Στέιτ Ντιπάρτμεντ: O πρόεδρος Τραμπ δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: O πρόεδρος Τραμπ δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων Facebook Twitter
Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπαρτμεντ, ο πρόεδρος Τραμπ δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων - EPA
2

Η διοίκηση Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα πως δεν αναγνωρίζει ως Γενοκτονία τη μαζική εξόντωση Αρμενίων το 1915, σε μία κίνηση που λογίζεται ως προσπάθεια κατευνασμού της Άγκυρας.

«Η θέση της διοίκησης δεν έχει αλλάξει. Οι θέσεις μας αντανακλώνται στην οριστική δήλωση του προέδρου Τραμπ επί του θέματος από τον περασμένο Απρίλιο» ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπαρτμεντ, Morgan Ortagus - κόντρα στην απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας που αναγνώριζε προ ημερών τη Γενοκτονία των Αρμενίων. 

Μάλιστα, σε δήλωσή του κατά την σχετική επέτειο τον περασμένο Απρίλιο, ο πρόεδρος Τραμπ τόνισε πως «οι ΗΠΑ τιμούν τα θύματα μιας από τις χειρότερες μαζικές θηριωδίες του 20 αιώνα», αποφεύγοντας ωστόσο να χρησιμοποιήσει τη λέξη «γενοκτονία». Αντ'αυτού, ενθάρρυνε Αρμένιους και Τούρκους «να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν την οδυνηρή ιστορία τους».

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, η Γερουσία στις ΗΠΑ επικύρωσε το ψήφισμα για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Τουρκίας που καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση, κηρύσσοντάς την άκυρη και κατηγορώντας τους Αμερικανούς γερουσιαστές για «πολιτικοποίηση της ιστορίας». Κάλεσε δε, σε εξηγήσεις τον πρέσβη της στην Άγκυρα, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Οι διάφοροι της λαϊκής δεξιάς που υποστήριζαν τον Τραμπ ας έχουν επίγνωση της βλακείας τους. Βασικά το μόνο στο οποίο μπορούμε να ελπίζουμε σε περίπτωση σύγκρουσης με τον Ερντογάν--τον οποίον ο Τραμπ θαυμάζει ως kindred spirit και λόγω συμφερόντων στο real estate--είναι πως οι Ελληνοαμερικανοί είναι πολλοί περισσότεροι από τους Αμερικανούς Αρμενικής καταγωγής, και επίσης ψηφίζουν το Ρεπουμπλικανικό κόμμα σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό απ'ό,τι οι Αρμενικής καταγωγής.
Όταν ο Τραμπ μιλάει για την ενδεχόμενη παραπομπή του σε δίκη από την Γερουσία, τότε λέει ότι θα είναι για αυτόν μια ευπρόσδεκτη "δίκαιη" δίκη. Επειδή η Γερουσία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.Τώρα, που η Γερουσία αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, δεν είναι δίκαιη ;Τα καλά και συμφέροντα.