Σάλος με Jumbo που θα ανοίγει όλες τις Κυριακές του έτους

Σάλος με Jumbo που θα ανοίγει όλες τις Κυριακές του έτους Facebook Twitter
Φωτό αρχείου EUROKINISSI
14

Η εταιρεία Jumbo αποφάσισε πως το υποκατάστημά της στην Πρέβεζα θα λειτουργεί πλέον όλες τις Κυριακές του χρόνου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις βουλευτών αλλά και συνδικαλιστικών φορέων.

Η σχετική απόφαση της εταιρείας είναι αναρτημένη στον ιστότοπό της, που ενημερώνει τους πελάτες για το νέο ωράριο που έχει ήδη τεθεί σε ισχύ: «Αγαπητοί μας πελάτες σας ενημερώνουμε ότι από τον Ιανουάριο, όλες τις Κυριακές το κατάστημά μας θα είναι ανοιχτό με ωράριο λειτουργίας 11.00 - 18.00. Ευχαριστούμε πολύ».

Σάλος με Jumbo που θα ανοίγει όλες τις Κυριακές του έτους Facebook Twitter

Σφοδρές αντιδράσεις από Σωματεία και Βουλευτές

 

Σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Πρέβεζας ζητά την άμεση αναίρεση της απόφασης της εταιρίας JUMBO για τη λειτουργία του υποκαταστήματος όλες τις Κυριακές. Το Επιμελητήριο Πρέβεζας από την πλευρά του, έχει συντάξει επιστολή διαμαρτυρίας προς το τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας Πρέβεζας και δεσμεύεται να προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, που απαιτούνται προκειμένου να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα των επιχειρήσεων- μελών του.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς το υπ. Ανάπτυξης και Εργασίας:

«Όπως προκύπτει από το Νομοθετικό Πλαίσιο που διέπει τους όρους λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές και ειδικότερα οι διατάξεις του Νόμου 4177/2013, όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον Νόμο 4472/2017, ορίζεται με σαφή τρόπο η διαδικασία ως προς τη λήψη απόφασης για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Ειδικότερα, με τις παραγράφους 1 και 1Α του άρθρου 16 του Νόμου 4177/2013, καθώς και με το άρθρο 49 του Νόμου 4472/2017, ορίζονται αφενός, οι Κυριακές του έτους, αφετέρου οι περιοχές στις οποίες επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

»Ιδιαίτερη αξία στην προκειμένη περίπτωση έχει η παράγραφος 2 του άρθρου 16 του Νόμου 4177/2013, όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον Νόμο 4472/2017, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων η διαδικασία ως προς τη λήψη απόφασης για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «Με αιτιολογημένη απόφαση του κατά τόπον αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη η οποία εκδίδεται μετά από διαβούλευση με τοπικούς και συλλογικούς φορείς και ισχύει από το επόμενο έτος από τη δημοσίευσή της, ορίζονται με σαφή τρόπο οι περιοχές, στις οποίες επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και άλλες Κυριακές, πλην των αναφερομένων στις παρ. 1 και 1Α, λαμβανομένων υπόψη των τοπικών ιδιαιτεροτήτων που σχετίζονται με την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.» (Νόμος 4472/2017, άρθρο 49, παρ.2).

»Επειδή, βάσει της αντίδρασης, αφενός του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Πρέβεζας, αφετέρου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, δεν προκύπτει ότι έχει υπάρξει διαβούλευση με τοπικούς και συλλογικούς φορείς, ώστε να εκδοθεί αιτιολογημένη απόφαση για την προαιρετική λειτουργία και άλλες Κυριακές του έτους, όπως ορίζει η παράγραφος 2, του άρθρου 49, του Νόμου 4472/2017,

»Επειδή, εύλογα μπορεί να θεωρηθεί ως καταχρηστική η απόφαση της επιχείρησης να λειτουργεί το υποκατάστημα Πρέβεζας όλες τις Κυριακές του έτους, διότι η παράγραφος 2 του άρθρου 49 του Νόμου 4472/2017, κάνει λόγο για «και άλλες Κυριακές, πλην των αναφερομένων στις παρ. 1 και 1Α, λαμβανομένων υπόψη των τοπικών ιδιαιτεροτήτων που σχετίζονται με την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής,

