Ο Μανουέλ Μαρέρο νέος πρωθυπουργός στην Κούβα - Ο πρώτος μετά τον Φιντέλ Κάστρο

Ο Μανουέλ Μαρέρο νέος πρωθυπουργός στην Κούβα - Ο πρώτος μετά τον Φιντέλ Κάστρο Facebook Twitter
2

Η Εθνοσυνέλευση της Κούβας ανέθεσε σήμερα στον Μανουέλ Μαρέρο τα καθήκοντα του πρωθυπουργού, θέση που είχε καταργηθεί από το 1976 αλλά επανασυστάθηκε με την πρόσφατη αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο 56χρονος Μαρέρο, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, ήταν υπουργός Τουρισμού από το 2004.

«Η πρόταση αυτή έχει εγκριθεί δεόντως από το πολιτικό γραφείο του Κομμουνιστικού Κόμματος», δήλωσε ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, εισηγούμενος στους βουλευτές να ψηφίσουν τον Μαρέρο.

Η Εθνοσυνέλευση συνεδρίασε χθες και σήμερα προκειμένου να θέσει σε εφαρμογή τις αλλαγές που προβλέπονται από το νέο Σύνταγμα, το οποίο υιοθετήθηκε τον Απρίλιο. Σ' αυτές περιλαμβάνεται και η επανασύσταση της θέσης του αρχηγού της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός θα βοηθά τον πρόεδρο του κράτους στα καθήκοντά του, εξήγησε πρόσφατα σε άρθρο της η Granma, η επίσημη εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος. Θα έχει το δικαίωμα να διορίζει ή να αντικαθιστά διευθυντές και δημοσίους υπαλλήλους και θα ελέγχει το έργο των κυβερνητών των επαρχιών.

Τελευταίος πρωθυπουργός της Κούβας, μέχρι το 1976 που η θέση καταργήθηκε, ήταν ο ίδιος ο Φιντέλ Κάστρο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, Sputnik

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Βερολίνο φύτεψε ένα δέντρο και έστησε ένα παγκάκι μνήμης μετά την επίθεση στο CSD

Διεθνή / Το Βερολίνο φύτεψε ένα δέντρο και έστησε ένα παγκάκι μνήμης μετά την φονική επίθεση στο Pride

Στο Τίργκαρτεν, κοντά στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης στο Christopher Street Day, φυτεύτηκε νέος σφένδαμος και τοποθετήθηκε παγκάκι στα χρώματα του ουράνιου τόξου, ως τόπος μνήμης και σιωπηλής συμπαράστασης.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια