ΤΗΕ LIFO TALKS

Α. Μέρκελ: Η κρίση θα κρατήσει χρόνια

Α. Μέρκελ: Η κρίση θα κρατήσει χρόνια Facebook Twitter
3

Θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια για να ξεπεραστεί η κρίση, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ και τόνισε ότι και η Γερμανία δεν μπορεί να πηγαίνει καλά όταν δεν πηγαίνει καλά η Ευρώπη.

Μιλώντας με μαθητές στο γυμνάσιο Γιόχαν Γκόντφριντ Χέντερ του Βερολίνου, με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, η κυρία Μέρκελ επισήμανε ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν ορίζοντα ετών και ότι θα περάσει καιρός μέχρις ότου μειωθεί η ανεργία και το οικονομικό επίπεδο επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα.

«(Η κρίση) θα συνεχιστεί ακόμη για κάμποσο καιρό. Πρόκειται μάλλον για χρόνια παρά για ημέρες», δήλωσε χαρακτηριστικά η καγκελάριος και διευκρίνισε ότι η Γερμανία μπορεί να αντισταθεί πιθανόν για δύο χρόνια, αλλά όχι και μεσοπρόθεσμα. Τόνισε ωστόσο ότι το Βερολίνο θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται για την συνοχή της Ευρωζώνης σπεύδοντας όμως να υπογραμμίσει ότι και οι πόροι της Γερμανίας δεν είναι ανεξάντλητοι.

3

ΤΗΕ LIFO TALKS

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΚΡΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΡΩΣΙΚΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί και 28 τραυματίες από νέα ρωσικά πλήγματα

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε την Κυριακή ότι η Ρωσία εξαπέλυσε την περασμένη εβδομάδα περίπου 1.600 κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες, 48 πυραύλους και σχεδόν 2.300 επιθετικά drones κατά της Ουκρανίας
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΟΝΤΟ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Βουλγαρία: Στις κάλπες για τις προεδρικές εκλογές με φόντο τις ανησυχίες για επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα

Η πρόεδρος Ιλιάνα Γιότοβα, η οποία τάσσεται υπέρ του διαλόγου με τη Μόσχα και αντιτίθεται στη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, προηγείται στην κούρσα για μία νέα θητεία στο αξίωμα
THE LIFO TEAM
ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Νετανιάχου: Εάν το Ιράν διαταράξει τις εκλογές «θα υποστεί αντίποινα»

Εντείνεται η ανησυχία του για τις εκλογές στο Ισραήλ - Νωρίτερα το Axios μετέδωσε ότι «έχει ζητήσει τις τελευταίες ημέρες από τον Τραμπ να εκφράσει πιο ανοικτά τη στήριξή του στην προεκλογική του εκστρατεία»
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Μα πραγματικά υπήρχε κανείς που πίστευε πως απ την μια μέρα στην άλλη τα πράγματα θα γινόντουσαν καλά και πάλι. Δηλαδή τι; Σημερά 27% ανεργεία, χρέος δεν ξέρω και γω σε τι ποσοστό με το ΑΕΠ, υφεσή και την άλλη μέρα όλα πίσω στα κανονικά τους επίπεδα; Η Μέρκελ είπε αυτό που ο κάθε λογικός άνθρωπος λίγο πολύ ξέρει. Βεβαία τα πράγματα όντως θα άρχισουν να βελτιώνονται σίγα σίγα αλλά για να φτάσει η ΕΕ και η Ευρωζώνη στα προ κρίσης επίπεδα θα περάσουν χρόνια. Αυτο εννοούσε με λίγα λόγια.