ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.11.2019 | 03:25

Σχολή και δουλειά

Είμαι στο 3ο έτος της σχολής μου, η οποία διαρκεί 4 χρόνια!Τα πρώτα 2 χρόνια παρακολουθούσα κανονικά τα μαθήματα μου, ασχέτως αν δε τα περνούσα όλα στις εξεταστικές. Ήμουν όμως συνεπής και προσπαθούσα!Πλέον όμως έφτασα στο σημείο, από την τελευταία καλοκαιρινή εξεταστική, να έχω πατήσει μόνο 2 φορές.Δε ξέρω πραγματικά τι γίνεται, πόσα μαθήματα χρωστάω, κάθε πότε έχω μάθημα... το έχω παρατήσει εντελώς! Η διαφορά και ο λόγος είναι, πως τα 2 πρώτα χρόνια που φοιτούσα εδώ, δεν είχα πράγματα και υποχρεώσεις. Το μόνο πράγμα που ήταν υποχρεωτικό για εμένα ήταν η σχολή!Η υπόλοιπη μέρα μου ήταν οοοοολη ελεύθερη! δουλεύω από τον Ιούνιο σε ένα καφέ στην πόλη που σπουδαζω, διότι δεν θέλω πια να παίρνω χρήματα από τους γονείς μου, με σκοπό να πληρώνω μόνη μου τα δικά μου έξοδα ( ενοίκια, ψώνια κλπ).Η αλήθεια είναι πως δύσκολα τα βγάζω πέρα, γιατί παίρνω το μήνα περίπου 400 ευρώ.Τα μισά πηγαίνουν στο ενοίκιο, τα υπόλοιπα σε ψώνια για το σπίτι και μένουν αρκετά λίγα για τις καθημερινές μου ανάγκες. Δε με ενοχλεί αυτό. Καλώς ή κακώς τα βγάζω πέρα!Αυτό που με φοβίζει είναι η σχολή! Θέλω πραγματικά να πηγαίνω έστω στα υποχρεωτικά, αλλά δε μπορώ να ξυπνάω! Τελειώνω αργά μερικές φορές από τη δουλειά μου και μου είναι δύσκολο να ξυπνάω το πρωί! Επιπλέον δε ξέρω τι μου γίνεται εκεί πέρα! Ποιοι είναι οι καθηγητές, τι ώρες έχω μάθημα, σε ποια αίθουσα, εάν έχω μείνει από απουσίες στα εργαστήρια..! Δεν είναι ότι τρελαίνομαι ιδιαίτερα για τη σχολή μου, αυτό που με φοβίζει είναι να μην έχω κάποιο χαρτί στα χέρια μου.
2
 
 
 
 
σχόλια
αρχικά μπράβο σου που προσπαθείς να αυτονομηθείς οικονομικά, είναι προς τιμήν σου. όμως εφόσον οι γονείς σου μπορούν ακόμα να σε στηρίζουν θα πρότεινα να επικεντρωθείς στις σπουδές σου για να τελειωσεις και πιο γρηγορα. γιατι αν τωρα δουλευεις για να συντηρεισαι αλλα κανεις εξτρα 2-3 χρονια να βγαλεις τη σχολη, πράγμα που σημαίνει 2-3 χρόνια ακόμα νοίκια κτλ, θα βγεις τελικα ζημιωμεν@ οικονομικά. έτσι νομίζω. δεν είναι αργά να επιστρέψεις στη σχολή. θα πιεστείς λίγο παραπάνω στην αρχή αλλά με συχνές παρακολουθήσεις και λίγο διάβασμα κάθε μέρα πιστεύω θα τα πας μια χαρά. εκτός αν έχεις αποφασίσει ότι θες να παρατήσεις εντελώς τη σχολή γιατί δεν σε ενδιαφέρει καθόλου. Ίσως έχεις χάσει το ενδιαφέρον σου επειδή απέχεις απ'το αντικείμενο καιρό; εγώ νομίζω θα έδινα άλλη μια ευκαιρία. αν υπάρχει κάτι άλλο τώρα που θες να κάνεις στη ζωή σου και το χεις βρει..., επικεντρώσου εκεί. δεν είναι αργά να αλλάξεις πλεύση. τι να κάνεις το πτυχίο πάνω σε έναν τομέα με τον οποίο δε θες να ασχοληθείς; έτσι το σκέφτομαι. ελπίζω να πάνε όλα καλά :-)
Κ ο φαύλος κύκλος θα συνεχίζεται, καθώς εσύ δε θα τελειώνεις μ' αυτή τη σχολή κ θα αναγκάζεσαι να δουλεύεις στο καφέ για να τα τα βγάλεις πέρα. Βάλε προτεραιότητα τη σχολή σου κ ζήτα απ' την οικογένειά σου να σε στηρίξει όσο μπορεί. Δεν είναι ντροπή. Κράτα τη δουλειά σε part time αν είναι εφικτό ή και καθόλου αν είναι δυνατό αν θέλεις να τελειώσεις κάποια στιγμή.