Μαδρίτη: Ημίγυμνες διαδηλώτριες εισέβαλαν σε διαδήλωση υπέρ του Φράνκο

Μαδρίτη: Ημίγυμνες διαδηλώτριες εισέβαλαν σε διαδήλωση υπέρ του Φράνκο Facebook Twitter
2

Γυμνόστηθες ακτιβίστριες διέκοψαν την Κυριακή μια πορεία στη Μαδρίτη προς τιμή του πρώην δικτάτορα της Ισπανίας Φρανθίσκο Φράνκο, 44 χρόνια μετά τον θάνατό του.

Φωνάζοντας το σύνθημα «για τον φασισμό καμία τιμή και καμία δόξα», έξι γυναίκες, μέλη της φεμινιστικής οργάνωσης Femen, που είχαν γράψει το ίδιο σύνθημα στο γυμνό στήθος τους, εισχώρησαν μεταξύ των συμμετεχόντων, όταν το πλήθος έφθασε στην πλατεία Plaza de Oriente στη Μαδρίτη. Σύντομα, τις απομάκρυναν αστυνομικοί.

Εκατοντάδες υποστηρικτές του Φράνκο συμμετείχαν στην πορεία, που πραγματοποιείται γύρω στις 20 Νοεμβρίου κάθε χρόνο για να σηματοδοτήσει την επέτειο από τον θάνατο του δικτάτορα.

Ο ηγέτης του φασιστικού κόμματος της Ισπανίας Falange, Χεσούς Μουνιόθ, δήλωσε ότι η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε κατά της «βεβήλωσης» των λειψάνων του Φράνκο, η εκταφή των οποίων έγινε τον Οκτώβριο και κατά του ισπανικού νόμου που αναγνωρίζει τα θύματα της δικτατορίας.

«Τώρα, άρχισαν να βεβηλώνουν τάφους, η κατάσταση δεν θα είναι όπως το 1936 (όταν ξεκίνησε ο ισπανικός εμφύλιος) αλλά χειρότερη» σημείωσε.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΜΠΝΤΑΛΑ Β' ΓΑΖΑ ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Διεθνή / Ο βασιλιάς της Ιορδανίας μίλησε για τη στάση της διεθνούς κοινότητας απέναντι στον πόλεμο στη Γάζα - «Έχουν επιλέξει την αδράνεια»

«Αν το διεθνές δίκαιο μπορεί να αγνοείται επί δεκαετίες, τι αξία έχει;», διερωτήθηκε, χαρακτηριστικά, ο βασιλιάς Αμπντάλα Β', από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
THE LIFO TEAM
Ερντογάν στον ΟΗΕ: Οι «πολιτικές ουδετεροποίησης του φύλου» στοχοποιούν οικογένειες και παιδιά

Διεθνή / Ερντογάν στον ΟΗΕ: Οι «πολιτικές ουδετεροποίησης του φύλου» στοχοποιούν οικογένειες και παιδιά

Ο Τούρκος πρόεδρος κατήγγειλε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τις «παγκόσμιες πολιτικές ουδετεροποίησης του φύλου», μία εβδομάδα μετά τις εκτεταμένες εφόδους και συλλήψεις με στόχο ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις στην Τουρκία.
THE LIFO TEAM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Ο Μαμντάνι απαντά στην επίθεση Νετανιάχου: «Είναι ο αρχιτέκτονας μιας φρικτής γενοκτονίας»

Λίγο πριν από το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξαπέλυσε δημόσια επίθεση στον δήμαρχο της πόλης, με αφορμή παλαιότερη δήλωση του Μαμντάνι ότι θα ζητούσε από την αστυνομία να τον συλλάβει
THE LIFO TEAM
ΟΗΕ ΙΡΑΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τραμπ: Μετά την απειλή ότι θα «εξολοθρεύσει» το Ιράν, είπε πως Αμερικανοί και Ιρανοί αξιωματούχοι είχαν μια «πολύ καλή συνάντηση»

Όσα είπε στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Ιρανό πρόεδρο, Μασούντ Πεζεσκιάν
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Τώρα θα πρέπει ίσως να αφαιρέσουν και από τους κληρονόμους τους τον μεγάλο πύργο που του προσέφεραν μετά την επικράτησή του οι Ισπανοί συγκεντρώνοντας χρήματα με "εθελοντικό έρανο" (όπου όποιος δεν έδινε "εθελοντικά" τον έτρωγε η μαρμάγκα).