Απελάθηκε o πρέσβης της Λιβύης

Απελάθηκε o πρέσβης της Λιβύης Facebook Twitter
Ο πρέσβης της Λιβύης στην Ελλάδα Mohamed Younis Menfi εισέρχεται στο Υπουργείο Εξωτερικών, στην Αθήνα, όπου ενημερώθηκε για την απέλασή του (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ)
1

Στο υπουργείο Εξωτερικών προσήλθε το πρωί ο πρέσβης της Λιβύης, στον οποίο γνωστοποιήθηκε πως είναι persona non grata και δόθηκε προθεσμία 72 ωρών για να εγκαταλείψει τη χώρα.


Η απέλαση του Λίβυου πρέσβη έρχεται μετά τη λήξη του τελεσιγράφου που είχε δώσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να φέρει στο υπουργείο τη συμφωνία μεταξύ Άγκυρας – Τρίπολης για την οριοθέτηση της ΑΟΖ. Όμως ο πρέσβης της ξένης χώρας δεν ανταποκρίθηκε στην απαίτηση της Αθήνας, που πληροφορήθηκε για το περιεχόμενο του επίμαχου μνημονίου από τρίτη πηγή. 

«Το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης καταδικάζεται απερίφραστα. Με λύπη μου σας ανακοινώνω ότι σήμερα το πρωί ο Λίβυος πρέσβης κλήθηκε στο ΥΠΕΞ και του ανακοινώθηκε η απέλασή του», δήλωσε λίγο νωρίτερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Του δόθηκε προθεσμία 72 ωρών να εγκαταλείψει την Ελλάδα. Η απόφαση αυτή είναι συνέπεια του ότι η λιβυκή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε στους όρους που είχαμε θέσει. Η απόφαση δεν σημαίνει διακοπή των διπλωματικών σχέσεών μας με τη Λιβύη».

Χθες, η τουρκική Βουλή υπερψήφισε το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο.

Στην Αθήνα ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής 

Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα θα βρίσκεται την ερχόμενη Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων Αγκίλα Σάλεχ Ίσα Γκουαϊντέρ (Agila Saleh Issa Gwaider), κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα.

Η συνάντηση στο Μέγαρο της Βουλής θα διεξαχθεί στον απόηχο της καταψήφισης από τη λιβυκή Βουλή του μνημονίου κατανόησης μεταξύ της κυβέρνησης της Τουρκίας και της κυβέρνησης «εθνικής συμφιλίωσης» της Λιβύης που εδρεύει στην Τρίπολη.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πόσος ακόμη αποπροσανατολισμός!!!Χθες σχεδόν όλο το ΝΑΤΟ προσκυνούσε τον Ερντογάν, σήμερα μαγκιά προς τη Λιβύη--ως εκεί πάνε οι δυνατότητες της χώρας. Τα χειρότερα έρχονται....