»Επειδή, η απόφαση της επιχείρησης «Jumbo» για λειτουργία του υποκαταστήματός της στην Πρέβεζα όλες τις Κυριακές του έτους δημιουργεί, ανατροπή στην ισορροπία επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής των εργαζόμενων της επιχείρησης, συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Τι προτίθενται να κάνουν σε περίπτωση που δεν έχει τηρηθεί η νομοθετική πρόβλεψη για αιτιολογημένη απόφαση, η οποία εκδίδεται μετά από διαβούλευση με τοπικούς και συλλογικούς φορείς;

Είναι σε γνώση των αρμόδιων υπηρεσιών των Υπουργείων και άλλες περιπτώσεις επιχειρήσεων που δρομολογούν λειτουργία των δραστηριοτήτων τους στο σύνολο των Κυριακών του έτους;»

Ελλάδα
14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Τα «παιχνιδάδικα» σε όλο τον κόσμο είναι ανοιχτά τις Κυριακές! Στην Ελλάδα για κάποιον λόγο δεν δουλεύουμε την Κυριακή. Καλός ήρθες στον 21ος αιώνα Ελλάδα. Και πολύ άργησες.
Εκκλησία την Κυριακή. Αυτός ήταν ο λόγος...υποθέτω. Κάτι που πριν κάποιες δεκαετίες ήταν κανόνας για όλη την οικογένεια. Ευτυχώς πλέον θεωρείτε μπανάλ...αλλά η αργία την Κυριακή "έμεινε".
Στις χώρες στις οποίες αναφέρομαι ο κόσμος πάει ακόμα στην εκκλησία την Κυριακή(nothing wrong there). Πας εκκλησία το πρωί, πας μετά και κάνεις τα ψώνια σου. Απλά τα πράγματα.
Μόνο σε κάτι συντηρητικές πολιτείες των ΗΠΑ πάνε πλέον. Στις υπόλοιπες χώρες (άμα αναφερόμαστε σε τίποτα κεντρική Ευρώπη) μόνο κάτι παππούδια πάνε. Όπως και στην Ελλάδα.
μπα; ΔΕΝΝ είναι η Ελλάδα ταυτισμένη με την ορθοδοξία όπως διατυμπανίζουν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν οι αντίπαλοι του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας; Βρεβρεβρε...
Διαμαρτυρομαστε για το δήθεν Ιράν της Ευρωπης αλλά λυσσωδως υπερασπιζονται αυτοί που μιλούν για το Ιράν της ευρωπης μια ημέρα αργίας που έχει σημάνθει έτσι για να επιτρέψει τον εκκλησιασμό. Πηγαίνετε στην πραγματικά φιλελεύθερη Ν. Υόρκη κ θα δείτε φωτογραφεία που κλείνουν το Σάββατο και κεμπαμτζιδικα που κλείνουν την Παρασκευή. Γιατί σώνει και καλά να περνούν όλοι το ρεπό τους Κυριακή θρησκευομενοι η μη; τίποτα χριστιανοί είστε; προφανώς οι μέρες κ ωρες εργασίας είναι οι ίδιες η ημέρα του ρεπό αλλάζει άρα προς τι οι διαμαρτυρίες;
δεν ξέρω από πού ακριβώς θα κρατηθείτε πέφτοντας από τα σύννεφα αλλά - μάντεψε! - το Σάββατο πληρώνεται 25% παραπάνω και η Κυριακή 50%... Εξ'ού κι ο πραγματικός πόνος για να καταργηθεί η Κυριακή και τα κροκοδείλια δάκρυα για τον "μπαμπά που δεν μπορεί να πάρει ένα παιχνίδι στο γιό του την Κυριακή" (ενώ με την κατάργηση - μαντέψτε ξανά! - δεν θα μπορεί γιατί ούτε λεφτά θα έχει ούτε και Κυριακή ελεύθερη... )
