Τσαβούσογλου: Δε θέλουμε πόλεμο, αλλά αν χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα

Τσαβούσογλου: Δε θέλουμε πόλεμο, αλλά αν χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα Facebook Twitter
EPA
2

«Εμείς δεν θέλουμε πόλεμο με κανέναν, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου παραχώρησε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera καθώς βρέθηκε στη Ρώμη στο πλαίσιο του 5ου Μεσογειακού Φόρουμ MED 2019. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε την Ελλάδα Ελλάδα και την Κύπρο ότι δεν θέλουν συνεργασία και άρα η Τουρκία αναγκάστηκε να στείλει τα πλοία της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε ερώτηση για το εάν η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει βία κατά τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο είπε: «Εμείς είμαστε εγγυήτρια δύναμη της 'τδβκ'. Εμείς κάναμε τα πάντα για να βρούμε λύση. Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει να κάνει συμφωνία», είπε και τόνισε ότι η Άγκυρα δεν επιθυμεί να γίνονται μονομερείς δραστηριότητες έρευνας για φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο.

«Στην Κύπρο έχουμε πει πως δεν πρέπει να γίνονται μονομερείς ενέργειες και προτείνουμε τα έσοδα να μοιραστούν μέσω επιτροπής. Εμείς αυτό το δηλώσαμε στους Ελληνοκύπριους, στην Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον ΟΗΕ» είπε ο Τούρκος υπουργός πως στην ανατολική Μεσόγειο «εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα, όποια και να είναι αυτά». 

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Σε έναν πιθανό πόλεμο αλήθεια τι θα γίνει με τις χιλιάδες των μεταναστών σε μία πιθανή επιστράτευση; Ας υποθέσουμε πως σε ένα χωριό 5000 κατοίκων στην ενδοχώρα , με ένα κέντρο μεταναστών 3000 θέσεων γινεται επιστράτευση. 1500 άνδρες ηλικίας 18-40 επιστατεύονται... η συνέχεια ποια ακριβώς θα είναι;
εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα, όποια και να είναι αυτά». Πηγή: www.lifo.grΑπειλεί με πόλεμο ο τούρκος.