Η Alicia Keys απάντησε για τα βαμμένα νύχια του 4χρονου γιου της: «Λιγότερες ταμπέλες, περισσότερη έκφραση»

Η Alicia Keys απάντησε για τα βαμμένα νύχια του 4χρονου γιου της: «Λιγότερες ταμπέλες, περισσότερη έκφραση» Facebook Twitter
12

Η Alicia Keys ένιωσε να εξοργίζεται από όσα θεωρεί πως περνάει ο 4χρονος γιος της, που πρόσφατα ένιωσε άσχημα επειδή ζήτησε να του φτιάξουν νύχια «σαν το ουράνιο τόξο».

Η τραγουδίστρια πήγε πρόσφατα μαζί με τον γιο της να κάνει μανικιούρ και εκεί η επιθυμία του μικρού Genesis και η μετέπειτα αντίδρασή του την οδήγησε σε ένα συμπέρασμα, που την στενοχώρησε πολύ. 

«Καθόταν στην καρέκλα και λέει, "θέλω ένα ουράνιο τόξο". Οπότε λέμε στην κυρία εκεί πως θέλει πολλά χρώματα στα νύχια του. Εκείνη φέρνει όλα αυτά τα χρώματα και βάφει κάθε νύχι με διαφορετικό. Και αφού τα τελείωσε, [ο Genesis] με κοιτάζει και μου λέει, "Μανούλα, δεν το θέλω αυτό πάνω στα νύχια μου"», είπε η τραγουδίστρια σε βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram.

Η Alicia Keys λέει πως τον ρώτησε τότε γιατί και πως ο γιος της τής απάντησε πως «δεν θα αρέσουν στον κόσμο». «Το πιστεύεις; 4 ετών, είναι 4 ετών!», συνέχισε η τραγουδίστρια, εξηγώντας πως επέλεξε να καθησυχάσει τον Genesis, επαινώντας τον για την δημιουργικότητά του. «Να επιμείνεις, το επέλεξες, σου άρεσε, το έκανες», ήταν τα λόγια της.  

Η τραγουδίστρια είπε επίσης πως στη συνέχεια εξήγησε στον γιο της πως «πολλοί άντρες βάφουν τα νύχια τους», κάτι που τον έκανε να νιώσει καλύτερα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Family time is the BEST time 🤗🤗🤗

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alicia Keys (@aliciakeys) στις


Η εμπειρία της, όπως εξηγεί, την έκανε να συλλογιστεί τον τρόπο που κρίνουμε ο ένας τον άλλον. «Όπως το βλέπω, υπάρχουν αρσενικές και θηλυκές δυνάμεις μέσα σε όλους μας, τελεία. Με ανησυχεί που δεν μπορούμε απλώς να εξερευνήσουμε αυτές τις διαφορετικές πλευρές μας, αυτές τις διαφορετικές ενέργειες μέσα μας. Ακόμη κι εγώ μερικές φορές εκφράζω την αρσενική μου ενέργεια. Και πάντα, αν συμβεί, υπάρχουν επικριτικά σχόλια και στερεότυπα και τόση αρνητική ενέργεια», πρόσθεσε η ίδια.

Η Alicia Keys έκλεισε το μήνυμά της λέγοντας πως την εξοργίζει που δεν μπορούμε να εκφράσουμε απλώς τις διαφορετικές ενέργειες μέσα μας. «Θα έπρεπε να μπορούμε να εξερευνούμε και να εκφράζουμε τις αρσενικές και θηλυκές μας ενέργειες με όποιον τρόπο θέλουμε», κατέληξε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Been thinking about how over labeled and over judged we all are... can u feel me??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alicia Keys (@aliciakeys) στις

Πολιτισμός
12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΑΤΑΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΛΕΛΑ ΠΙΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟ

Πολιτισμός / Δημήτρης Πιατάς: Έφυγε από τη ζωή η σύζυγος του Λέλα Πιατά - Ο ίδιος έπαιξε κανονικά στην παράσταση

Μετά το τέλος της παράστασης «Μάρτυρας Κατηγορίας» η εξέλιξη των γεγονότων συγκίνησε τους θεατές οι οποίοι έμαθαν για την προσωπική απώλεια του ηθοποιού
THE LIFO TEAM
Ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ έπρεπε να βουτήξει γυμνός στο νερό. Μόνο που ήταν φτιαγμένος από λυγαριά

Πολιτισμός / Ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ έπρεπε να βουτήξει γυμνός στο νερό. Μόνο που ήταν φτιαγμένος από λυγαριά

Δεκαοκτώ μήνες δουλειάς, δεκάδες προσθετικά κομμάτια και μια λύση υψηλής ραπτικής της τελευταίας στιγμής. Το σώμα του πιο αλλόκοτου κινηματογραφικού εραστή της χρονιάς.
THE LIFO TEAM
Η άγνωστη ιστορία των γυναικών του «Γαλάζιου Καβαλάρη»

Πολιτισμός / Πέρα από τον Καντίνσκι: Οι 12 γυναίκες του «Γαλάζιου Καβαλάρη» σε μια μεγάλη έκθεση στη Γερμανία

