Δημήτρης Ινδαρές: Είμαστε όμηροι μιας πόλωσης - Εξοργιστική η δαιμονοποίηση της οικογένειάς μου

Δημήτρης Ινδαρές: Είμαστε όμηροι μιας πόλωσης - Εξοργιστική η δαιμονοποίηση της οικογένειάς μου Facebook Twitter
Ο Δημήτρης Ινδαρές επανέλαβε πως η οικογένειά του δεν έχει καμία σχέση με την κατάληψη και πως η δαινομοποίησή τους είναι εξοργιστική
11

Καμία σχέση με την κατάληψη της Ματρόζου δεν έχει ο ίδιος και οι άνθρωποι του, υποστήριξε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές σε νεότερες δηλώσεις του, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η δαιμονοποίηση της οικογένειάς του είναι εξοργιστική.

Μιλώντας στο ΟPEN τόνισε πως δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Όπως σημείωσε, με την αναβολή που ζήτησαν και έλαβαν οι εννέα συλληφθέντες, «δίνεται ο χρόνος να εμφανιστούν στοιχεία από τους γείτονες, από τους ανθρώπους που παρακολουθούσαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο και τη δική του έκπληξη αυτά που γίνανε στην ταράτσα μας. Είναι πολύ χρήσιμη αυτή η απόσταση για να καταλαγιάσουν τα πάθη και να πάρουν τα πράγματα τις πραγματικές τους διαστάσεις».

«Αυτό που θέλω να καταθέσω είναι ότι ανήκω σε μια κατηγορία πολιτών που απεχθανόμαστε, δυσκολευόμαστε με τη στράτευση στα όρια, στα μέτωπα τα πολεμικά, που πιστεύουμε στη μετριοπάθεια, τη λογική, τη νομιμότητα. Είναι πάρα πολύ συγκινητική η ανταπόκριση των συνεργατών, των φίλων, των συναδέλφων μου, ακριβώς σε αυτή τη βάση. Άνθρωποι που με ξέρουν, ήρθαν να συμπαρασταθούν σε αυτό το επίπεδο, σε αυτό που άθελά μας συνέβη, σε αυτή την ανεπιθύμητη, τη δύσκολη δημοσιότητα, τη μάταιη δημοσιότητα και σε αυτό το αχρείαστο σκηνικό της βίας και της ακραίας πόλωσης. Εύχομαι αυτή η πόλωση να μη θολώσει την ουσία των πραγμάτων, υπάρχει θέμα, είναι βέβαιο ότι υπάρχει θέμα. Ελπίζω ο χρόνος που μας δίνει η αναβολή του δικαστηρίου να βοηθήσει να πάρουν τα πράγματα τις πραγματικές τους διαστάσεις», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το αν πήγε να πάρει το όπλο αστυνομικού τόνισε πως «εγώ δεν το άκουσα θεσμικά σε κανένα επίπεδο. Δεν έχει νόημα να συζητάμε την παραφιλολογία. Για μένα υπάρχουν ποιο σημαντικά πράγματα. Πράγματα που αφορούν μία περιγραφή, μία δαιμονοποίηση της οικογένειας μου που είναι εξοργιστική.

Ο ίδιος επανέλαβε πως ούτε εκείνος ούτε η οικογένειά του έχουν σχέση με την κατάληψη, απλώς έχουν την «ατυχία της γειτνίασης»: «Τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους, δεν χρειάζεται να πει κανείς κάτι άλλο, είναι η ίδια η πραγματικότητα που θα δείξει τις πραγματικές διαστάσεις των πραγμάτων και θα δείξει ακριβώς την οικογενειακή τραγωδία που έβγαλε το σπίτι μου στα μανταλάκια, τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, έδωσε την ευκαιρία σε σχολιαστές που αγνοούν τα γεγονότα και εμείς είμαστε όμηροι μιας πόλωσης ανάμεσα στους μεν και τους δε άσκοπα», συμπληρώνοντας: «είναι ένας πόλεμος κάτω από την πόρτα μας. Εξαιτίας αυτής της γειτνίασης είναι σαν να πολιορκείται και το δικό μας σπίτι. Έχει γίνει και άλλη επιτυχής επέμβαση της αστυνομίας. Ξέρουν πάρα πολύ καλά πως το σπίτι είναι περίοπτο και από τον κάτω δρόμο, πως γίνεται το πέρασμα στην ταράτσα. Είναι ακατανόητο αυτό που έχει γίνει», τόνισε.