Πείτε με ότι γουστάρετε, βρίστε με, αλλά είμαι υπέρ στο να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα τις Κυριακές. Να υπάρχει λίγη ζωή, και να μην είναι νεκροταφείο η Αθήνα. Την Κυριακή περπατάς στην Κηφισίας, όπου τις καθημερινές, και τα Σάββατα ως ένα βαθμό, σφύζει από ζωή και από αυτοκίνητα, και νομίζεις ότι είσαι σε επαρχιακό δρόμο.
Για πάρ'το ανάποδα τώρα: 52 σαββατοκύριακα το χρόνο να βρίσκεσαι μέσα από την μπάρα, ορθοστασία, 8/ωρο και βάλε, για να εξυπηρετείς την πελατεία του εργοδότη. Με τον κατώτατο μισθό. ΟΚ, θα παίρνεις και τα ρεπώ σου, αλλά τις μέρες που το παιδί θα είναι στο σχολείο και ο/η σύζυγος θα δουλεύει.Και στην Κηφισίας θα βολτάρουν κάποιοι άλλοι.Γουστάρεις πολύ τώρα ???
Λίγοι και φωνακλάδες αυτοί που θα σε βρίσουν και θα απεργήσουν και θα κλείσουν μαγαζιά, οι υπόλοιποι που δουλεύουν σε: Καφέ, ανθοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, μπαρ, club, σουβλατζίδικα, delivery, σινεμά, βενζινάδικα, νοσοκομεία, κομμωτήρια άλλα και γραφεία ιδιωτικού και δημοσίου Που πρέπει να κάνουν όλες τους τις αγορές τις εβδομάδας τρέχοντας ένα Σάββατο την βδομάδα θα συμφωνήσουν μαζί σου.
επιτέλους! όλοι όσοι εργάζονται Κυριακές : καφέ, ανθοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, μπαρ, club, σουβλατζίδικα, delivery, σινεμά, βενζινάδικα, νοσοκομεία, κομμωτήρια και δεν προλαβαίνανε να ξοδέψουν τα χιλιάρικα που βγάζουν επειδή δουλεύανε και θα δουλεύουνε Κυριακές, τώρα μπορούν να κανουν τα ψώνια τους με την άνεσή τους τις Κυριακές. Κάπου ψηλά, οι σουρεαλιστές, ο Σουρής, ο Σαρλώ και οι Μόντυ Πάιθον παίρνουν κιβώτια Μπουσκοπάν για να αντιμετωπίσουν τον κοιλόπονο από τα τρανταχτά γέλια
Τα κομμωτήρια είναι ανοιχτά τις Κυριακές; Καλά άμα φούρνοι, σουβλατζίδικα, κτλ ήταν κλειστά τις Κυριακές ζήτω που καήκαμε. Θα έμενε νηστικός τόσος κόσμος.
ημιθεε, προφανως το νοημα της παραγραφου ειναι για ολους εκεινους που ΗΔΗ δουλευουν κυριακες και για αυτους δεν ανοιγει ρουθουνι για αυτους γιατι ολοι μας θελουμε να παμε για καφεδακι την κυριακη και να παραγγειλουμε delivery 11 το βραδι. Αριστερα τσιτατα για το οτι αφου δεν εχουμε λεφτα δεν εχουμε αναγκη απο μερες για να ψωνιζουμε, αλλού.
Ε όχι και όλοι όχι και όλοι. Εγώ όταν είμαι πρωινός σιγά μην παραγγείλω 11 το βράδυ και μετά να πέσω φαγωμένος. Όσο για το καφεδάκι την Κυριακή...λίγο μπανάλ δεν είναι; Την Κυριακή είμαι στους δρόμους (όπως κάθε μέρα, για μένα δεν έχει σημασία αν είναι Κυριακή ή Δευτέρα)...οπότε θέλω να φάω κανένα σάντουιτς, καμιά τυρόπιτα, κτλ. Αυτό βέβαια ισχύει για μένα, και όχι για την πλειοψηφία.