Από την Γκαμπριέλε Μύντερ και τη Μαριάνε φον Βερέφκιν μέχρι την Έρμα Μπόσι, που επί δεκαετίες δεν αναγνωριζόταν ούτε στην αυτοπροσωπογραφία της, η έκθεση στο Βισμπάντεν φωτίζει μια παραγνωρισμένη ιστορία του εξπρεσιονισμού.
THE LIFO TEAM
Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ έμαθε να ζει στις ιστορίες των άλλων. Τώρα αναρωτιέται σε ποιον ανήκουν

Πολιτισμός / Πέδρο Αλμοδόβαρ: Σε ποιον ανήκουν οι ιστορίες που ζήσαμε μαζί;

Ο σκηνοθέτης που έκανε τις ιστορίες των άλλων δικές του παραδέχεται ότι η συγγραφή μπορεί να πληγώσει ακόμη και τους ανθρώπους που αγαπά. Και αποκαλύπτει γιατί άργησε τόσο να γράψει το πρώτο του μυθιστόρημα.
THE LIFO TEAM
Η Πάτι Σμιθ αιφνιδίασε την τελετή των Βραβείων Αστουριών τραγουδώντας α καπέλα το «Wing»

Πολιτισμός / Η Πάτι Σμιθ αιφνιδίασε την τελετή των Βραβείων Αστουριών τραγουδώντας α καπέλα το «Wing»

Η 79χρονη μουσικός και ποιήτρια παρέλαβε το Βραβείο Πριγκίπισσα των Αστουριών για τις Τέχνες και έκλεισε την ομιλία της με ένα τραγούδι από το «Gone Again», τον δίσκο που κυκλοφόρησε μετά τον θάνατο του συζύγου και του αδελφού της.
THE LIFO TEAM
Δύο μουσεία στοιχηματίζουν πίνακες του Μονέ για το μπέιζμπολ — Ο χαμένος θα δανείσει τον δικό του στον νικητή

Πολιτισμός / Δύο μουσεία στοιχηματίζουν πίνακες του Μονέ για το μπέιζμπολ — Ο χαμένος θα δανείσει τον δικό του στον νικητή

Δύο αμερικανικά μουσεία βάζουν έναν πρωτότυπο όρο στην αναμέτρηση των πόλεών τους στο World Series. Το έπαθλο είναι ένας προσωρινός δανεισμός έργου του Κλοντ Μονέ.
THE LIFO TEAM
Το βιβλίο που αποκάλυψε 5.000 νόμους κατά των Κινέζων στην Αμερική κέρδισε βραβείο 75.000 δολαρίων

Πολιτισμός / Η ιστορικός που εντόπισε 5.000 νόμους κατά των Κινέζων στις ΗΠΑ κέρδισε βραβείο 75.000 δολαρίων

Η Μπεθ Λιου-Γουίλιαμς αναζήτησε τις ξεχασμένες ιστορίες Κινέζων μεταναστών στα αμερικανικά αρχεία. Το βιβλίο της τιμήθηκε με το Cundill History Prize των 75.000 δολαρίων.
THE LIFO TEAM
Ο πίνακας που αγαπούν σχεδόν όλοι οι Βρετανοί πρωθυπουργοί επιστρέφει στην Ντάουνινγκ Στριτ

Πολιτισμός / Ο πίνακας που αγαπούν σχεδόν όλοι οι Βρετανοί πρωθυπουργοί επιστρέφει στην Ντάουνινγκ Στριτ

Από τον Χάρολντ Ουίλσον μέχρι τη Μάργκαρετ Θάτσερ και τον Άντι Μπέρναμ, το έργο του Λ. Σ. Λόουρι έχει ξεχωριστή θέση στην πρωθυπουργική κατοικία. Μόνη εξαίρεση υπήρξε ο Τόνι Μπλερ.
THE LIFO TEAM
Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του LEFFEST – Μεγάλο αφιέρωμα στον Λαρς φον Τρίερ

Πολιτισμός / Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του LEFFEST – Μεγάλο αφιέρωμα στον Λαρς φον Τρίερ

Το LEFFEST γιορτάζει τα 20 χρόνια του με τον Κρόνενμπεργκ πρόεδρο της κριτικής επιτροπής και ένα από τα μεγαλύτερα αφιερώματα που έχουν γίνει στον Λαρς φον Τρίερ.
THE LIFO TEAM
Ο Πολ Σρέιντερ τιμάται 50 χρόνια μετά τον «Ταξιτζή» — Η νέα ταινία με τον Μάρτιν Σκορσέζε στην παραγωγή

Πολιτισμός / Ο Πολ Σρέιντερ τιμάται 50 χρόνια μετά τον «Ταξιτζή» — Η νέα ταινία με τον Μάρτιν Σκορσέζε στην παραγωγή