 
Ελλάδα
11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Εγώ πάντως από το ηχητικό όταν είχε μόλις χειροπεδηθεί κατάλαβα ακριβώς αυτό:https://youtu.be/-whj0SfCJKIΈνας άνθρωπος που τον έχουν σπάσει στο ξύλο δεν γράφει εκθεση ιδεών για να τον ακούνε οι άλλοι. Για την ακρίβεια μέσα στην κατάληψη είχε οδηγίες "να φωνάζετε για να σας ακούνε όλοι" και "τραβατε βιντεάκια και φωτογραφίες".Ο κος Ινδαρες μιας και ήτο αυτόπτης μάρτυς μήπως είδε ποιοι πετούσαν πράγματα στους αστυνομικούς ή αυτό είναι κι αυτό ρουφιανιά;Ήρεμα ρωτάω.
Πάντως, ο κ. Ινδαρές δεν δίνει την εντύπωση ότι μόλις πριν 48 ώρες "υπέστη άγριο ξυλοδαρμό" 'η "ξυλοκοπήθηκε ανελέητα", όπως αναπαράχθηκε.Και αυτή η θέση "να περάσει χρόνος, να καταλάβουμε όλοι τι συνέβη", πως συμβαδίζει με τις εντονότατες διαμαρτυρίες αυτού και της συζύγου του προχθές ;Όταν φώναζε, "γιατί τον έχουν δεμένο" και ότι του έχει φύγει από την κακοποίηση το ένα ακουστικό βαρηκοίας (...) ;
"Σε ερώτηση για το αν πήγε να πάρει το όπλο αστυνομικού τόνισε πως «εγώ δεν το άκουσα θεσμικά σε κανένα επίπεδο... "Θα κατηγορηθώ ότι στηρίζω την "υπέρμετρη αστυνομική βία και αυθαιρεσία", αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω: Σε μία σαφή ερώτηση, απαντάει με μια ακαταλαβίστικη ασυναρτησία. Στα υπόλοιπα όμως, είναι λαλίστατος.
Ποια "μανταλάκια"; Ο κ. Ινδαρές δίνει συνέντευξη σε δημοσιογράφο του Open και απαντάει σε διάφορες ερωτήσεις, σχετικά με τα όσα έχουν ακουστεί γύρω από την υπόθεση. Η δημοσιογραφία δεν είναι "μανταλάκια". Επίσης, δεν βλέπω να κολύεται να διατρανώσει στο πλαίσιο της συνέντευξης ότι η οικογένειά του δεν έχει σχέση με την κατάλυψη. Το συγκεκριμένο θέμα το άκουσε θεσμικά και απάντησε, ενω το θέμα της απόπειρας αφοπλισμού δεν το άκουσε θεσμιμά και δεν απαντάει στο δημοσιογράφο;Δικαίωμα του καθενός είναι να καλύπτεται ή όχι από τις απαντήσεις κάποιου ανθρώπου, εν προκειμένω του κ. Ινδαρέ. Προσωπικά, δεν μπορώ να κρίνω την κάθε απάντηση με διαφορετικά κριτήρια.
"Σε ερώτηση για το αν πήγε να πάρει το όπλο αστυνομικού τόνισε πως «εγώ δεν το άκουσα θεσμικά σε κανένα επίπεδο. Δεν έχει νόημα να συζητάμε την παραφιλολογία. Για μένα υπάρχουν ποιο σημαντικά πράγματα. Πράγματα που αφορούν μία περιγραφή, μία δαιμονοποίηση της οικογένειας μου που είναι εξοργιστική."Εντάξει...
Βρε Absinthia_Stacy, είναι πανελληνίως γνωστό ότι τα άτομα που δηλώνουν ότι ανήκουν "σε μια κατηγορία πολιτών που απεχθανόμαστε, δυσκολευόμαστε με τη στράτευση στα όρια, στα μέτωπα τα πολεμικά, που πιστεύουμε στη μετριοπάθεια, τη λογική, τη νομιμότητα", μόλις δουν αστυνομικό, αντανακλαστικά, ορμάνε να τον αφοπλίσουν.Μόνο εσύ δεν το ξέρεις;