Μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ προς του Αυστραλούς: Σας σκεφτόμαστε και προσευχόμαστε

Μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ προς του Αυστραλούς: Σας σκεφτόμαστε και προσευχόμαστε Facebook Twitter
1

Τη βαθύτατη θλίψη της για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία εξέφρασε η βασίλισσα Ελισάβετ, αναφέροντας ότι προσεύχεται για όλους τους Αυστραλούς.

Η αρχηγός του κράτους της Αυστραλίας έστειλε αυτό το συλλυπητήριο μήνυμα ενώ οι πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται εκτός ελέγχου κατά μήκος της ανατολικής ακτής της χώρας, καταστρέφοντας σπίτια και αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Άγνωστος είναι ο αριθμός των νεκρών.

«Λυπήθηκα βαθύτατα όταν πληροφορήθηκα για τις συνεχιζόμενες δασικές πυρκαγιές και τις καταστροφικές συνέπειές τους σε πολλές περιοχές της Αυστραλίας», ανέφερε η 93χρονη μονάρχης.

Η βασίλισσα ευχαρίστησε τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας «και εκείνους που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να βοηθήσουν τις κοινότητες που έχουν ανάγκη». «Ο πρίγκιπας Φίλιππος και εγώ σκεφτόμαστε και προσευχόμαστε για όλους τους Αυστραλούς σε αυτή τη δύσκολη περίοδο», κατέληξε.

Το μήνυμα της βασίλισσας απευθύνεται στον Γενικό Κυβερνήτη της Αυστραλίας –τον εκπρόσωπό της στη χώρα– στους κυβερνήτες της Νέας Νότιας Ουαλίας, του Κουίνσλαντ και της Βικτόρια καθώς και σε «όλους τους Αυστραλούς».

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας (BOM) ανέφερε σήμερα ότι οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται ραγδαία, καθώς μια αλλαγή στην κατεύθυνση του ανέμου είχε ως αποτέλεσμα να ενωθούν μεταξύ τους πολλά μεγάλα πύρινα μέτωπα. Η κυβέρνηση έλαβε το πρωτοφανές μέτρο, να καλέσει εφέδρους του στρατού για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες στο δύσκολο έργο τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πρόεδρος, μια ταινία-σκάνδαλο κι ένας εμφύλιος πόλεμος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Πρόεδρος, μια ταινία-σκάνδαλο κι ένας εμφύλιος πόλεμος από αύριο στους κινηματογράφους

Το πολυσυζητημένο Civil War του Άλεξ Γκάρλαντ, η νέα πρόκληση της Κατρίν Μπρεγιά και η βαμπιρομπαλαρίνα Abigail ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Πολιτισμός / Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Μετά την αφή ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Τι έγινε στην τελετή αφής των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Η πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά παρέδωσε τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο -χρυσό Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας- Στέφανο Ντούσκο
NEWSROOM
2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις από την Κυριακή των Βαΐων ως τη Μεγάλη Τρίτη

Το Φεστιβάλ επιστρέφει σε χώρους ξεχωριστούς, ιδιαίτερους και κατανυκτικούς, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια