Ένοχο για την κατηγορία του βιασμού κατά εξακολούθηση και κατά συρροή, αθώο για την αρπαγή, έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη Λαμία έναν 35χρονο, πρώην εθνοφρουρό.

 

Ειδικότερα, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε πάνω από 12 ώρες, το δικαστήριο αναγνώρισε τον πρότερο σύννομο βίο του κατηγορούμενου και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

 

Ακόμα, του επέβαλε περιοριστικούς όρους την Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, την παρουσία του κάθε μήνα στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα και να μην πλησιάσει ποτέ ξανά τις δυο κοπέλες που υπήρξαν θύματά του.

 

Σημειώνεται ότι η δυνατότητα αναστολής εκτέλεσης της ποινής μέχρι τη δίκη σε δεύτερο βαθμό, πάρθηκε με ψήφους 1-2 με μειοψηφούσα την Πρόεδρο. Επίσης και η απόφαση για την ενοχή του κατηγορουμένου πάρθηκε με ψήφους 2-1 με μειοψηφούσα την εξ αριστερών Εφέτη.

 

Η πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας ήταν 6 συν 2 χρόνια χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

 

Η μητέρα του 35χρονου που δεν άντεξε την όλη διαδικασία λιποθύμησε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στα Επείγοντα του Νοσοκομείου της Λαμίας.

 

Με πληροφορίες από Lamiareport