Βουλή: Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΣΟΕΕ

Βουλή: Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΣΟΕΕ Facebook Twitter
Eurokinissi
4

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στη σκιά των επεισοδίων στην ΑΣΟΕΕ.

Ειδικότερα, η συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές για την κύρωση των ΠΝΠ σχετικά με το ΚΕΘΕΑ, την προστασία της πρώτης κατοικίας και άλλων διατάξεων μετατράπηκε σε σφοδρή αντιπαράθεση για όσα συνέβησαν στην ΑΣΟΕΕ και το πανεπιστημιακό άσυλο.


Η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ταύτιση με τους «μπαχαλάκηδες» αλλά και ότι πυροδοτεί ένταση ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, ενώ αντίστοιχα η αξιωματική αντιπολίτευση αντεπιτίθεται κάνοντας λόγο για αυταρχισμό αλλά και επικίνδυνο επικοινωνιακό αντιπερισπασμού για το μεταναστευτικό. «Ποιους πήγατε να υπερασπιστείτε στην ΑΣΟΕΕ κυρία Φωτίου; Τους μπαχαλάκηδες;», διερωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, προκαλώντας την έντονη αντίδρασή της. 

Από την μεριά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου, υποστήριξε ότι βρέθηκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, από το ενδιαφέρον της ως πρώην καθηγήτρια του Πολυτεχνείου αλλά και για να διασφαλίσει ως βουλευτής την ασφάλεια των φοιτητών. Η ίδια κατηγόρησε την κυβέρνηση για αστυνομοκρατία και επιχείρηση πυροδότησης νέου κύκλου έντασης. «Πρέπει να το έχετε όλοι στο μυαλό σας να διασφαλίσετε τους όρους ώστε να μην πάθει κανείς τίποτα γιατί όταν πυροδοτείτε τους κύκλους της έντασης και του αυταρχισμού δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι δεν θα έχουμε προβλήματα. Επιχειρείτε να διχάσετε τα ελληνικά πανεπιστήμια σε καλούς και κακούς. Είναι λάθος. Δεν αντιμετωπίζονται οι νέοι άνθρωπο με καταστολή. Είναι αδιέξοδος ο κύκλος της καταστολής και φέρνει εντάσεις συνεχώς», σημείωσε η κ. Φωτίου, προκαλώντας ένταση με την επιμονή της να διαβάσει και την απόφαση της Συγκλήτου του ΕΜΠ που καλούσε σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. 

«Το κάλεσμα ήταν κύριε Πρόεδρε το θέμα όπως καταλάβατε, τίποτε άλλο», σχολίασε ο κ. Τσαβδαρίδης από τη ΝΔ.

Οι διαξιφισμοί συνεχίστηκαν έπειτα ανάμεσα στον Σπήλιο Λιβανό (ΝΔ) και τη Χαρά Καφαντάρη (ΣΥΡΙΖΑ). «Εμείς θέλουμε άσυλο ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Εσείς, μήπως θέλετε ένα άσυλο για τα όπλα για τις γιάφκες, τις εγκληματικές ομάδες, τις μολότοφ; Θέλετε ή όχι να φυλάσσονται τα πανεπιστήμια ή θέλετε να καλωσορίζουν τους μπαχαλάκηδες και να μη γίνεται το μάθημα και να μην προάγεται η γνώση; Ελπίζω οι απαντήσεις να είναι στη δική μας κατεύθυνση κι όχι στην κατεύθυνση της αναρχίας», ανέφερε ο κ. Λιβανός με την κ. Καφαντάρη να περνά στην αντεπίθεση, καταλογίζοντας προσπάθεια αντιπερισπασμού της ΝΔ απέναντι στην αποτυχία διαχείρισης του μεταναστευτικού και κατηγορώντας την ότι η επέμβαση της αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο αμαύρωσε την εικόνα των ελληνικών πανεπιστημίων.

Διμέτωπη επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής ο Βασίλης Κεγκέρογλου, κατηγορώντας κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτερυση ότι με την αντιπαράθεση στοχεύουν στην πόλωση και τον διχασμό προκειμένου ο καθένας να κερδίσει ό,τι μπορεί. «Έχουμε μια αντιπαράθεση που ο ένας λέει "κλειστά πανεπιστήμια με τα ΜΑΤ" κι οι άλλοι λένε "κλειστά τα πανεπιστήμια με καταλήψεις". Όχι. Υπάρχει κι ο κόσμος που απαιτεί ανοιχτά, ελεύθερα και δημοκρατικά παν/μια και ταυτόχρονα πάταξη της ανομίας», σημείωσε ο ίδιος.

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Υψηλοί τόνοι ;Καλά, δεν βλέπουν την ευφορία των Μητσοτάκη-Τσίπρα-Γεωργιάδη χθες με τους Κινέζους να παραδειγματιστούν ;Χάθηκε δε, η κ. Φωτίου να είχε πάρει γεμιστά στο τάπερ να τρατάρει ;Βάρβαροι άνθρωποι...
1974 με 2019 είναι 45 χρόνια. Κοντά μισός αιώνας.Είναι πια γνωστό πια ότι μεγάλο κομμάτι της αριστεράς συντάσσεται εν τοις πράγμασι με την ακροαριστερά. Δεν υπάρχουν μπαχαλάκηδες. Αυτό είναι υποκοριστικό-χαϊδευτικό. Υπάρχουν ακροαριστεροί στους οποίους κάνει πλάτες η mainstream αριστερά.Πως κάνει πλάτες; Με τους αυτοφωράκηδες δικηγόρους που πληρώνει για να βγάζει όξω "τα παιδιά", με το να στέλνει βουλευτές της στα μπάχαλα ως μαξιλαράκι ασφαλείας, με το να ψηφίζει νόμους για να αποφυλακίζονται καταδικασμένοι ακροαριστεροί τρομοκράτες, με το να στέλνει στελέχη της ως μάρτυρες υπεράσπισης σε ποινικές δίκες που αφορούν τρομοκράτες, με το να βγάζει στην γύρα πολιτικά της στελέχη να αρθρογραφούν υπέρ των πολιτικών της θέσεων ως "ανεξάρτητοι".Φαντάζεται πχ κανείς τον Άδωνη μάρτυρα υπεράσπισης του Λαγού; Θα πέφταν τα μπετά. Και δικαίως. Εδώ παίζεται ένα θέατρο σκιών που είναι και θέατρο του παραλόγου και ντρεπόμαστε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.Ο ρινοκόκερος είναι εδώ. Αλλά μας ήρθε από την άλλη.
Όχι. Γιατί το παράδειγμα μου αφορά το βίαιο πολιτικό έγκλημα. Μιλάω για τον Λάμπρου και τον Κωστάρη.Αλλιώς μπορούμε να μιλήσουμε για το πόρισμα της OLAF σύμφωνα με το οποίο η τέως κυβέρνηση έπαιρνε λεφτα για δέκα και τάιζε 2 προσφυγομετανάστες.