιρίων έχει δρομολογηθεί και αυτό που αναμένεται για να ξεκινήσει, είναι η έκδοση των σχετικών αδειών και εγκρίσεις όπως από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής.

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Βασικά, θα πρέπει πρώτα να υπογειοποιήσει τους σκουπιδοτενεκέδες και μετά όλα τα άλλα.Και να ρίξετε κι ένα βλέφαρο προς Ομόνοια, ειδικά εκεί στην 3ης Σεπτεμβρίου, Σατωβριάνδου ή στην Μάρνη που είναι μέσα στην μπίχλα. Έχει ωραία μαγαζάκια εκεί, πιο πολύ Πάκυ, αλλά προσεγμένα, λίγη φροντίδα για την καθαριότητα και θα έδειχνε ομορφότερο, μαζί με έναν έλεγχο από την ΑΑΔΕ για το αν κόβονται αποδείξεις. Μετά, να καθαριστούν τα κτήρια από τα συνθήματα, να ξεκολλήσουν και τις βρωμοαφίσες. Δεν είναι μόνο η Πλάκα το κέντρο της Αθήνας, εκτός αν την Ομόνοια την έχετε παραδώσει στην Μαφία των Κινέζων και των Πακιστανών.
Και η ανακοίνωση των νέων έργων της πόλης γίνονται σε ένα συνέδριο για τα Air Bnb! Με συμμετέχοντες τις εταιρείες που διαχειρίζονται αυτά τα σπίτια που πλέον εμείς δεν μπορούμε να νοικιάσουμε και που όσα σπίτια που έχουν αφήσει ελεύθερα, το ενοίκιο έχει πάει στο Θεό! Αλλά προφανώς σε αυτούς έχει να δώσει λόγο ο δήμαρχος της πόλης για τα επόμενα έργα, σχέδια και την ασφάλεια της πόλης. Όχι σε σένα φτωχε κυψελιωτη, ούτε σε σένα που ζεις στα Πατήσια, ούτε σε εσάς που περιμένετε το λεωφορείο έξω από την Ασοεε, όχι. Στο The Best for the Best θα δώσει αναφορά ο δήμαρχος.