Η Μέγκαν Μαρκλ έφυγε για Καναδά

Η Μέγκαν Μαρκλ έφυγε για Καναδά Facebook Twitter
GETTY IMAGES
3

Η Μέγκαν Μαρκλ επέστρεψε χθες στον Καναδά, ενώ το Παλάτι του Μπάκιγχαμ κλυδωνίζεται από την απόφαση της Δούκισσας και του πρίγκιπα Χάρι να παραιτηθούν από τα καθήκοντα και τα προνόμια της βασιλικής οικογένειας. 

Η εσπευσμένη αναχώρηση της για την βόρεια Αμερική πυροδοτεί νέο κύκλο υποθέσεων και σεναρίων για το παρασκήνιο, την ώρα που ο Telegraph μεταδίδει ότι το πριγκιπικό ζευγάρι αγνόησε «σαφή εντολή» της βασίλισσας Ελισάβετ να μην ανακοινώσουν δημοσίως την απόσυρσή τους, σύμφωνα με πηγές. Δεν θεωρείται τυχαίο άλλωστε πως ενώ Χάρι και Μέγκαν απολάμβαναν τις διακοπές τους στον Καναδά, στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της η βασίλισσα είχε «εξαφανίσει» την φωτογραφία του ζευγαριού από το γραφείο της, όπου ωστόσο παρέμεναν οι φωτογραφίες του Καρόλου με την Καμίλα, του πατέρα της βασιλιά Γεώργιου του 6ου, του συζύγου της Φίλιππου και του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ και τα παιδιά τους. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily) στις

Αναλυτές εκτιμούν πως η βασίλισσα έστελνε τότε ένα σαφές μήνυμα που ωστόσο δεν εισακούσθηκε, με τον Δούκα και την Δούκισσα να ανακοινώνουν την «έξοδό» τους μέσω Instagram. Τώρα η Αμερικανίδα ηθοποιός ταξίδεψε εσπευσμένα και χωρίς προειδοποίηση στον Καναδά, λίγες ώρες αφότου διέρρευσε πως η Ελισάβετ είχε ζητήσει από τους συνεργάτες της να βρεθεί κάποια λύση εντός των επόμενων ημερών. 

Πηγές του Παλατιού που επικαλείται το BBC, μεταφέρουν πως ο Χάρι και η Μέγκαν δεν συμβουλεύθηκαν κανέναν πριν προβούν στην ανακοίνωση της αποχώρησής του, όπου εξ αρχής υπογράμμιζαν ότι θέλουν να εργαστούν και να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι, μοιράζοντας τον χρόνο τους μεταξύ Βρετανίας και Βόρειας Αμερικής. Η απόφαση ήρθε «μετά από πολλούς μήνες περισυλλογής και εσωτερικών διαβουλεύσεων», έλεγαν χαρακτηριστικά, εγκαταλείποντας μαζί με το βαρύ πρόγραμμα και τους περιορισμούς τα εισοδήματα και τα προνόμια που τα συνόδευαν. 

Χθες, ο βασιλικός ανταποκριτής του BBC μετέδιδε πως η Βασίλισσα είναι σε επαφές με τον πρίγκιπα της Ουαλίας και τον Δούκα του Κέμπριτζ ώστε να βρεθεί μία βιώσιμη λύση μέσα σε μερικές ημέρες αλλά η Μέγκαν βρίσκεται ήδη στον Καναδά, όπου κατά το παρελθόν είχε εργαστεί και ζήσει, όσο ακόμα πρωταγωνιστούσε στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Suits. Η ίδια έχει αρκετούς φίλους στην χώρα. 

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν είχαν αποκαλύψει την δυσαρέσκειά τους για το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για τη ζωή τους και τώρα θέλουν να επικεντρωθούν στην δική τους φιλανθρωπική οργάνωση καθώς διαχωρίστηκαν από εκείνη του Δούκα και της Δούκισσας του Κέμπριτζ τον περασμένο Ιούνιο. Τον Δεκέμβριο μάλιστα αποκαλύφθηκε πως το ζευγάρι είχε ήδη καταθέσει αίτηση για να κατοχυρώσει το brand "Sussex Royal".

Παρά την προγραμματισμένη μετακόμιση για να μεγαλώσουν τον Άρτσι σε καναδικό έδαφος, Χάρι και Μέγκαν αναμένεται να κρατήσουν το Frogmore cottage στο Windsor που πρόσφατα ανακαινίσθηκε με 2,4 εκατομμύρια λίρες από τα δημόσια ταμεία του βρετανικού κράτους. 

Με πληροφορίες από BBC

 

Διεθνή
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρήξη Μέρντοχ–Τραμπ: Η μήνυση για τον Έπσταϊν διαλύει έναν δεκαετή δεσμό της αμερικανικής Δεξιάς

Διεθνή / Ρήξη Μέρντοχ–Τραμπ: Η μήνυση για τον Έπσταϊν διαλύει έναν δεκαετή δεσμό της αμερικανικής Δεξιάς

Ο Ντόναλντ Τραμπ στρέφεται νομικά κατά του Ρούπερτ Μέρντοχ και της Wall Street Journal, καταγγέλλοντας δημοσίευμα για επιστολή του στον Τζέφρι Έπσταϊν — «Ο Μέρντοχ εξετάζει αν ο Τραμπ χάνει το ακροατήριό του», λένε πρώην συνεργάτες του μεγιστάνα
LIFO NEWSROOM
Μια 23χρονη φοιτήτρια κινητοποιεί τη Γαλλία: Πάνω από 500.000 υπογραφές κατά του «νόμου Duplomb» για τη γεωργία

Διεθνή / Μια 23χρονη φοιτήτρια κινητοποιεί τη Γαλλία: Πάνω από 500.000 υπογραφές κατά του «νόμου Duplomb» για τη γεωργία

Με τη συγκέντρωση περισσότερων από 500.000 υπογραφών, ο νόμος ενεργοποιεί τη διαδικασία για κοινοβουλευτική συζήτηση, υπό την προϋπόθεση να το ζητήσουν οι επικεφαλής κοινοβουλευτικών ομάδων ή επιτροπών
LIFO NEWSROOM
Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Διεθνή / Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Τα έσοδα από τις «έξυπνες» βόμβες GBU-39, τις οποίες χρησιμοποιεί το Ισραήλ, ρέουν μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου – Παρά την αναστολή εξαγωγών όπλων από το Λονδίνο, ο όμιλος συνεχίζει τις αποστολές από τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια