ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.11.2019 | 15:35

Τι γίνεται;

Μερικές γυναίκες εργάζονται είναι παντρεμένες κι έχουν παιδιά, συχνά λένε ότι οι άντρες τους είναι καλοί μπαμπάδες. Τις βλέπω να τρέχουν στους παιδότοπους μόνες με τα παιδιά, τα καλοκαίρια είναι πίσω από τα παιδιά στις παραλίες (όσες φορές τις έχω πετύχει) χωρίς να ξαπλώνουν καθόλου στη πετσέτα ή να κάνουν κι εκείνες μια βουτιά χωρίς τα παιδιά. Πολλές φορές λένε ότι πρέπει να μαγειρέψουν το αγαπημένο φαγητό των παιδιών, με τούτα και με τα άλλα αναρωτιέμαι ποιά είναι η συμμετοχή των αντρών τους στο μεγάλωμα των παιδιών. Τα περισσότερα οι μητέρες τα κάνουν συνήθως, αλλά μιλάω για όσες λένε ότι οι άντρες τους είναι καλοί σύντροφοι και μοιράζονται τις υποχρεώσεις σχετικά με τα παιδιά. Πότε ασχολούνται οι άντρες και δεν φαίνονται πουθενά; Όταν ρωτάω ποιός μαγειρεύει, ποιός πηγαίνει με τα παιδιά στο γιατρό και ποιός ασχολείται μαζί τους στις διακοπές αποφεύγουν να απαντήσουν οι περισσότερες. Αν απαντήσουν θα πούνε ότι ο άντρας τους τα βάζει για ύπνο, τα πηγαίνει "καμιά βόλτα" ή ότι "τα αγαπάει πολύ". Αν το κάνανε και οι μητέρες αυτό ποιός θα φρόντιζε τα παιδιά; Το ίδιο συμβαίνει συχνά και με τις δουλειές του σπιτιού. Λένε ότι τις μοιράζονται επειδή εργάζονται και οι δυο, αλλά δεν είναι αλήθεια. Υπάρχουν πολλά που αν τις ρωτήσεις δεν τα κάνουν ποτέ οι άντρες, όπως μαγείρεμα σιδέρωμα ή να καθαρίσουν το μπάνιο. Κάνουν λίγα πράγματα και αυτά όποτε θέλουν, συνήθως πάνε για ψώνια ή πλένουν κανένα πιάτο. Υπάρχουν τελικά ζευγάρια που πραγματικά μοιράζονται τις οικογενειακές υποχρεώσεις;
9
 
 
 
 
σχόλια
Σίγουρα υπάρχουν και άνδρες που συμμετέχουν στις δουλειές του σπιτιού και στην ανατροφή των παιδιών εξίσου με τις γυναίκες τους. Όσο για τις περιπτώσεις που αναφέρεις, τι περιμένεις να σου πουν, την αλήθεια. Και ο μανδύας της ιδανικής οικογένειας και του τέλειου γάμου τι θα απογίνει μετά.
Μπορεί οι συγκεκριμένες να σου λένε ψέματα γιατι τις φέρνεις σε δύσκολη θέση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άντρες που βοηθούν στο σπίτι και με τα παιδιά. Εγώ ξέρω ζευγάρια που βοηθούνται μεταξύ τους και δεν λένε ψέματα, τους έχω δεί. Τώρα εσύ τι κάνεις και έχεις γνωρίσει όσους δεν βοηθούν ή δεν δίνουν καμμία σοβαρή βοήθεια δεν ξέρω. Όλα τα σενάρια παίζουν. Δεν υπάρχουν στον κόσμο μόνο τα ζευγάρια που γνωρίζεις.
Ναι υπάρχουν. Μην κρίνεις μόνο από αυτό που βλέπεις. Εγώ πχ δεν εργάζομαι, οπότε λογικό και δίκαιο είναι να κάνω περισσότερα στο σπίτι. Ο άντρας μου πάλι τα βράδια ξυπνάει κι αυτός για να ταισει και να αλλάξει το μωρό και το πρωί ετοιμάζει πρωινό για όλους. Το βράδυ κάνει αυτός μπάνιο τα παιδιά και ρίχνει κι ένα καθάρισμα όταν τελειώσουν. Τα Σάββατα πάλι μαγειρεύει δύο - τρία φαγητά για να έχουμε όλη την εβδομάδα ( αυτό μάλλον το κάνει γιατί μαγειρεύει πολύ καλύτερα από μένα, αλλά είναι πολύ ευγενικος για να το πει !!!) Αυτά δεν τα βλέπουν οι απέξω και εύκολα θα έλεγε κανείς ότι τα κάνω όλα εγώ, ενώ δεν είναι έτσι.
Πολύ προσβλητική αυτή η εξομολόγηση για εμάς τους άντρες και απορώ πως επιτρέψατε να περάσει. Η συγκεκριμένη βγάζει όλους τους άντρες ανίκανους , τεμπέληδες, αδιάφορους και ότι ζούμε ουσιαστικά απλά για να τρώμε και να κοιμόμαστε. Αν δεν σου αρέσουμε εξ δεν θα σκάσουμε και όλας.Επειδή εσύ δεν έχεις συναντήσει άντρες που να αναλαμβάνουν οικογενειακές υποχρεώσεις δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και όλας. Βαρέθηκα πια μια ζωή να θέλετε να μας δείξετε πόσο καλές είστε και πόσο κακοί είμαστε εμείς οι άντρες. Βαρέθηκα να σας βλέπω να τσουβαλιάζετε έτσι όλους τους άντρες και όλους τους ανθρώπους. Σας βαρέθηκα πια. Φυσικά οι φεμινίστριες θα σπεύσουν να ταυτιστούν μαζί σου και να συνεχίσουν αυτό που άρχισες, αλλά δεν θα μου κάνει πια καμία εντύπωση.
Εξαρταται και το πως βολευει τον καθενα. Αυτες μπορει να εχουν περισσοτερο ελευθερο χρονο, οχι οτι δεν πρεπει να συμμετεχει και ο αντρας προφανως απλα καποιες μπορει να της αρεσει και αυτη η διαδικασια.

Σεισμός