Ανατροπή στην υπόθεση με το βρέφος σε κάδο σκουπιδιών: «Δεν το πέταξα, το άφησα πάνω», λέει η μητέρα

Ανατροπή στην υπόθεση με το βρέφος σε κάδο σκουπιδιών: «Δεν το πέταξα, το άφησα πάνω», λέει η μητέρα Facebook Twitter
1

Περισσότερες από πέντε ώρες κράτησε η απολογία της 24χρονης μητέρας του βρέφους που εντοπίστηκε μέσα σε κάδο σκουπιδιών στην Καλαμάτα.

Κατά την απολογία της, η 24χρονη από την Γεωργία υποστήριξε ότι ουδέποτε πέταξε το βρέφος στον κάδο απορριμμάτων αλλά απλώς ότι το άφησε γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα της 17ης Δεκεμβρίου με τη χάρτινη σακούλα πάνω σε αυτόν, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε με την ελπίδα να περάσει κάποιος και να το πάρει.

Επίσης ισχυρίστηκε πως ο πατέρας του βρέφους από την πρώτη στιγμή αδιαφόρησε, τόσο για την ίδια όσο και για το παιδί του, με την ίδια να βρίσκεται σε απόγνωση, καθώς δεν μπορούσε να διακόψει την εγκυμοσύνη της, μιας και ήταν σχεδόν 5 μηνών όταν συνειδητοποίησε πως ήταν έγκυος.

Ο ισχυρισμός της 24χρονης δίνει νέα διάσταση στην πολύκροτη υπόθεση, αφού – ως γωστόν – το νεογέννητο βρέθηκε στις 06:30 το πρωί της ίδιας ημέρας μέσα στον κάδο. Τα νέα στοιχεία στην απολογία της προκάλεσαν διχογνωμία, μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα, αναφορικά με το αν θα έπρεπε να τεθεί σε προσωρινή κράτηση η 24χρονη ή με περιοριστικούς όρους οπότε το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει τελικά για την τύχη της νεαρής μητέρας αλλά και για τον χαρακτηρισμό της κατηγορίας για απόπειρα ανθρωποκτονίας που τη βαρύνει.

Ταυτόχρονα δεν αποκλείεται να κληθεί και ο πατέρας του βρέφους, ενώ στο μεταξύ από τη Γεωργία έρχεται στο μεταξύ και η γιαγιά του βρέφους που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να αναλάβει την κηδεμονία του νεογέννητου εγγονού της.

Το δικαστικό συμβούλιο της Καλαμάτας θα αποφασίσει για την τύχη της 24χρονης την ερχόμενη εβδομάδα και μέχρι να εκδοθεί η απόφαση, η ίδια θα βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό σε φιλικό της σπίτι στην Καλαμάτα.

 

Με πληροφορίες από messinialive.gr

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Τον καλούν να αποκαταστήσει δημόσια την τιμή και τη φήμη τους, αποσύροντας κάθε δυσφημιστική αναφορά και επιστρέφοντας τα χρήματα όπως υποστηρίζουν τους οφείλει
THE LIFO TEAM
Μαρουσάκης: Κατάρρευση του αντικυκλώνα για φέτος - Δύο καιρικές φάσεις έως την Πρωτοχρονιά

Ελλάδα / Μαρουσάκης: Κατάρρευση του αντικυκλώνα για φέτος - Δύο καιρικές φάσεις έως την Πρωτοχρονιά

Από αύριο ξεκινάει η «παρέλαση» διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών» προειδοποιεί ο μετεωρολόγος - Οδεύουμε με έντονα άστατες καιρικές συνθήκες προς τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

«Η αγάπη αυτή είναι κάτι που μας ευχαριστεί» ανέφερε το οικογενειακό περιβάλλον του τραγουδιστή εν μέσω της δικαστικής διαμάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσά τους
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Συγνώμη αλλά η ανατροπή ποια είναι; δεν το έβαλε μέσα αλλά επάνω στον κάδο; Ίσως νομικά να κάνει διαφορά ως προς την πρόθεση θανάτου του βρέφους ή όχι. Όμως για μένα είναι απολύτως το ίδιο... Ενα παιδάκι στα σκουπίδια! Το δέχομαι ότι ήρθε σε απόγνωση, γιατί δεν πήγε να το αφήσει σε ένα ίδρυμα ή νοσοκομείο; ειλικρινά δεν ξέρω τι να σκεφτώ! Όσο για τη γιαγιά τι έχει να προσφέρει που δεν έδωσε στην κόρη της κ τωρα μπορεί να αναλάβει ενα μωρό; δεν ξερω ίσως γίνομαι κ άδικη αλλά στο δικό μου μυαλό πρέπει πάνω απο όλα να μπει το συμφέρον του παιδιού κ δε νομίζω ότι αυτό είναι με τη βιολογική οικογένεια... Όπως βέβαια ισχύει κ για πολλά άλλα παιδάκια που τελικά καταλήγουν απο ίδρυμα σε ίδρυμα με αβέβαιο μέλλον αντί να βρίσκονται με ανθρώπους που θα τους έδιναν μια ζωη. Τελοσπαντων αυτό δεν είναι παρά η προσωπική μου άποψη!