Ο Μανουέλ Μαρέρο νέος πρωθυπουργός στην Κούβα - Ο πρώτος μετά τον Φιντέλ Κάστρο

Ο Μανουέλ Μαρέρο νέος πρωθυπουργός στην Κούβα - Ο πρώτος μετά τον Φιντέλ Κάστρο Facebook Twitter
2

Η Εθνοσυνέλευση της Κούβας ανέθεσε σήμερα στον Μανουέλ Μαρέρο τα καθήκοντα του πρωθυπουργού, θέση που είχε καταργηθεί από το 1976 αλλά επανασυστάθηκε με την πρόσφατη αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο 56χρονος Μαρέρο, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, ήταν υπουργός Τουρισμού από το 2004.

«Η πρόταση αυτή έχει εγκριθεί δεόντως από το πολιτικό γραφείο του Κομμουνιστικού Κόμματος», δήλωσε ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, εισηγούμενος στους βουλευτές να ψηφίσουν τον Μαρέρο.

Η Εθνοσυνέλευση συνεδρίασε χθες και σήμερα προκειμένου να θέσει σε εφαρμογή τις αλλαγές που προβλέπονται από το νέο Σύνταγμα, το οποίο υιοθετήθηκε τον Απρίλιο. Σ' αυτές περιλαμβάνεται και η επανασύσταση της θέσης του αρχηγού της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός θα βοηθά τον πρόεδρο του κράτους στα καθήκοντά του, εξήγησε πρόσφατα σε άρθρο της η Granma, η επίσημη εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος. Θα έχει το δικαίωμα να διορίζει ή να αντικαθιστά διευθυντές και δημοσίους υπαλλήλους και θα ελέγχει το έργο των κυβερνητών των επαρχιών.

Τελευταίος πρωθυπουργός της Κούβας, μέχρι το 1976 που η θέση καταργήθηκε, ήταν ο ίδιος ο Φιντέλ Κάστρο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, Sputnik

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια