Χάρι για Megxit: «Με τη Μέγκαν δεν είχαμε άλλη επιλογή»

Χάρι για Megxit: «Με τη Μέγκαν δεν είχαμε άλλη επιλογή» Facebook Twitter
Τι είπε ο πρίγκιπας Χάρι για την παραίτηση εκείνου και της Μέγκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα
1

Σε μία έντονα συναισθηματική ομιλία, ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε για πρώτη φορά μετά την απόφαση εκείνου και της συζύγου του, Μέγκαν να αποποιηθούν τα βασιλικά καθήκοντά τους, εκφράζοντας τη λύπη του. 

«Η απόφαση που πήρα για τη σύζυγό μου κι εμένα να παραιτηθούμε δεν ήρθε ελαφρά τη καρδία. Όμως, πραγματικά δεν υπήρχε άλλη επιλογή» είπε ο δούκας του Έσεξ σε ομιλία του σε φιλανθρωπικό δείπνο στο Λονδίνο.

«Η ελπίδα μας ήταν να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τη Βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία και τις στρατιωτικές ενώσεις χωρίς δημόσια χρηματοδότηση. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό» τόνισε, εκφράζοντας την αγάπη και την ευγνωμοσύνη στη βασίλισσα και την οικογένειά του για τη στήριξη που του παρείχαν.

Ο ίδιος, όμως, ξεκαθάρισε πως οι δύο τους δεν φεύγουν: «Η Βρετανία είναι το σπίτι μου και το μέρος που αγαπώ. Αυτό ποτέ δεν θα αλλάξει».

 

«Φαντάζομαι τι έχετε ακούσει ή ίσως διαβάσει τις τελευταίες εβδομάδες» είπε ο Χάρι απευθυνόμενος στο κοινό και προσθέτοντας πως «θέλω να ακούσετε την αλήθεια από εμένα, όση μπορώ να μοιραστώ, όχι ως πρίγκιπας ή δούκας, αλλά ως Χάρι».

Παραδέχτηκε πως βρήκε με τη Μέγκαν την «αγάπη και ευτυχία που ήλπιζε σε όλη τη ζωή» του. «Ξέρω πως με γνωρίζετε αρκετά όλα αυτά τα χρόνια ώστε να είστε σίγουροι πως η γυναίκα που επέλεξα ως σύζυγό μου, μοιράζεται τις ίδιες αξίες με εμένα» είπε.

Ο Χάρι αναμένεται να ταξιδέψει, εντός των επόμενων ημερών, στον Καναδά όπου ήδη βρίσκεται η Μέγκαν και ο μικρός Άρτσι. Εκεί η οικογένεια σκοπεύει να περνά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του, καθώς ξεκινούν την ανεξάρτητη, χωρίς οικονομική στήριξη και επίβλεψη, από το παλάτι. 

Το Σάββατο, με μια διπλή ανακοίνωση, η βασίλισσα Ελισάβετ και το παλάτι του Μπάκιγχαμ γνωστοποίησαν τον διακανονισμό για το μέλλον της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι, μετά την απόφασή τους να αποσυρθούν από τα βασιλικά καθήκοντά τους.

Όπως ανακοινώθηκε, το ζευγάρι δεν θα χρησιμοποιεί τον τίτλο «αυτού υψηλότητα», δεν θα εκπροσωπεί τη βασίλισσα, ούτε θα λαμβάνει χρήματα από το δημόσιο ταμείο, για βασιλικά καθήκοντα. Η Ελισάβετ, στην ανακοίνωσή της, τους ευχαρίστησε για τη δουλειά τους, ενώ σημείωσε ότι νιώθει ιδιαίτερα υπερήφανη για το πόσο γρήγορα η Μαρκλ έγινε ένα με την οικογένεια.

Με πληροφορίες από Guardian/BBC

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