ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.11.2019 | 17:56

Τι φαση;

Είμαι φοιτήτρια και δουλεύω κάποιες μέρες μερική απασχόληση σε ένα μινι μάρκετ. Τις προάλλες έγινε ένα σκηνικό όπου κάποιος επιτήδειος μου απέσπασε ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό (δεν ήταν ληστεία, προφανώς, αλλά απάτη). Έτρεχα, λοιπόν, όλη την εβδομάδα σε τμήματα για να δω φωτογραφίες, να δώσω κατάθεση κλπ. Σήμερα, μετά από κάποιες μέρες, τα αφεντικά μου μου ζήτησαν να δώσω ένα ποσό από αυτά τα λεφτά.Συγκεκριμένα, δεν το ζήτησαν, απλά μου το ανακοίνωσαν ότι θα τα δώσω. Κατά πόσο σωστό είναι αυτό;Τα δίνω; Φεύγω; Σκεφτόμουν να τα δώσω, και να αφού τα δώσω και βρω κάτι άλλο, να φύγω.
10
 
 
 
 
σχόλια
Η αντιμετωπιση του εργοδοτη σου δε με βρισκει συμφωνη. Ειδικα εαν μεχρι το συμβαν η αποδοση σου στη δουλεια ηταν οκ. Ωστοσο επειδη αναφερεις πως γενικα ειναι καλες οι συνθηκες εργασιας και αυτο δεν ειναι καθολου αυτονοητο μπορεις να δωσεις μια ευκαιρια...
Είχα δώσει ήδη μια δεύτερη ευκαιρία όταν ανακάλυψα κάποια ψέματα που μου έλεγαν περί αδειών και λογιστών. Είχα παραιτηθεί, κυρίως, για αυτόν τον λόγο, αλλά με πρόφαση ότι ήθελα να αφοσιωθώ στην σχολή μου, αλλά μου ζήτησαν, σχεδόν με παρακάλεσαν, να μείνω για όσες μέρες και ώρες θέλω. Προφανώς, δέχτηκα.Απλώς το ότι σε περίπτωση απάτης θα μου ζητούσαν τα λεφτά, δεν το περίμενα.Μάλιστα άφησε να εννοηθεί, ότι αν ήταν πιο μικρό το ποσό που μου απέσπασαν, δεν θα τα ζητούσαν.
Εγώ λέω να φύγεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Είχε συμβεί κάτι παρόμοιο στη κολλητή μου, και τελικά της τα κράτησαν ενώ δεν έφταιγε σε τίποτα.
Εγώ έκανα την ανάρτηση. Δεν έφταιγα σε ο,τι έγινε, αλλά μου το χρεωνουν ότι έκανα εγώ ως ένα βαθμό λάθος...Αναγνωρίζω ότι είναι απαράδεκτοι, απλώς έχω έρθει σε τρομερό δίλημμα.Κατά τα άλλα, είμαι πολύ κομπλέ σε αυτήν την δουλειά, ειδικά τώρα που ακόμα σπουδάζω.
Στη θέση σου, ίσως έψαχνα κάπου αλλού μια παρόμοια δουλειά με παρόμοια λεφτά, και αν έβρισκα, τότε θα έφευγα από τη δουλειά. Αν γενικώς δεν συμπεριφέρονται καλά, αυτό δεν θα αλλάξει στο μέλλον, και αυτό θα ήταν μόνο η αρχή. Οπότε καλές είναι και οι αναζητήσεις καλού κακού. Δες το σαν μάθημα , να είσαι πλέον λίγο περισσότερο καχύποπτη (με την καλή έννοια) και προσεκτική.
Να σου αναφερω πως η θεια μου δουλευει στο ταχυδρομειο, και επειτα απο ενοπλη ληστεια που εγινε και της απεσπασαν χρηματα, της κρατανε χρηματα απο τον μισθο της γιατι τη θεωρησαν "υπευθυνη" που εδωσε το χρηματικο ποσο ; Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω τη λογικη τους.. Γνωμη μου ειναι -αν ολα τα αλλα ειναι ενταξει καθως & το χρηματικο- να μεινεις.. Δεν ειναι ευκολο να βρεις ημιαπασχοληση και ολα γενικα οπως τα θελεις..

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