Παυλόπουλος από Διδυμότειχο: Η προκλητική αυθαιρεσία της Τουρκίας δε θα περάσει

Παυλόπουλος από Διδυμότειχο: Η προκλητική αυθαιρεσία της Τουρκίας δε θα περάσει Facebook Twitter
ΑΠΕ
1

«Δεν θα περάσει η προκλητική αυθαιρεσία της Τουρκίας» διεμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος από το Διδυμότειχο.


Ειδικότερα, αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία ότι οι Έλληνες θα υπερασπιζόμαστε, πάντοτε, τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια υπό όρους Αρραγούς Ενότητας, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το Διδυμότειχο όπου παρίσταται στον εορτασμό του πολιούχου του Διδυμοτείχου Αγίου Αθανασίου και στην έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης και την ενσωμάτωση τού Έβρου στον Εθνικό Κορμό.

«Ειδικότερα δε η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει ότι η προκλητική αυθαιρεσία της, η οποία στρέφεται εναντίον του Διεθνούς Δικαίου και κατ' εξοχήν εναντίον του Δικαίου της Θάλασσας, δεν θα γίνει ανεκτή, δεν θα περάσει», τόνισε ο ΠτΔ. 

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Τιμούμε σήμερα την Επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Διδυμοτείχου και την Ενσωμάτωση του Έβρου στον Εθνικό μας Κορμό, ύστερα από αιώνες σκλαβιάς και αιματοχυσίες, που προκάλεσε ο βάρβαρος τουρκικός ζυγός.

Από εδώ, από το Διδυμότειχο, στέλνουμε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, και ιδίως προς την γείτονα Τουρκία, ότι εμείς, οι Έλληνες, Λαός και Έθνος της Ελευθερίας και της Αντίστασης απέναντι σε κάθε επιβουλή εναντίον της Κυριαρχίας μας, θα υπερασπιζόμαστε, πάντοτε, τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια υπό όρους Αρραγούς Ενότητας.

Ειδικότερα δε η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει ότι η προκλητική αυθαιρεσία της, η οποία στρέφεται εναντίον του Διεθνούς Δικαίου και κατ' εξοχήν εναντίον του Δικαίου της Θάλασσας, δεν θα γίνει ανεκτή, δεν θα περάσει. Η Ελλάδα θα υπερασπισθεί, στο ακέραιο, τα Σύνορα, το Έδαφος και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της που είναι και Σύνορα, Έδαφος και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπό τα δεδομένα αυτά εμείς, οι Έλληνες, θα φέρουμε σε πέρας και την αποστολή μας που αφορά την εγγύηση της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας.

Χρόνια Πολλά».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραβρέθηκε στη Θεία Λειτουργία, η οποία τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού και συμμετείχε στη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος Αγίου Αθανασίου και συνέχεια θα μεταβεί στο Δημαρχείο Διδυμοτείχου όπου θα γίνει η τελετή της ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το ακριτικό στρατιωτικό φυλάκιο Πυθίου.

Το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα το οποίο θα παραθέσει προς τιμήν του ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό ενώ θα αναχωρήσει από την πόλη στις 16:30 το απόγευμα του Σαββάτου.

Τον κ. Παυλόπουλο υποδέχθηκε νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής της ΧΙΙ Μεραρχίας Έβρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια