«Είπα ότι αυτό δεν θα συμβεί»: Νορβηγίδα τουρίστρια κατηγορεί 2 άνδρες για βιασμό στη Ρόδο

«Είπα ότι αυτό δεν θα συμβεί»: Νορβηγίδα τουρίστρια κατηγορεί 2 άνδρες για βιασμό στη Ρόδο Facebook Twitter
4

Σοκάρει η υπόθεση βιασμού μιας Νορβηγίδας τουρίστριας στη Ρόδο που απασχόλησε και τα σκανδιναβικά μέσα, καθώς λεπτομέρειες από την κατάθεση της τουρίστριας βλέπουν τώρα το φως της δημοσιότητας.

Στη μαρτυρία της η νεαρή Νορβηγίδα τουρίστρια κατηγορεί δύο άνδρες για βάναυση σεξουαλική κακοποίησή, το βράδυ της 30ης Ιουλίου 2017, λέγοντας ότι δράστες την χτύπησαν και τη βίασαν παρά την αντίσταση που προέβαλε εκείνη. 

Η ίδια φέρεται να υποστήριξε πως αξιωματικοί από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου την αποθάρρυναν από το να καταγγείλει τους δυο κατηγορούμενους, λέγοντας της ότι σε περίπτωση που προχωρούσε στην υποβολή μήνυσης, θα έπρεπε να μείνει όλο το βράδυ σε κελί, και πως την επόμενη μέρα, θα παρουσιαζόταν μπροστά στον δικαστή που θα αποφάσιζε «ποιος από τους δυο λέει ψέματα».

Όπως η ίδια ισχυρίζεται, τρόμαξε και τελικά δεν κατέθεσε μήνυση εκείνο το βράδυ, καθώς αισθάνθηκε ότι δεν έγινε πιστευτή από τις αστυνομικές αρχές. Όταν επέστρεψε στη χώρα της, πήγε απευθείας στο τμήμα αντιμετώπισης βιασμών του νοσοκομείου Baerum sykehus, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι έφερε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης. 

Η μαρτυρία της νεαρής Νορβηγίδας σε συνδυασμό με το πόρισμα της ιατρικής γνωμάτευσης, οδήγησε την Εισαγγελία του Όσλο στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των δυο ανδρών που κατηγορούνται ότι την βίασαν, με αποτέλεσμα την εντολή για διενέργεια προανάκρισης από τις Ελληνικές Αρχές και την έκδοση του βουλεύματος, δυο χρόνια μετά, που παραπέμπει σε δίκη τους κατηγορούμενους.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με το περιεχόμενο του βουλεύματος, η εγκαλούσα έφτασε στη Ρόδο μαζί με μια φίλη της, για διακοπές, στις 23 Ιουλίου του 2017. Το βράδυ της 30ης Ιουλίου η Νορβηγίδα τουρίστρια μαζί με την φίλη της μπήκαν σε κλαμπ του νησιού. Οι δυο γυναίκες γνώριζαν το συγκεκριμένο μαγαζί καθώς το είχαν επισκεφτεί κι άλλες τρεις ή τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, μεταξύ 3:00π.μ και 3:30π.μ, η φίλη της αποχώρησε, ενώ εκείνη συνέχισε την διασκέδαση της. Περίπου στις 4:15, κι ενώ στο κατάστημα είχαν απομείνει 20 μόλις άτομα, ένας τραγουδιστής, τον οποίο η εγκαλούσα αποκαλεί «Δανό» της πρότεινε να συνεχίσουν τη βραδιά τους μαζί.

Εκείνη συμφώνησε και ο Δανός έφυγε για λίγο και επέστρεψε. Στο διάστημα της απουσίας του, ένας σερβιτόρος που η γυναίκα αποκαλεί «Έλληνα», της πρότεινε να της φέρει ένα ποτό. Αυτή αρνήθηκε και ζήτησε μόνο ένα μπουκάλι νερό.  Το πρόσωπο αυτό επανεμφανίζεται αργότερα στην κατάθεσή της και αποτελεί έναν από τους δύο φερόμενους βιαστές.

