ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.11.2019 | 15:24

Πήγαινε σε ψυχολόγο..

Η νέα μάστιγα.. Δεν είσαι καλά; Έχεις οικογενειακά θέματα; Είσαι δυστυχισμένος; Σου φταίνε όλα; Βλέπεις εφιάλτες; Δεν μπορείς να στεριώσεις σε σχέση; Έχεις πονόδοντο, πονοκέφαλο, πονοκοιλο και δεν έχεις στον ήλιο μοίρα; Πήγαινε σε ψυχολόγο.Ειλικρινά δεν έχω τπτ με όσα άτομα πάνε, αλλά δε μπορεί η μόνιμη συμβουλή στο οτιδήποτε να είναι ο ψυχολόγος. Κουράστηκα να το ακούω και να το βλέπω.. Μερικά πράγματα μπορείς να τα διορθώσεις και μόνος σου. Δε λέω για μεμονωμένες περιπτώσεις που χρήζουν βοήθειας, αλλά ειλικρινά μπορείς να κάτσεις και να κάνεις μόνος σου δουλειά με τον εαυτό σου. Αυτό που πλέον σαν καραμέλα λέει ο καθένας πήγαινε σε έναν ψυχολόγο ειλικρινά δεν μπορώ ακόμη να το καταλάβω..
10
 
 
 
 
σχόλια
Το να πας σε ψυχολόγο δεν είναι-η εύκολη λύση. Δεν πας εκεί και αυτός απλώς σου δίνει λύσεις και όλα φτιάχνουν. Δεν σου λύνει εκείνος τα προβλήματα....Όταν σταματάς να σαι λειτουργικός στην καθημερινότητά σου για μένα επιβάλλεται. Αλλά και να θες απλώς να εξερευνήσεις και άλλες πτυχές του εαυτού σου και να βελτιωθείς γιατί όχι; Θέλει θάρρος να απευθυνθείς σε ειδικό. Δεν είσαι λιγότερο δυνατός. Ένας άνθρωπος φυγόπονος και με μικρή ψυχική ανθεκτικότητα και σε ψυχολόγο να πάει αν έχει αυτή τη νοοτροπία πως θα βρει έτοιμες λύσεις για τα προβλήματά του, δε θα βοηθηθεί. Βοηθιέται μόνο αυτός που το θέλει πραγματικά.
Αυτην την καραμέλα που λες εγω δεν τη βλεπω. Ισα ισα βλεπω οτι υπάρχουν ανθρωποι που θελουν να πανε κ δεν βγαίνουν οικονομικα. Δεν κανει 10 ευρω η συνεδρια αλλα καπου 50. Απο αποψη τιμης κ μόνο αν το σκεφτείς λιγοι πανε. Γρ δε θα κανεις μια συνεδρία, οποτε λες οκ 50 ευρω τα βρισκω. Παραπανω θα χρειαστείς. Ισα ισα υπαρχουν ανθρωποι που χρειαζονται αυτου του ειδους υποστηριξη και, δυστυχως, λογω οικονομικων δεν μπορουν να την εχουν.
Το θέμα είναι όταν επιμένει το πρόβλημα μετά την δουλειά με τον εαυτό σου. Όταν συνεχίζει κάποιος να νιώθει απέραντο θυμό ή απέραντη θλίψη ή παραιτείται από την δουλειά, τις δραστηριότητές του και από όλα.
Ο ψυχολογος-ψυχίατρος- ψυχοθεραπευτής όχι απλά είναι χρήσιμος αλλά κανονικά θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα.Δεν είναι μόδα, είναι ανάγκη.Ξεκινήστε ψυχοθεραπεία και θα με θυμηθείτε :)
Με την οικονομική κρίση, την οικολογική καταστροφή που έχει προκαλέσει σε πολλά άτομα προβλήματα και αλλά τόσα ειναι λογικό κάποιοι άνθρωποι να χρειάζονται την ψυχολογική στήριξη ενός ειδικού. Παλιότερα θα μου πεις δεν υπήρχαν προβλήματα? Φυσικά, και υπήρχαν προβλήματα αλλά παλαιότερα θεωρούνταν ταμπού να επισκεφτεί κάποιος έναν ψυχολόγο.
η απομάκρυνση των ανθρωπων μεταξι τους και η κακοτροπια εφεραν αυτό το αποτελεσμα ..................... η απορριψη που δεχοντε ανθρωποι απο αλλους............. η εκμεταλλευση ............ και γενικά η μιζέρια της ζωης σημερα σε σινδιασμο με την κακη ποιοτητα ζωης .................. δηλαδή θεμα επιβίωσης κι τετοια ............... ολα αυτα γκρίζαραν τις ψυχες του κοσμου ...............
Κοιτα, ο ψυχολογος δεν θα σου λυσει τα προβληματα σου, αλλα σου δινει μια αλλη οπτικη και εργαλεια για να τα λυσεις μονος σου. Πολλοι ρωτανε εδω πχ. "Γιατι δε βρισκω συντροφο ή φιλους, ενω ειμαι εμφανισιμος/καλος/πλουσιος/κτλ". Μπορει ο λογος να ειναι κατι το οποιο δε βλεπεις εσυ, αλλα σου δημιουργει προβλημα για να πετυχεις αυτο που θελεις. Ο ψυχολογος θα σε βοηθησει να εντοπισεις το προβλημα και να κανεις βηματα να το βελτιωσεις.Μην απορριπτεις κατι χωρις να το εχεις ψαξει. Δεν εχουν ολοι την αυτογνωσια και τη δυναμη που χρειαζονται για να βελτιωσουν τους εαυτους τους.Για τα πρακτικα, δεν ειμαι ψυχολογος, αλλα ο ψυχολογος με βοηθησε πολυ σε μια ασχημη φαση της ζωης μου, και μιλαω εκ πειρας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