Σαμόα: Δεκάδες νεκροί από επιδημία ιλαράς - Κόκκινες σημαίες στα σπίτια των ανεμβολίαστων οικογενειών

Σαμόα: Δεκάδες νεκροί από επιδημία ιλαράς - Κόκκινες σημαίες στα σπίτια των ανεμβολίαστων οικογενειών Facebook Twitter
ΕΡΑ
2

Στους εξήντα ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την επιδημία ιλαράς στη Σαμόα, ενώ οι ανεμβολίαστες οικογένειες κλήθηκαν να κρεμάσουν κόκκινες σημαίες έξω από τα σπίτια τους για να διευκολύνουν το έργο των γιατρών. 

Οι σημαίες θα βοηθήσουν τις ομάδες ιατρών που εμβολιάζουν τους κατοίκους από σπίτι σε σπίτι. Η κυβέρνηση αναφέρει ότι πάνω από 4.000 άτομα έχουν προσβληθεί από ιλαρά, σε συνολικό πληθυσμό 200.000 κατοίκων. Οι νεκροί ανέρχονται στους 60 και οι περισσότεροι από αυτούς παιδιά κάτω των πέντε ετών. Η Σαμόα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Νοέμβριο για την καταπολέμηση της επιδημίας και πλέον ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός. Όλα τα σχολεία είναι κλειστά και έχει απαγορευτεί στα παιδιά κάτω των 17 να συμμετέχουν σε δημόσιες συγκεντρώσεις.

Σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας ο εμβολιασμός ως τώρα έχει καλύψει περίπου το 55% του πληθυσμού. Ο πρωθυπουργός Tuilaepa Sailele Malielegaoi δεσμεύτηκε το ποσοστό αυτό να ξεπεράσει το 90%. «Τα παιδιά μας και ο λαός μας δεν θα προβληθούν ποτέ ξανά από κάποια μελλοντική επιδημία αν η κάλυψη δεν φτάσει το 100%», είπε περιοδεύοντας σε νοσοκομείο. «Είναι το μόνο αντίδοτο». 

Η Unicef έστειλε 111.500 σε εμβόλια στη Σαμόα και η Νέα Ζηλανδία φάρμακα, προσωπικό και εξοπλισμό ενώ αντιμετωπίσει και η ίδια ξέσπασμα της νόσου. Συνήθως χρειάζονται περίπου δέκα μέρες ως δύο εβδομάδες για να επιδράσει το εμβόλιο. Τόνγκα και Φίτζι κηρύχθηκαν επίσης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από κρούσματα ιλαράς τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο και στις δύο χώρες δεν έχουν σημειωθεί θάνατοι χάρη στα υψηλά επίπεδα εμβολιασμού. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα έκκληση από τον πάπα Λέοντα στο Ισραήλ να επιτρέψει τη βοήθεια στη Γάζα

Διεθνή / Νέα έκκληση από τον πάπα Λέοντα στο Ισραήλ να επιτρέψει τη βοήθεια στη Γάζα

«Ανανεώνω την ένθερμη έκκλησή μου να επιτραπεί η είσοδος δίκαιης ανθρωπιστικής βοήθειας και να τερματιστούν οι εχθροπραξίες, το καταστροφικό τίμημα των οποίων πληρώνουν τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς»
LIFO NEWSROOM
Γάζα:  Η ΕΕ να επανεξετάσει συμφωνίες με το Ισραήλ, ζητούν 17 κράτη μέλη - Διαφωνούν Ελλάδα και Κύπρος

Διεθνή / Γάζα:  Η ΕΕ να επανεξετάσει συμφωνίες με το Ισραήλ, ζητούν 17 κράτη μέλη - Διαφωνούν Ελλάδα και Κύπρος

Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ θα ξεκινήσει επανεξέταση της συμφωνίας για να διαπιστωθεί εάν το Ισραήλ έχει παραβιάσει τις δεσμεύσεις του στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM
Reuters: Η Ουκρανία παρουσιάζει στην ΕΕ αυστηρότερο σχέδιο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εν μέσω αμερικανικών «δισταγμών»

Διεθνή / Reuters: Η Ουκρανία παρουσιάζει στην ΕΕ αυστηρότερο σχέδιο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εν μέσω αμερικανικών «δισταγμών»

Το έγγραφο των 40 σελίδων περιλαμβάνει σειρά συστάσεων, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται η έκδοση νομοθεσίας που θα επιταχύνει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από άτομα που έχουν υποστεί κυρώσεις από την ΕΕ, με στόχο την αποστολή αυτών των πόρων στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια