Σεισμός

ΣΥΡΙΖΑ για συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ: Πρωτοφανές φιάσκο και διπλωματική αποτυχία

ΣΥΡΙΖΑ για συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ: Πρωτοφανές φιάσκο και διπλωματική αποτυχία Facebook Twitter
EUROKINISSI
10

Την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και την αποψινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανές φιάσκο».

«Η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, όχι μόνο δεν προσέφερε κάτι στη χώρα σε μια δύσκολη στιγμή κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή, αλλά κατέληξε σε πρωτοφανές φιάσκο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει ειδικότερα, ότι «η εικόνα του Έλληνα πρωθυπουργού να παρακολουθεί τον Πρόεδρο Τραμπ να παραχωρεί για περίπου είκοσι λεπτά, μόνος του, συνέντευξη Τύπου στα μέσα ενημέρωσης, δεν είναι προσβλητική για τον κ. Μητσοτάκη, αλλά για τη χώρα, που τη μετατρέπει σε κομπάρσο των εξελίξεων».

Προσθέτει πως «το πρόβλημα δεν είναι απλώς ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε μόνος του αγνοώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά ότι σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις, δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει εις βάρος της Τουρκίας, τη στιγμή που προβαίνει στις πιο επιθετικές, προκλητικές και επικίνδυνες ενέργειες της τελευταίας 20ετιας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο».

Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «αυτό που συνέβη σήμερα λοιπόν δεν είναι μόνο μια διπλωματική αποτυχία του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μια μελανή στιγμή για τις διεθνείς μας σχέσεις».

Πολιτική
10

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Δείτε το βίντεο που πόσταρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
"...Προσθέτει πως «το πρόβλημα δεν είναι απλώς ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε μόνος του αγνοώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά ότι σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις, δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει εις βάρος της Τουρκίας, τη στιγμή που προβαίνει στις πιο επιθετικές, προκλητικές και επικίνδυνες ενέργειες της τελευταίας 20ετιας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο». Πηγή: www.lifo.gr1. Να θυμίσουμε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι προ 46ετίας, η Τουρκία δεν εμποδίστηκε από τις ΗΠΑ να εισβάλει και να καταλάβει την μισή Κύπρο, κάτι που είναι ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ από τις ενέργειες της Τουρκίας της τελευταίας 20ετίας.Συνεπώς, οι ΗΠΑ αποφασίζουν πάντα σε σχέση με τα στρατηγικά τους συμφέροντα, πολύ περισσότερο δε τώρα, με το δόγμα Τραμπ "AMERICA FIRST".Τα πιο ηλικιωμένα μέλη έπρεπε να τα πουν αυτά στην ηγετική ομάδα, γιατί φαίνεται δεν τα έμαθαν στις σπουδές τους. 2. Όταν δίνεται μια συνέντευξη στο Οβάλ Γραφείο, ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ η υποβολή τόσο πολλών ερωτήσεων, συνεπώς ήταν κάτι απροετοίμαστο και ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΥ ΤΡΑΜΠ.Και δεν μπορεί ΠΟΤΕ άλλωστε, ο φιλοξενούμενος ηγέτης να επιβάλει κανόνες μέσα στην έδρα του φιλοξενούντος. Αυτοί είναι στοιχειώδεις διπλωματικοί κανόνες. Και καλό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, να αφήσει τους παλληκαρισμούς όπως όταν ήταν στο 3 %, γιατί δείχνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τις ευθύνες του. Και εάν συνεχίσει έτσι, απλά εμείς ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ 3 %.Παρεμπιπτόντως, να θυμίσουμε ότι στην κοινή συνέντευξη Τραμπ-Τσίπρα, όταν ένας Αμερικάνος δημοσιογράφος υπενθύμισε στον Τραμπ ότι ο Τσίπρας τον είχε αποκαλέσει "διαβολικό" πριν γίνει ΠΘ, ο Τραμπ - που είχε ήδη μιλήσει - απάντησε "έπρεπε να το ήξερα αυτό από πριν...".Τότε λοιπόν ο Τσίπρας, αντί να το παίξει παλληκάρι - όπως ζητάει τώρα από τον Μητσοτάκη -, έβαλε την ουρά στα σκέλια και είπε χαζογελώντας "διαβολικός αλλά για το καλό"...Και βέβαια τα είδαμε τα χαίρια μας με την Τουρκία από τότε και μετά, όπως και μετά το 3ωρο (!) τετ-α-τετ Ερντογάν-Τσίπρα στο "παλάτι", που ακόμα δεν έχουμε μάθει τι συζητούσαν επί 3 ώρες...Το μόνο σίγουρο είναι ότι, ΟΙ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ.
Μισο λεπτο για να καταλαβωΈνας πρωθυπουργός με αμηχανία ανηλίκου τσακλοκουδουνου, που στις επισκέψεις ξένων ηγετών οι δηλώσεις του ήταν ουμπα-λουμπα δεν ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ; Ή είναι απλή συνωνυμία; Να υποθέσω πως ο Αλεξ Τι, όπως έκανε εξάλλου τα τελευταία 5 χρόνια, θα βαρούσε το χέρι στο τραπέζι και θα ελεγε πουτ δε κοτς νταουν.
Ας θυμιθούμε λοιπόν την κοινή συνέντευξη τύπου Τσίπρα- Τράμπ, με την επική δήλωση Τσίπρα: "Διαπίστωσα, από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο, ότι η προσέγγισή του στα πράγματα και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει την πολιτική, ορισμένες φορές μπορεί να μοιάζει διαβολικός, αλλά γίνεται για καλό."
Δεν ειπώθηκε απ' ευθείας από τον Τσίπρα αυτό το ...επικό, αν το εννοείτε σαν ...ρωμαλέα στάση του Τσίπρα έναντι της "άνευρης" του Μητσοτάκη.Ρωτήθηκε τότε από δημοσιογράφο - μετά την συνάντησή του με τον Τραμπ -, αν άλλαξε η γνώμη του για αυτόν σαν "διαβολικού".Παρενέβη τότε έκπληκτος και "κόκκινος" ο Τραμπ λέγοντας, "αυτό έπρεπε να το ξέρω πριν την συνάντηση"..Ανταπάντησε λοιπόν ο Τσίπρας - καθόλου "επϊκά" αλλά γελώντας "πονηρά" σαν να επρόκειτο για αστείο τάχα -, "εννοούσα διαβολικός για ...το καλό".Απλά λοιπόν "τα μπάλωσε" διπλωματικά για μην του ορμήξει ο Τραμπ, μην τον λέμε και ...επικό ήρωα.