ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.5.2013 | 20:07

Θα μας τρελάνουν οι καθηγητές;!

Δίνω πανελλαδικές και είμαι εξοργισμένη με την τυχόν απεργία. Δε με νοιάζει αν πιστεύουν ότι οι δύο ώρες παραπάνω που θα πρέπει να δουλεύουν την εβδομάδα (ή οτιδήποτε άλλο τους ενοχλεί) είναι τόσο τρομερές - αλλά το ότι παίζουν παιχνίδια στις πλάτες μας για να εκβιάσουν και να πετύχουν αυτά που θέλουν. Και δίκιο να έχουν το χάνουνΔεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι τόσο εαυτούληδες!
8
 
 
 
 
σχόλια
Ιδού και τα αιτήματα των εκπαιδευτικών. "Το παραπάνω πρόγραμμα δράσης έχει ως γενικό πλαίσιο αιτημάτων τα αιτήματα που υπερψηφίστηκαν από την τελευταία Γ.Σ. των Προέδρων1. Καμία απόλυση εκπαιδευτικού – Διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών2. Άμεση απόσυρση του Π.Δ. για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις3. Άμεση κατάργηση των νόμων για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο (ν.4093/12 και 4057/12) που έχει θέσει υπό διωγμό τους εκπαιδευτικούς4. Απόσυρση του ΠΔ για την Αξιολόγηση. Κατάργηση του ν.4142/13 για την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας5. Διασφάλιση των οργανικών θέσεων που απειλούνται από την αύξηση του διδακτικού ωραρίου (ν.4152/13, παρ. Θ). Κατάργηση του ν.4152/13.6. Ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα των νεότερων. Κατάργηση του ν.4024/20117. Καμία κατάργηση – συγχώνευση σχολείου. 25 μαθητές κατ’ ανώτατο όριο στην τάξη8. Να μην περάσουν τα σχέδια νόμων για το Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα το προηγούμενο διάστημα9. Όχι στις μνημονιακές πολιτικές που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση."Κι ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Φίλη μου - σε αποκαλώ έτσι γιατί ξέρω ακριβώς τί περνάς - τα πράγματα ποτέ δεν έχουν μόνο μία πλευρά. Και σίγουρα δεν έχουν μόνο την πλευρά που προβάλλει ο Πρετεντέρης, η Όλγα και οι κυβερνήσεις οι οποίες έχουν διαλύσει ό,τι, μα ό,τι υπάρχει. Έδωσα Πανελλήνιες πριν 10 χρόνια. Πέρασα με 17 στη σχολή μου (υπολόγισε έξοδα 3 χρόνων φροντιστήρια, τα ξέρεις νομίζω).Τα ψυχολογικά που απέκτησα από την όλη διαδικασία πήγαν από το 10% στο 60%. Κατόπιν, πέρασα 8 χρόνια (ναι 8) όπου έβγαζα τα μάτια μου στο διάβασμα στο Πανεπιστήμιο, αλλά οι περισσότεροι εκ των καθηγητών μου ήταν είτε κομπλεξικοί (και με έκοβαν επειδή δεν με "πήγαιναν") είτε άχρηστοι και δεν ήξεραν να διδάξουν. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως μέσα από την όλη διαδικασία είχα αρχίσει να νιώθω παντελώς άχρηστη και τα ψυχολογικά μου χτύπησαν κόκκινο (ή μάλλον πορτοκαλί και θα εξηγηθώ παρακάτω...). Πήρα πτυχίο, ένιωσα καλύτερα που τους άφησα πίσω μου τους αλήτες (σημειωτέον επί 8 χρόνια βάλε 800 ευρώ το μήνα έξοδα το ελάχιστο).