Αφού επέστρεψε ο «Δανός», αποχώρησαν από το μπαρ και, με το αυτοκίνητο του τελευταίου, πήγαν σε σπίτι στην περιοχή «Κρητικά». Η γυναίκα κατηγορεί στη μήνυσή της τον «Δανό» ότι της άσκησε σωματική βία και την υποχρέωσε σε άσεμνες πράξεις, κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Όταν έφτασαν στο σπίτι, η γυναίκα λέει πως ενώ βρισκόταν με τον Δανό στο πάτωμα, εμφανίστηκε και ο «Έλληνας» και άρχισε να γδύνεται. Εκείνη δήλωσε την αντίθεσή της, λέγοντας τους στα αγγλικά ότι «"αυτό" δεν πρόκειται να συμβεί», αλλά οι δύο άνδρες τελικά την βίασαν χωρίς την συγκατάθεσή της.

Χαρακτηριστικά η Νορβηγίδα αναφέρει ότι όταν έσπρωξε τον «Έλληνα», αλλά ο «Δανός» την τράβηξε στο κρεβάτι και την ακινητοποίησε. Η εγκαλούσα περιγράφει στην κατάθεση της, ότι από τις ενέργειες των δραστών φοβήθηκε πολύ και κάποια στιγμή πίστεψε ότι μπορεί να χάσει τη ζωή της. Όταν «Δανός» αποχώρησε, ο «Έλληνας» της πρότεινε να την επιστρέψει στο ξενοδοχείο της, πρόταση που η Νορβηγίδα αποδέχθηκε, προκειμένου να επιστρέψει στην ασφαλέστερη πόλη της Ρόδου, καθώς δεν ήξερε που ακριβώς βρισκόταν.

Ο αστυνομικός που την εξέτασε υποστηρίζει ότι η γυναίκα έπεσε σε αντιφάσεις και τελικά αποχώρησε χωρίς να υποβάλει μήνυση για οποιαδήποτε πράξη, δηλώνοντας ότι η συνεύρεση με τους δυο άντρες έγινε με τη συναίνεση της. Ωστόσο η ίδια είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει τον βιασμό της, όπως σημειώνει η τουρίστρια, που αναίρεσε τη δήλωση της μόλις βρέθηκε ενώπιον των νορβηγικών διωκτικών Αρχών.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος των κατηγορούμενων, Στέλιος Αλεξανδρής, μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», αρνήθηκε εκ μέρους των πελατών του τις κατηγορίες που τους αποδίδονται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου: «Αρνούμαστε τις κατηγορίες καθώς η καταγγελία της εγκαλούσας έγινε με μοναδικό στόχο το οικονομικό όφελος που πιστεύει ότι μπορεί να έχει η ίδια. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια πραγματική τραγωδία, το γεγονός ότι δυο νέοι άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με έωλες κατηγορίες χωρίς καν η καταγγέλλουσα να εμφανιστεί ενώπιον της ανακρίτριας».

Η υπόθεση συνεχίζεται. 

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Όντως οποια/ος κάνει καταγγελία για βιασμό περναει όλο το βράδυ σε κελί; Για το ρόλο των αστυνομικών θα γίνει κάποια έρευνα για παράβαση καθήκοντος; Και όχι δεν είναι ρητορική η ερώτηση.
Πραγματικά θα ήθελα και εγώ κάποιον νομικό να δώσει απάντηση σε αυτό, επίσης όπως φαίνεται οι αστυνομικοι πρέπει κάποια στιγμή να υποβληθούν σε εκπαίδευση και σεμινάρια για το πως να χειρίζονται θύματα βιασμού, η συμπεριφορά τους αν κρίνω από το άρθρο ήταν επιεικώς απαράδεκτη!
Ο βιασμός είναι από τα πλέον ειδεχθή εγκλήματα. Είναι αδιανόητο ότι με τον Νόμο ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα [...] βγαίνουν πίσω στην κοινωνία. Η νέα κυβέρνηση πρέπει να κάνει αλλαγές στον ποινικό κώδικα άμεσα. Αλλιώς θα είναι συμμέτοχη σε αυτό το έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ.