ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.12.2019 | 09:52

Η αδιάκριτη θεία που ρωτάει συνέχεια πότε θα κάνουμε παιδί.

Είμαστε 3 χρόνια παντρεμένοι και έχουμε λίγους μήνες που αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε προσπάθειες για παιδί. Δεν ήρθε ακόμα και ας έρθει όποτε θέλει.Κάτι τέτοιες μέρες όπως σήμερα Χριστούγεννα θα δω τα σόγια στο σπίτι των πεθερικών μου και θα έρθει και μια θεία με τον άντρα της σίγουρα θα αρχίσει να μας λέει τι κάνετε και αργείτε, πότε θα κάνετε κι εσείς μωράκι. Λέτε και το κάνουμε παραγγελία και μας έρχεται πακέτο;Έχει μια κόρη που είναι 37 χρονών, είχε μια σχέση, έναν αρραβώνα ο οποίος τελείωσε, χώρισε πριν λίγο καιρό.Αν τολμήσει και πει καμια χοντράδα και με φέρει σε δύσκολη θέση γιατί δεν κάνουμε παιδί και περνάνε τα χρόνια θα της πω κι εγώ για την κόρη της, τι θα κάνει πότε θα παντρευτεί, περνάνε τα χρόνια κοντεύει 40.Ο άντρας μου μου λέει να κάνω το κορόιδο γιατί θα παρεξηγηθεί και θα μαλώσουμε. Μπα; Όταν τα λένε αυτές δεν παρεξηγιόμαστε πρέπει να τα καταπίνουμε; Όταν τα λέμε εμείς δεν τους αρέσει; Έκανα πολλές φορές το κορόιδο αλλά όχι πια!Τους πρέπει μια τέτοια απάντηση κάτι τέτοιους ανθρώπους να τους βάζεις στη θέση τους κάποιες φορές να βάλουν μυαλό. Η αδιακρισία τους δεν έχει όρια!Δεν κοιτάνε τα δικά τους, ασχολούνται με των άλλων.Για να δούμε απόψε πως θα πάει...
8
 
 
 
 
σχόλια
Αντί να ξεκατινιάζεσαι μαζί της για την κόρη της πες: "Θεία αντιλαμβάνομαι το ενδιαφέρον σου αλλά αυτό είναι ένα προσωπικό θέμα μεταξύ εμένα και του άντρα μου. Θα σε παρακαλούσα να μην το ξανά-αναφέρεις."Και τέλος. Καμία εξήγηση, κανένας διάλογος περαιτέρω.
Μην κάνεις ετσι βρε. Από διπλωματία πάντως σκιζετε...Το μονο που καταφερνεις ετσι ειναι να συγχιζεσαι μονιμα για μια θεια που οσο και να το κανεις θα εχει ξεκουτιανει λιγάκι.Θα της πεις "Αχ, θεία μου καλή, τι να σου πωωω, μόνο ο καλός θεούλης ξέρει την απάντηση". Θα σταυροκοπηθεις 3-4 φορές, θα σηκώσεις το βλέμμα προς τον ύψιστο, θα αλληθωρίσεις λίγο δεξιά, λιγο αριστερά και θα την διαβεβαιώσεις ότι θα είναι η πρώτη που θα το μάθει. Η υπόσχεση ειναι υπόσχεση και δε σπαει ποτέ. Φιλάκια πολλά θείτσα μου καλή, μουυυυτς!
Καλά Χριστούγεννα. Να πέσεις στο επίπεδο της δεν σε τιμά. Επίσης να θίξεις την κόρη της επειδή απλά είναι δική της κόρη πάλι είναι άδικο. Την ίδια πρέπει να θίξεις. Δεν σου φταίει η κόρη από τη στιγμή που δεν σου την λέει η κόρη.
Αυτό ακριβώς, αν ενοχλείται πρέπει άμεσα να προσβάλλει την αδιάκριτη θεία. Αν την σχολίαζε η 37 χρονη, τότε να τα έχωνε σε εκείνη. Αυτή όμως δεν φταίει σύμφωνα με τα γραφόμενα της εξομολόγησης.
Θεωρείσαι υπογεγραμμένα απαράδεκτη να χρησιμοποιήσεις ένα άλλο άτομο που δεν σου φταίει για να πληγώσεις έμμεσα το πρόσωπο που σου προκαλεί θυμό. Τι δουλειά έχεις να προσβάλλεις μια 37 γυναίκα επειδή δεν έχει φτιάξει τη ζωή της εξαιτίας της μαμάς της που είναι αδιάκριτη; Βασικά ο άντρας σου πρέπει να κόψει τη πίτα αλλά χαλβάς θα είναι μάλλον. Ο κόσμος έχει χειρότερα προβλήματα πάντως.
Με μια τέτοια αντίδραση θα πέσεις στο επίπεδο της ίσως και χαμηλότερα μιας και η κόρη της δε σου έχει κάνει κάτι και επιπλέον οι προσωπικές τις επιλογές δε σε αφορούν. Ακόμη δεν είναι αποτυχημένη μια γυναίκα που κοντεύει τα σαράντα αν δεν έχει κάνει γαμο ή παιδί. Μια απλή απάντηση του τύπου :«το θεμα δε σας αφορά» αρκεί.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