Εσθονός υπουργός χλευάζει τη Φινλανδή πρωθυπουργό: «Πωλήτρια που γίνεται πρωθυπουργός»

Εσθονός υπουργός χλευάζει τη Φινλανδή πρωθυπουργό: «Πωλήτρια που γίνεται πρωθυπουργός» Facebook Twitter
Ο υπουργός Εσωτερικών της Εσθονίας και επικεφαλής ακροδεξιού κόμματος χαρακτήρισε την Σάνα Μάριν «πωλήτρια» - EPA
3

Σε δημόσια απολογία οδηγήθηκε η πρόεδρος της Εσθονίας μετά τα προσβλητικά σχόλια υπουργού της κυβέρνησης κατά της νεοεκλεγείσας πρωθυπουργού της Φινλανδίας την οποία αποκαλεί «πωλήτρια», αμφισβητώντας την ικανότητά της να κυβερνήσει.

Ο Μαρτ Χέλμε, υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης συνασπισμού και ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Ekre, χλεύασε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής την 34χρονη Σάνα Μάριν και τον κυβερνητικό συνασπισμό - όπου επικεφαλής των τριών εκ των τεσσάρων κομμάτων είναι γυναίκες κάτω των 35 ετών. «Βλέπουμε τώρα πώς μια πωλήτρια γίνεται πρωθυπουργός και μερικές ακτιβίστριες του δρόμου και αμόρφωτοι άνθρωποι συμμετέχουν στην κυβέρνηση» είπε ο Μαρτ Χέλμε .

Η πρόεδρος της Εσθονίας, Κέρστι Κάλιουλαϊντ ζήτησε από τον Φινλανδό ομόλογό της να μεταφέρει τη συγγνώμη της στην νέα πρωθυπουργό και την κυβέρνησή της.

Η Μάριν, παιδί μιας φτωχής οικογένειας με δύο μαμάδες, προτού αρχίσει τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο και προσανατολιστεί σε μία πολιτική καριέρα, δούλευε ως ταμίας για να μπορέσει να αντεπεξέλθει οικονομικά. «Είμαι πολύ υπερήφανη για τη Φινλανδία. Εδώ, το παιδί μιας φτωχής οικογένειας μπορεί να σπουδάσει και να πετύχει τους στόχους της ζωής του. Μια ταμίας μπορεί να γίνει πρωθυπουργός», έγραψε η Μαρίν στο Twitter.

Ο Χέλμε, πρώην πρέσβης της χώρας του στη Ρωσία και ηγέτης του συγκυβερνώντος κόμματος, είναι γνωστός για τις προκλητικές δηλώσεις του που συχνά φέρνουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση του κεντρώου πρωθυπουργό Γιούρι Ράτας.

Η Kaja Kallas, ηγέτης της εσθονικής αντιπολίτευσης, απείλησε πως η αντιπολίτευση θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, αν ο Χέλμε δεν παραδώσει την παραίτησή του για τα απαξιωτικά σχόλια κατά της νέας ηγεσίας της Φιλανδίας.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Διεθνή / Ο Μακρόν προειδοποιεί για «δύσκολες ημέρες» καθώς νέο κύμα καύσωνα πλήττει τη δυτική Ευρώπη

Θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών αναμένονται σε Γαλλία και Ισπανία, ενώ εκατομμύρια πολίτες ζουν σε περιοχές που έχουν τεθεί σε καθεστώς προειδοποίησης για ακραία ζέστη
THE LIFO TEAM
ΒΕΝΕΤΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΠΕΡΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διεθνή / Η Βενετία εξετάζει τουριστικό τέλος εισόδου έως 50 ευρώ για να περιορίσει τον υπερτουρισμό

Το μέτρο θα αφορά όσους επισκέπτονται την πόλη αυθημερόν, ενώ ακόμη και όσοι διανυκτερεύουν θα υποχρεούνται να δηλώσουν την παρουσία τους σε ηλεκτρονική πλατφόρμα
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΜΑΣΤΙΓΩΜΑ ΧΙΤΖΑΜΠ

Διεθνή / Ιράν: «Μια σκληρή υπενθύμιση, αλλά και υπερηφάνεια» η υπόθεση της Παραστού που καταδικάστηκε σε 74 μαστιγώματα

Καλλιτέχνες και φορείς αντιδρούν στην καταδίκη της 29χρονης επειδή τραγούδησε χωρίς χιτζάμπ στο YouTube - «Η ανοχή απέναντι σε ένα καθεστώς που μαστιγώνει γυναίκες για τη φωνή τους, απλώς το ενθαρρύνει να συνεχίσει στον ίδιο τυραννικό δρόμο»
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Καλό θα ήταν, όλοι οι εν δυνάμει "θεόθεν" κοινωνικοί ρατσιστές - όπου γης -, να αποβάλλονται οριστικά από τον δημόσιο βίο οποιασδήποτε χώρας. Μια συγγνώμη για τον γεννημένο ήδη από την κούνια του διευθυντή πωλήσεων και όχι πωλητή, δεν φτάνει. Η ανοχή θα οδηγήσει 100 % σε πιο ολοκληρωτικές θέσεις, είτε σε πολιτικό είτε σε κοινωνικό επίπεδο. Έχει αποδειχθεί ιστορικά.Η λύση είναι άμεση παραίτηση ή αποπομπή (επαναλαμβάνω : όπου γης...).