ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Κουκάκι: Προσαγωγές για οκτώ καταληψίες και δύο κατοίκους στην τριπλή επιχείρηση εκκένωσης κτιρίων

Κουκάκι: Προσαγωγές για οκτώ καταληψίες και δύο κατοίκους στην τριπλή επιχείρηση εκκένωσης κτιρίων Facebook Twitter
1

Συνολικά δέκα είναι οι προσαγωγές μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας για τριπλή εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι.

Οκτώ άτομα από τις καταλήψεις και δύο κάτοικοι (πατέρας και γιος) της περιοχής, έχουν προσαχθεί από τους αστυνομικούς, αναφέρουν οι πληροφορίες. Οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ που εισέβαλαν στα κτίρια της οδού Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη 3, προσήγαγαν συνολικά δύο άτομα από το πρώτο, τέσσερα (3 γυναίκες και έναν άνδρα) από το δεύτερο και δυο (έναν άνδρα, μια γυναίκα) από το τρίτο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην επιχείρηση που έγινε στην οδό Ματρόζου, προσήχθησαν και ένας πατέρας με τον γιο του από την ταράτσα του διπλανού κτιρίου (αριθμός 47), στο οποίο διαμένουν. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν πως τούς αντιλήφθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και -όπως λένε- τους είδαν να αντιδρούν στην επιχείρηση. Οι άνδρες της αστυνομίας λένε πως προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, αλλά δεν τους άνοιξε κανείς. Τελικά, παρουσία εισαγγελέα συνελήφθησαν, ενώ αντιδράσεις σημειώθηκαν και από τη μάνα, όταν είδε τον σύζυγο και τον γιο της με χειροπέδες. Η μητέρα ωστόσο έχει κάνει σοβαρές καταγγελίες για αστυνομική βία.

Με εντολή του εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμά τους, για την περίπτωση που είχαν κρύψει καταληψίες, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα. Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια όπου εξετάζονται, ενώ οι έρευνες στα κτίρια συνεχίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί διάφορα αντικείμενα και σημειώσεις στην οδό Ματρόζου.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί δέχτηκαν πυροσβεστήρες και πέτρες, όταν επιχείρησαν να μπουν στα κτίρια στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου και απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση στην περιοχή. Τελικά οι άνδρες της ΕΚΑΜ έσπασαν τις πόρτες και οι αστυνομικοί εισέβαλαν στα κτίρια, όπου προχώρησαν στις προσαγωγές των καταληψιών.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κτίρια για την εκκένωσή τους. «...Το κράτος επιτίθεται στην κοινότητά μας, στο σπίτι μας, στους χώρους που στεγαζόμαστε και ζούμε, σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτικής οργάνωσης του αναρχικού χώρου και των καταπιεσμένων» αναφέρει η «Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου» με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ελλάδα
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τα φυσικά πρόσωπα που είναι πίσω από τις καταλήψεις θα τα μάθουμε ποτέ ή ο "αγώνας" τους είναι κάτω από ένα πέπλο ανωνυμίας;Το ότι μιλάνε εκ μέρους "του λαού", "των καταπιεσμένων", "των εργατών" κτλ είναι μια γελοιότητα που κάποτε πρέπει να σταματήσει να αναπαράγεται από τα ΜΜΕ. Είναι σα να μιλάει η ΧΑ εκ μέρους "των Ελλήνων" ή "της πατρίδας".