Βουλή: Πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ Κεραμέως - Φίλη η ΑΣΟΕΕ

Βουλή: Πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ Κεραμέως - Φίλη η ΑΣΟΕΕ Facebook Twitter
Eurokinissi
3

Τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ και η πρόσφατη επίθεση στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας, αποτέλεσαν «πεδίο» αντιπαράθεσης της Νίκης Κεραμέως και του Νίκου Φίλη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι «για τη Νέα Δημοκρατία, το να βρίσκονται κράνη, ρόπαλα, διαρρηκτικά εργαλεία, πέτρες και μάρμαρα μέσα στο πανεπιστήμιο είναι αδιανόητο», ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι «κοινωνικό φαινόμενο μπαχαλάκηδων» και επισήμανε: «Αυτή είναι η διαφορά μας».

Νωρίτερα, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει την «τεράστια ανησυχία» που προκάλεσαν τα γεγονότα στο ΟΠΑ και έκανε λόγο για «ανώφελες εντάσεις που μπορούν να δημιουργήσουν αδιέξοδα». «Σκοπός της κυβέρνησης είναι να αλλάξει την ατζέντα Εκατό ημέρες τώρα έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει το προσφυγικό», ανέφερε ο κ. Φίλης. «Η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να δυσφημεί τους φοιτητές και τα πανεπιστήμια. Θα μας βρει απέναντι σε αυτή την ύπουλη προσπάθειά της, που οδηγεί στην υπονόμευση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης», προσέθεσε.

Επίσης ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την υπουργό «να εγγυηθεί ότι η αστυνομία δεν θα πάρει καμία πρωτοβουλία χωρίς συνεννόηση» κατά τη διάρκεια του τριήμερου των εορτασμών της 17 Νοέμβρη στο ΕΜΠ και να μην υπάρξει κλιμάκωση της έντασης. «Πέντε χρόνια τώρα τα φαινόμενα ανομίας τα αντιμετωπίσαμε χωρίς επικοινωνιακό σόου. Δεν κυνηγήσαμε κανέναν. Είστε υπόλογη και υπεύθυνη προσωπικά για οτιδήποτε συμβεί στο τριήμερο», ανέφερε.

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη επίθεση στο πολιτικό της γραφείο, σχολιάζοντας ότι η ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει πει κουβέντα» για να την καταδικάσει, με τον κ. Φίλη να χαρακτηρίζει «λυπηρή και καταδικαστέα» την επίθεση συμπληρώνοντας ότι «ήταν ένα ελαφρύ πλημμέλημα, οι κόκκινες μπογιές».

«Είναι αδιανόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει όσους με οποιαδήποτε μορφή προσπαθούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους» τόνισε επίσης η κ. Κεραμέως. «Εσείς επιλέγετε να είστε με αυτούς που κάνουν ορμητήρια βίας τα πανεπιστήμια, εμείς είμαστε με αυτούς που τα θέλουν απαλλαγμένα από κάθε μορφή βίας. Αυτή είναι η διαφορά μας», επισήμανε η υπουργός. Ακόμη, αναφέρθηκε στην αποδοκιμασία των φοιτητών προς τον κ. Φίλη όταν ο ίδιος πήγε στο ΟΠΑ. «Καταλαβαίνω ότι η θέση του κ. Φίλη είναι δυσμενής. Πήγε χθες στο ΟΠΑ και τον αποδοκίμασαν οι ίδιοι οι φοιτητές».

Παίρνοντας και πάλι τον λόγο ο κ. Φίλης, απάντησε ότι η υπουργός «δεν γνωρίζει από λαό και κίνημα. Στο κίνημα υπάρχει και το στοιχείο της αντιδικίας».

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΚΥΠΡΟΣ

Πολιτική / Αφροδίτη Λατινοπούλου: Αντιδράσεις με ομιλία της - Απήγγειλε ποίημα που δεν αναφερόταν στην τουρκική εισβολή

Η Ευρωβουλευτής, μεταξύ άλλων, χρησιμοποίησε φωτογραφία που δεν σχετίζεται με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, γεγονός που προκάλεσε επίσης αντιδράσεις
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027, δηλαδή στο τέλος της θητείας μας»

Σε ομιλία του από το Μουσείο της Ακρόπολης, ο πρωθυπουργός έστειλε, μεταξύ άλλων, το μήνυμα ότι «η μακροοικονομική σταθερότητα δεν αποτελεί ζήτημα για την Ελλάδα»
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

Πολιτική / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Η Ελλάδα παράδειγμα στην αντιμετώπιση της ακροαριστερής τρομοκρατίας» - Η αναφορά στη 17 Νοέμβρη

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είχε αναφερθεί πρόσφατα στον θάνατο της Βάγιας Νέστορα, στο πλαίσιο διεθνούς διάσκεψης στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την πολιτική τρομοκρατία
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Οι μοσχοαναθρεμενοι βπροαστιοτες του Συριζα που τον συναντησαν τον "λαο" και τον γνωριζουν κιολας; εκτος αν λαο εννοουν τους επαγγελματιες ψηφοφορους αυτοι που βιοποριζονται με την ψηφο τους και καμια συμβαση