Ο 80χρονος σκηνοθέτης και σεναριογράφος θα παραλάβει το πρώτο Storyteller Award του Φεστιβάλ Ojai στις 7 Νοεμβρίου, την ίδια ημέρα που θα προβληθεί η νέα του ταινία, «The Basics of Philosophy».
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Μωρέ, άσχετα με το φύλο, γιατί ένα 4χρονο να έχει βαμμένα νύχια; Δεν ξέρω κιόλας, υπάρχει και η κοινωνική πίεση (μαμά, η Ελενίτσα όμως έχει βαμμένα νύχια), αλλά ειλικρινά δεν μου αρέσει το θέαμα κι έχω τσακωθεί με το δικό μου 5χρονο ουκ ολίγες φορές!
Εντάξει με τα νύχια και συμφωνώ αλλά τα έχουμε ξαναπεί αυτά πολλές φορές και κάπου το κουράσαμε. Το τετράχρονο αγοράκι φοράει t-shirt με logo Gucci. Κι αυτό μόνο του το ζήτησε; Είπε θέλω Gucci και η μαμά απάντησε ότι είναι ΟΚ να φοράει μπλουζάκι που στοιχίζει 180 $ στην ηλικία των τεσσάρων; Aυτό πάλι τί δυνατό μήνυμα δίνει στους φανς;
Το αστείο είναι ότι αυτό που υποτίθεται ότι είναι θηλυκό "από την φύση" πχ. τα βαμμένα νύχια είναι απλά κοινωνικό κατασκεύασμα και η απόδειξη είναι ότι μπορεί σε άλλο τόπο ή χρόνο οι γυναίκες να μην έβαφαν τα νύχια τους. Άλλο παράδειγμα: οι άντρες στην Ελλάδα πριν από μόλις διακόσια χρόνια φορούσαν φουστανέλα. Η φούστα λοιπόν τι είναι: αρσενικό ή θηλυκό ένδυμα; Τι έχεις να πεις;
Φωτεινή, μην λες άσχετα.Υπάρχει αρρεν και θήλυ. Σε κάθε κοινωνία εκφράζονται με συγκεκριμένα γνωρίσματα. Όταν παίρνεις τα κοινωνικά γνωρίσματα του άρρενος και τα φοράς στο θήλυ ή τούμπα κανεις gender reassignment.Έτσι το 1821 ή φουστανέλα ήταν σερνικό γνώρισμα ενώ σήμερα δεν είναι. Είναι κάτι που δεν καταλαβαίνεις;
Απάντηση στο: Γράφων12.11.2019 | 01:42 Και αν σήμερα ζούμε σε μία μεταβατική φάση της κοινωνίας, όπου σιγά - σιγά και τα βαμμένα νύχια θα είναι κοινωνικό γνώρισμα και του άρρενος;
Μια γνωστή μάρκα σερβιέτας (μην κάνω και διαφήμιση) δήλωσε πως θα αφαιρέσει το σύμβολο της Αφροδίτης επειδή δε θέλει το προϊόν της να απευθύνεται μόνο σε γυναίκες. Ποια άλλα φύλα έχουν περίοδο; Μην τα ισοπεδώνουμε όλα Φωτεινή. Κατάντησε γελοίο πια όλο αυτό το πανηγύρι.
Απάντηση σε: Αριάνα Γράνδε16.11.2019 | 01:50 Πρώτον, μην συγκρίνεις την περίοδο με τα βαμμένα νύχια. Δεύτερον, αν δεις με πόσες ανόητες προκαταλήψεις καταπιέζονται και τα δύο φύλα, τότε ναι, πάρα πολλές από τις επικρατούσες κοινωνικές απόψεις πρέπει να ισοπεδωθούν.
Αν δε μπορείς να δεις πως κάποια πράγματα, όπως η περίοδος, δεν είναι σε καμία περίπτωση κοινωνική άποψη αλλά βιολογική λειτουργία των γυναικών, τότε πραγματικά δεν έχει νόημα καμία συζήτηση μαζί σου. Είναι κρίμα που άτομα όπως εσύ δε βλέπετε πόσο έχει ξεφύγει η κατάσταση.
Ε καλά, δε νομίζω πως ένα παιδάκι 4 ετών, που πολύ φυσιολογικά του αρέσουν τα έντονα χρώματα και αντιγράφει αυτά που κάνει η μητέρα του, σημαίνουν κάτι για τη σεξουαλικότητά του. Αμάν με τις hollywood mothers που για λίγα likes πέφτουν σε τόσο χαμηλό επίπεδο για να κερδίσουν followers και να ξαναβγούν στην επιφάνεια.
Πιστεύω ότι αυτό που, σωστά, ήθελε να πει η Alicia Keys είναι ότι αν κάποιος δει ένα αγοράκι με βαμμένα νύχια μπορεί να το κοροϊδέψει λέγοντας τού: " Είσαι γκέι;". Και αυτό είναι κακό πρώτον γιατί, όπως λες κι εσύ, μάλλον δεν έχει να κάνει κάτι τέτοιο με την σεξουαλικότητα του παιδιού και δεύτερον και κυριότερο γιατί δεν είναι κακό το να είσαι γκέι.