ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.11.2019 | 14:34

Πόνος

Καλησπέρα σε όλη την παρέα .Παιδιά υποφέρω χρόνια τώρα και δεν ξέρω τι να κάνω. Αυχένας, πλάτη και μέση μιλάμε για πολύ πόνο. Όταν πονάς σου δημιουργεί και νεύρα δεν μπορώ να ησυχάσω.Μην μου πείτε για μασάζ με καμιά παναγία.Ακουμπάω με το χέρι μου λίγο και κλαίω από μέσα μου.Μπάνια με ζεστό νερό έχω κάνει άπειρα αλλά δεν βοηθάει. Υπάρχει κάτι άλλο ;Είμαι 23 χρονών.Να σας προλάβω πήγα στο γιατρό μιας και πάσχω από κατάθλιψη και στρες μου είπε ότι αυτό είναι απ το στρες.Χάπια δεν παίρνω άλλο γιατί δεν θέλω (όχι δεν βοηθούσαν ).Ευχαριστώ. .
22
 
 
 
 
σχόλια
Σε καταλαβαίνω. Εμένα εδώ και χρόνια με πονάει πολύ συχνά η πλάτη μου και κάποιες φορές δακρύζω από το πόνο. Το άγχος είναι πάντως αιτία που το προκαλεί. :(
να πας σε έναν καλό πρακτικό γιατρό ......................... να σου κάνουν μασάζ να ξεμπλοκαρουν τα νευρα κι ολα αυτά που πονάνε ........... η υγρασία τον χειμώνα επιδεινώνει το πρόβλημα .................
Αυτό που λέω είναι ότι η άσκηση είναι καλή και άγια, αλλά δεν είναι πανάκεια. Δεν θεραπεύει, ούτε καν προλαμβάνει ασθένειες που είναι γραμμένες στα γονίδιά μας.Ότι προβάλλεται από παντού ως η σωτηρία εξ ουρανού έχει να κάνει με διάφορους σκοπούς.1.εμπορικούς, κλέφτες θα γίνουν οι επαγγελματίες άθλησης; 2.επικουρικούς της απραξίας των ιατρών. Όλοι οι γιατροί όταν δεν ξέρουν τι να πουν συστήνουν "δίαιτα και άσκηση". Ακόμα και σε φιτ άτομα. Είναι κασέτα. 3. και πιο επικίνδυνο: χειραγώγησης των μαζών.Δημιουργούν ενοχή στον ασθενή: αν πρόσεχες δεν θα πάθαινες καρδιακο/διαβήτη/καρκίνο/αρθρίτιδα/εγκεφαλικό κλπ. Ναι θα πάθαινε. Αλλά όταν κατηγορούμε τον εαυτό μας δεν κατηγορούμε το σύστημα και τις δομές. Αυτά τα ολίγα, σαφές πιστεύω.
Κι επειδή προσεύχομαι ο εξομολογούμενος να απευθυνθεί έγκαιρα στην κατάλληλη ειδικότγτα αντί να κάνει γκάλοπ αποψεων, βάζω κι αυτό εδώ.https://www.lecturesbureau.gr/1/if-million-people-say-something-foolish-it-is-still-foolish-998/Να προσθέσω ότι και την ενδονητρίωση σε....άγχος την αποδίδουν οι πανάσχετοι πασών ειδικοτήτων!
Εδώ στο τσακ τον πρόλαβαν έναν ξάδερφό μου που πλέον έχει διαβήτη ενώ είχε δει σχετικές εξετάσεις η παιδίατρός του και δεν είπε τίποτα. Αν δεν ήταν τόσο αφυπνισμένη η οικογένειά του για τις ανεξήγητες αλλαγές, δεν θέλω να σκεφτώ τι θα μπορούσε να είχε πάθει. Οπότε ναι, πρέπει να το ψάχνεις όντως κάτι δεν πάει καλά κι όχι να κάθεσαι να περιμένεις τα χειροτερα.
