Μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ προς του Αυστραλούς: Σας σκεφτόμαστε και προσευχόμαστε

Μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ προς του Αυστραλούς: Σας σκεφτόμαστε και προσευχόμαστε Facebook Twitter
1

Τη βαθύτατη θλίψη της για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία εξέφρασε η βασίλισσα Ελισάβετ, αναφέροντας ότι προσεύχεται για όλους τους Αυστραλούς.

Η αρχηγός του κράτους της Αυστραλίας έστειλε αυτό το συλλυπητήριο μήνυμα ενώ οι πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται εκτός ελέγχου κατά μήκος της ανατολικής ακτής της χώρας, καταστρέφοντας σπίτια και αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Άγνωστος είναι ο αριθμός των νεκρών.

«Λυπήθηκα βαθύτατα όταν πληροφορήθηκα για τις συνεχιζόμενες δασικές πυρκαγιές και τις καταστροφικές συνέπειές τους σε πολλές περιοχές της Αυστραλίας», ανέφερε η 93χρονη μονάρχης.

Η βασίλισσα ευχαρίστησε τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας «και εκείνους που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να βοηθήσουν τις κοινότητες που έχουν ανάγκη». «Ο πρίγκιπας Φίλιππος και εγώ σκεφτόμαστε και προσευχόμαστε για όλους τους Αυστραλούς σε αυτή τη δύσκολη περίοδο», κατέληξε.

Το μήνυμα της βασίλισσας απευθύνεται στον Γενικό Κυβερνήτη της Αυστραλίας –τον εκπρόσωπό της στη χώρα– στους κυβερνήτες της Νέας Νότιας Ουαλίας, του Κουίνσλαντ και της Βικτόρια καθώς και σε «όλους τους Αυστραλούς».

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας (BOM) ανέφερε σήμερα ότι οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται ραγδαία, καθώς μια αλλαγή στην κατεύθυνση του ανέμου είχε ως αποτέλεσμα να ενωθούν μεταξύ τους πολλά μεγάλα πύρινα μέτωπα. Η κυβέρνηση έλαβε το πρωτοφανές μέτρο, να καλέσει εφέδρους του στρατού για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες στο δύσκολο έργο τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιόυις, Παρκ Τσαν-Γουκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιόυις, Παρκ Τσαν-Γουκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Το ερμηνευτικό comeback του σπουδαίου πρωταγωνιστή, η διασκευή του Νοτιοκορεάτη δημιουργού στο «Τσεκούρι» του Γαβρά, το ριμέικ του «Running Man» και μια γιαπωνέζικη έκπληξη για τους φίλους του φανταστικού στις αίθουσες από αυτή την Πέμπτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λουκέτο στο ιστορικό Antico Caffè Greco της Ρώμης μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη

Πολιτισμός / Λουκέτο στο ιστορικό Antico Caffè Greco της Ρώμης μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη

Το ιστορικό καφέ, το δεύτερο παλαιότερο της Ιταλίας μετά το Caffè Florian της Βενετίας, υπήρξε σημείο συνάντησης λογοτεχνών, καλλιτεχνών και διανοουμένων για περισσότερο από δυόμισι αιώνες
LIFO NEWSROOM
ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΣΥΡΙΑ

Πολιτισμός / Συρία: «Διέρρηξαν το εθνικό μουσείο» στη Δαμασκό - Τι φέρεται να άρπαξαν από πτέρυγα που έχει και ελληνιστικά εκθέματα

Τι απαντά η διεύθυνση του μουσείου που «είναι κλειστό για λόγους ασφαλείας» και διαθέτει έργα ανεκτίμητης αξίας από την πλούσια αρχαία και νεώτερη κληρονομιά της Συρίας
LIFO NEWSROOM
ΥΠΠΟ: Αναδεικνύοντας τα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Αστυπάλαιας

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Αναδεικνύοντας τα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Αστυπάλαιας

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανέλαβε την αποκατάσταση και προβολή του Λουτρώνα του Ταλλαρά και των βασιλικών Καρέκλη και Αγίας Βαρβάρας, μνημείων που αποτελούν χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά δείγματα της πρωτοβυζαντινής περιόδου στο νησί
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια