Στέιτ Ντιπάρτμεντ: O πρόεδρος Τραμπ δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: O πρόεδρος Τραμπ δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων Facebook Twitter
Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπαρτμεντ, ο πρόεδρος Τραμπ δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων - EPA
2

Η διοίκηση Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα πως δεν αναγνωρίζει ως Γενοκτονία τη μαζική εξόντωση Αρμενίων το 1915, σε μία κίνηση που λογίζεται ως προσπάθεια κατευνασμού της Άγκυρας.

«Η θέση της διοίκησης δεν έχει αλλάξει. Οι θέσεις μας αντανακλώνται στην οριστική δήλωση του προέδρου Τραμπ επί του θέματος από τον περασμένο Απρίλιο» ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπαρτμεντ, Morgan Ortagus - κόντρα στην απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας που αναγνώριζε προ ημερών τη Γενοκτονία των Αρμενίων. 

Μάλιστα, σε δήλωσή του κατά την σχετική επέτειο τον περασμένο Απρίλιο, ο πρόεδρος Τραμπ τόνισε πως «οι ΗΠΑ τιμούν τα θύματα μιας από τις χειρότερες μαζικές θηριωδίες του 20 αιώνα», αποφεύγοντας ωστόσο να χρησιμοποιήσει τη λέξη «γενοκτονία». Αντ'αυτού, ενθάρρυνε Αρμένιους και Τούρκους «να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν την οδυνηρή ιστορία τους».

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, η Γερουσία στις ΗΠΑ επικύρωσε το ψήφισμα για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Τουρκίας που καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση, κηρύσσοντάς την άκυρη και κατηγορώντας τους Αμερικανούς γερουσιαστές για «πολιτικοποίηση της ιστορίας». Κάλεσε δε, σε εξηγήσεις τον πρέσβη της στην Άγκυρα, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΒΑΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Διεθνή / Η Ευρώπη σε κλοιό διαδηλώσεων: 410.000 στους δρόμους της Γαλλίας, επεισόδια στην Αλβανία, έφοδοι στην Ιταλία

110.000 διαδηλωτές στο Παρίσι - Σοβαρά επεισόδια στα Τίρανα, αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις ιταλικές πόλεις και ενισχυμένη αστυνομική παρουσία στις μεγάλες συγκεντρώσεις
THE LIFO TEAM
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΑΝΤ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΧΟΥΘΙ

Διεθνή / Σαουδική Αραβία: Ο συνασπισμός υπό το Ριάντ ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε βαλλιστικούς πυραύλους των Χούθι

Η Πολιτική Προστασία της Σαουδικής Αραβίας εξέδωσε για σύντομο χρονικό διάστημα προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους για ενδεχόμενο κίνδυνο στις πόλεις Ταΐφ και Γιανμπού
THE LIFO TEAM
ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΛΠΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΒΟΥΤΣΙΤΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Διεθνή / Εκλογές στη Σερβία: Στις κάλπες αύριο εκατομμύρια ψηφοφόροι – Ο Βούτσιτς απέναντι στο φοιτητικό κίνημα

Οι εν λόγω εκλογές θεωρούνται μία από τις πιο κρίσιμες αναμετρήσεις στη σύγχρονη ιστορία της Σερβίας, καθώς λαμβάνουν μορφή άτυπου δημοψηφίσματος
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Οι διάφοροι της λαϊκής δεξιάς που υποστήριζαν τον Τραμπ ας έχουν επίγνωση της βλακείας τους. Βασικά το μόνο στο οποίο μπορούμε να ελπίζουμε σε περίπτωση σύγκρουσης με τον Ερντογάν--τον οποίον ο Τραμπ θαυμάζει ως kindred spirit και λόγω συμφερόντων στο real estate--είναι πως οι Ελληνοαμερικανοί είναι πολλοί περισσότεροι από τους Αμερικανούς Αρμενικής καταγωγής, και επίσης ψηφίζουν το Ρεπουμπλικανικό κόμμα σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό απ'ό,τι οι Αρμενικής καταγωγής.
Όταν ο Τραμπ μιλάει για την ενδεχόμενη παραπομπή του σε δίκη από την Γερουσία, τότε λέει ότι θα είναι για αυτόν μια ευπρόσδεκτη "δίκαιη" δίκη. Επειδή η Γερουσία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.Τώρα, που η Γερουσία αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, δεν είναι δίκαιη ;Τα καλά και συμφέροντα.