Το πιθανότερο είναι ότι θα το απέδιδαν σε κακές συνήθειες διατροφής, αποχαύνωση σε κινητά, οικογένεια κλπ κλπ. Είναι κασέτα, σου λέω! Ποίημα. Έχει γερό πρόβλημα όλος ο δυτικός πολιτισμός με το θέμα ελέγχου (γιατί θέμα ελέγχου είναι στο βάθος, όπως εξηγούσα σε άλλη σχολιάστρια πρόσφατα) Θέλουμε να νομίζουμε ότι όκα μπορούμε να τα ελέγξουμε. Όχι μόνο στην υγεία, παντού! Δεν με θέλει, τι να κάνω για να με θέλει; Πώς θα πείσω τον άντρα μου να κάνουμε παιδί; Το αφεντικό μου με μειώνει, πώς να το εμποδίσω;Newsflash: μόνο η διαχείριση των φαινομένων εμπίπτει στον ελεγχό μας. Κάποια πράγνατα συμβαίνουν επειδή συμβαίνουν. Θεωρία του χάους. Ζεν και Βουδισμός έχουν δώσει μερικές κατευθύνσεις, αλλά εμείς εκει, control freaks. "Τι έκανα λάθος;"Εχμ, όλη σου** την κοσμοθεωρία, darling?**εξυπακούεται β´ ενικό για σαφήνεια κι αμεσότητα, όχι στόχευση
yoga, aeriel yoga, χορό και ότι άλλο μπορείς να κάνεις που να περιέχει άσκηση.... μπορεί να μην το πιστεύεις αλλά μόνο έτσι λύνονται τα θέματα.... Και σωματικά και ψυχολογικά!!!
Η απάντηση "ψυχολογιξό είναι ή από το άγχος (ψυχοκογικό πάλι)" απο ιατρό, απόφοιτο Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου είναι ξεπέτα.Σημαίνει "δεν ξέρω και βαριέμαι να το ψάξω, 50 ευρώ και γειά σας".Ψάξου σε ειδικότητα ρευματολόγου για πιθανή ινομυαλγία. Τον ρευματολόγο τον συμβουλεύονται τελευταίο αλλά αν ο μη γένοιτο είναι κάτι τέτοιο σώζεις τρελή ταλαιπωρία. https://el.m.wikipedia.org/wiki/ΙνομυαλγίαΕπίσης δώσε αναλυτικό ιστορικό σε ειδικό παθολόγο εμπιστοσύνης.
Καλό είναι να αποκλείονται τα πραγματικά σοβαρά πρώτα για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος. Έτσι λειτουργει η Ιατρική, δια αποκλεισμού (δεν είναι θετική επιστήμη).Παραπονιόμουν ότι νιώθω κούραση και μου λέγαν "ιδέα σου είναι!" Όχι, δεν ήταν, καρκίνος ήταν. :)Αν έκανα διατροφούλα και ασκησούλα με κανα καλό συμπλήρωμα για ενέργεια ( παντού κολλάει!), τώρα θα έβλεπα τα ραδίκια ανάποδα.
Όσο και να πονάς, θα πρέπει να ξεκινήσεις δειλά-δειλά να κάνεις κάποια μαθήματα pilates. Για αρχή μία με δύο φορές την εβδομάδα. Και όταν θα νιώσεις καλύτερα, σιγά σιγά να εντάξεις και ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης για να σου στηρίζουν πιο δυνατοί μύες την σπονδυλική σου στήλη. Δεν υπάρχει άλλη λύση μακροχρόνια. Εγώ έχω δύο κήλες στον αυχένα και πριν ένα χρόνο έκλαιγα μόνο και μόνο επειδή ανέπνεα. Φυσικοθεραπείες, φάρμακα βοήθησαν πολύ λίγο. Το pilates άπειρα όπως και το να προσέχω τη στάση του σώματός μου. Επίσης, φοβερή προσοχή στο στρώμα και στο μαξιλάρι. Με ένα μαξιλάρι θα κοιμάσαι και αυτό απαραιτήτως ανατομικό.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