Η Motor Oil θα ανακοινώσει την απόκτηση του 100% των μετοχών του Alpha και την αποχώρηση του Δημήτρη Κοντομηνά από το κανάλι, τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες. 

 

Ο όμιλος συμφερόντων Βαρδινογιάννη, έκανε επένδυση ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ στα στούντιο που στεγάζουν τις παραγωγές του Alpha και θέλει να αναδείξει το κανάλι σε πρώτο σταθμό από πλευράς τηλεθέασης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η διοίκηση θέλει να διατηρήσει το προσωπικό του καναλιού ως έχει. Από το κανάλι πάντως, έχει διαρρεύσει ότι υπάρχει δυσαρέσκεια με τα ποσοστά στην prime time ζώνη, καθώς παρά τις επενδύσεις στην μυθοπλασία, ο σταθμός έχει υποχωρήσει στην τέταρτη θέση. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα.

 

Η Μotor Οil γίνεται πλέον ο μοναδικός μέτοχος του Αlpha, με ανθρώπους της αγοράς να σχολιάζουν ότι η κίνηση αυτή αποκαθιστά την αξιοπιστία και δίνει τέλος στην ανασφάλεια που υπήρχε, εξαιτίας των «γνωστών οικονομικών προβλημάτων» του ομίλου Κοντομηνά.

 

Τέλος εποχής

 

Το 1998, η οικογένεια Αλαφούζου είχε πουλήσει τον τότε ΣΚΑΪ στον Στάθη Τσοτσορό, με το κανάλι να καταλήγει στη συνέχεια στον Δημήτρη Κοντομηνά που το μετονόμασε σε Alpha Sky και, αργότερα, τον Οκτώβριο του 1999 σε Alpha. 

 

Το 2008 ο τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός Alpha πέρασαν στην κυριότητα του γερμανικού μιντιακού κολοσσού RTL αλλά το 2012, ο Δημήτρης Κοντομηνάς ανάκτησε τον μετοχικό έλεγχο του ραδιοτηλεοπτικού ομίλου. Τον Οκτώβριο του 2018, ανακοινώθηκε η αγορά του 50,1% των μετοχών του καναλιού από τον όμιλο Βαρδινογιάννη (Motor Oil) που πλέον αποκτά τον πλήρη έλεγχο του τηλεοπτικού καναλιού και του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha.