ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.1.2020 | 17:56

Κρίμα.

Είναι 37 και 39, έχουν τρία χρόνια σχέση και συγκατοικούν τα τελευταία δυο χρόνια. Τώρα η φίλη μας είπε ότι ψάχνει σπίτι για να φύγει, σκεφτόταν να παντρευτούν αλλά προέκυψε ότι εκείνος θέλει παιδί ενώ η ίδια δεν θέλει σε καμία περίπτωση να γίνει μητέρα. Τη ρωτήσαμε αν δεν το έχουν συζητήσει ποτέ, μας είπε μια φορά την είχε ρωτήσει και εκείνη είπε ότι δεν θέλει παιδιά. Πάει να σκάσει γιατί είναι ερωτευμένη μαζί του αλλά δεν μπορεί να γίνει λέει μητέρα για χατίρι του. Δεν καταλαβαίνω πως τα καταφέρνει ένα ζευγάρι να μην ξεκαθαρίσει κάτι τόσο σημαντικό και ο ένας να παριστάνει τον κινέζο με την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει. Εκείνος θέλει παιδί ενώ η ζωή τους είναι δουλειά ταξίδια και διάφορες δραστηριότητες; Ταιριάζουν πάρα πολύ, πιστεύω δεν θα βρει κανείς τους στο μέλλον ξανά κάτι ανάλογο. Ζευγάρια που χωρίζουν σε αυτές τις ηλικίες επειδή δεν συμφωνούν στο ζήτημα της τεκνοποίησης θα χτυπάνε το κεφάλι στον τοίχο αργότερα. Είναι πολύ δύσκολο να ερωτευτείς να βρεις έναν άνθρωπο να ταιριάζεις και τα περιθώρια στενεύουν αντικειμενικά πάρα πολύ μετά τα 40 να βρεθεί κάτι αξιόλογο. Το πιθανότερο είναι ο σύντροφος της φίλης να χάσει τα αυγά και τα πασχάλια και αυτό θα φανεί σύντομα γιατί είναι ήδη 39.
11
 
 
 
 
σχόλια
Μια μεγάλη γυναικα μου είπε κάποτε :όπου ακούς δεν θέλω είναι το ανάποδο, καίγομαι και θέλω αλλά δεν μπορώ. Η κοπέλα προφανως και ΔΕΝ μπορεί... Κι η απορία μου είναι η εξής : πρώτον γιατί το έκρυψε απ το σύντροφό της? Δεύτερον γιατί μπαίνει εδώ και συγκεκαλυμμένα τον κράζει?
Δεν ειναι δικαιο για τον αντρα αυτον να προσπαθησει τουλαχιστον να βρει μια καινουρια σχεση αν οντως θελει οικογενεια; Νομιζω οτι πηραν τη σωστοτερη αποφαση, αλλιως θα εβγαιναν απωθημενα αργοτερα.
Εν τω μεταξύ έσπευσαν όλοι να επισημάνουν ότι η κοπέλα θα έχει το πρόβλημα, στην πραγματικότητα μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκα. Γιατί αν το δει κανείς αντικειμενικά, είναι πολύ πιο δύσκολο να βρει κανείς τον κατάλληλο σύντροφο για οικογένεια, απ'ότι για μια σχέση. Τι να πεις...
True θεωρητικά. Πρακτικά νομιζω οτι πολλοι ειναι αυτοι που δεν το πολυσκεφτονται ώριμα αν ο/η σύντροφος τους ειναι κατάλληλος για πατερας/μητερα. Ουτε για τον εαυτο τους δλδ δεν το σκέφτονται. Θελω βέβαια να πιστευω οτι στις ηλικιες που αναφέρει η εξ τους (-μας) κοβει το κεφαλι.
Δεν νομίζω ότι ο 39χρονος θα ξεμείνει. Έχει πολλές πιθανότητες να βρει μια χαρά γυναίκα που θέλει να κάνει οικογένεια. Η δική σου πάλι, θέλει κάτι πολύ συγκεκριμένο που είναι πιο δύσκολο να βρεθεί.
Το ακριβώς αντίθετο πιστεύω πως συμβαίνει. Καταρχάς, η κοπέλα, εφόσον δεν θέλει να κάνει παιδιά, δεν έχει κάτι να την πιέζει χρονικά, πέρα από την ανάγκη της για συντροφικοτητα, η οποία είναι κοινή και στους δύο. Εκτός αυτού, το να βρεις έναν άνθρωπο με τον οποίο να ταιριάζεις και να είναι κατάλληλος για οικογένεια είναι το δύσκολο της υπόθεσης. Και αυτό γιατί είναι πολύ πιο αυξημένες οι απαιτήσεις που έχεις από κάποιον για τη δημιουργία οικογένειας, απ'ότι αν θέλεις να έχεις μαζί του απλώς μια σχέση.
ας μη προδικάζουμε τα πράγματα μπορεί να τα ξανά βρουν.....και αν όχι είμαι σίγουρη ότι θα βρεθεί κάποιος άλλος άνθρωπος και για τους δύο που θα έχουν τα ίδια θέλω και οι απόψεις τους θα ταιριάζουν.......