Ξεκίνησα να ψάχνω για δουλειά. Μου έστελναν απαντητικά mail: "Λυπούμαστε αλλά δεν ταιριάζετε για τη θέση". Και αυτό επί 1 χρόνο. Εκεί λοιπόν ήταν που χτύπησαν κόκκινο τα ψυχολογικά μου και σηκώθηκα κι έφυγα για μεταπτυχιακό έξω.Δεν θα έφευγα. Η Ελλάδα είναι διαλυμένη όμως. Κι αν έμενα, δεν ξέρω εάν θα είχα το κουράγιο να αντιμετωπίσω όλη τη διαφθορά και κυρίως τη μιζέρια.Οι καθηγητές σου παλεύουν για να μπορέσεις εσύ κι εγώ και όλοι μας να ζήσουμε στην Ελλάδα αξιοπρεπώς. Δεν παλεύουν μόνο για τον εαυτούλη τους. Όταν η εκπαίδευση φτάνει τόσο χαμηλά, όσο πάνε να την φτάσουν στην Ελλάδα, δεν υπάρχει γυρισμός. Στήριξέ τους. Τους χρειάζεσαι και σε χρειάζονται.Και μπορεί να νομίσεις ότι σου κάνω πλάκα, αλλά κι εμείς που είμαστε μακριά και θέλουμε να γυρίσουμε κι εμείς σε χρειαζόμαστε.Καλή επιτυχία στις εξετάσεις σου, οι οποίες όπως και να έχει θα γίνουν.Σου εύχομαι να περάσεις στην σχολή που θέλεις και να περάσεις λιγότερες δυσκολίες από όσες περάσαμε οι περισσότεροι στην δική μου ηλικιακή κατηγορία.Φιλικά,Νατάσα
Κοριτσάκι μου σε καταλαβαίνω..Αλλά μακάρι να ήταν οι 2 ώρες το πρόβλημα...Δεν θα έκαναν τέτοια απεργία...Πραγματικά η παιδεία μας περνάει μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις..Είναι πολλά τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν..Μην ανησυχείς όμως..Οι εκπαιδευτικοί δεν θα σας αφήσουν έτσι.Ξέρουν τι κάνουν.Το πολύ πολύ να πάρουν μια παράταση οι εξετάσεις.Εσύ κάτσε διάβασε,ηρέμησε και θα δεις ότι όλα θα πάνε καλά.Και εγώ αγχωνόμουν στην ηλικία σου για τις πανελλήνιες.Τώρα που είμαι νέα πτυχιούχος παιδαγωγικής σχολής,βλέπω ότι είναι πολύ δύσκολο να εργαστώ πάνω στο αντικείμενό μου.Θα δείξει όμως.Χαλάρωσε και καλή επιτυχία στις εξετάσεις!
Έρχεται λοιπόν η καλή κυβέρνηση (που έχει εκλεγεί πέρσι τον Ιούνιο) 25 μέρες πριν τις εξετάσεις και λέει: Του χρόνου 10.000 απολύσεις καθηγητών και 5000 υποχρεωτικές μεταθέσεις. Ε, φυσικά, ναι, οι καθηγητές παίζουν στην πλάτη των μαθητών.
Μία συμβουλή: Ανεξαρτήτως τι θα γίνει, είτε πετύχεις (στο εύχομαι) ή όχι, να ενημερώνεσαι. Πάντα. Συνεχώς. Σφαιρικά. Αλλιώς είσαι χαμένη από χέρι. Δεν θα σε σώσει κανείς και τίποτα.
Δικαιολογημενη η αγανακτηση σου δεδομενης της ψυχολογικης πιεσης που φορτωνεστε, ολοι τα χουμε περασει. Γι' αυτο το λογο ομως καλυτερα να σκεφτεσαι δυο φορες πριν εκφραστεις δημοσια, δεδομενου οτι παιζονται ζωες και δουλειες ανθρωπων (το θεμα δεν ειναι μονο οι δυο ωρες, αλλα και οι χιλιαδες ανεργοι που θα προκυψουν απο του χρονου), αλλα και το ιδιο το σχολειο οπως το ξερουμε (με τις συγχωνευσεις). Κατα τη γνωμη μου μερικες μερες ή και βδομαδες αργοποριας στις πανελληνιες (γιατι για αργοπορια μιλαμε, δεν καταργουνται κιολας) δεν μπαινουν στην ιδια ζυγαρια με οσα θα αντιμετωπιζουν αυτοι οι ανθρωποι απο Σεπτεμβρη.