ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.11.2019 | 23:04

Ηταν σωστη η συμπεριφορα της?

Ισως φανει χαζη η εξομολογηση μου, αλλα η συμπεριφορα της κοπελας που θα σας αναλυσω παρακατω με εκνευρισε κ ηθελα τη γνωμη σας:Πριν κατι μερες ειχαμε κανονισει με 3 φιλες μου να βγουμε και για λογους που δεν εχουν σημασια ειχαμε συμφωνησει να παρουμε ταξι στο γυρισμο. Αφου φτασαμε στο μαγαζι, η μια απο τις φιλες μου συναντησε μια γνωστη της και τελοσπαντων μιλουσαν κλπ ωσπου στο τελος οταν ηταν να φυγουμε, η φιλη της προσφερθηκε να την παει σπιτι της επειδη ειχε αμαξι. Η φιλη μας λοιπον χωρις να το σκεφτει λεει "ναι εννοειται αν μπορεις, γιατι αλλιως θα πηγαινα με ταξι". Εγω με τις υπολοιπες κοπελες μειναμε κ απορουσαμε. Δεν θα ειχα θεμα αν το εκανε οποιαδηποτε αλλη στιγμη, αν δηλαδη βγαιναμε μια ασχετη μερα κ γυριζε με τη φιλη της, οταν ομως εχουμε συμφωνησει απο πριν να μοιραστουμε το ταξι κ εσυ αποφασιζεις να πας με το αμαξι της γνωστης σου, αυτο σημαινει οτι αυτοματα το ποσο που η καθεμια απο μας θα πληρωσει στο ταξι ανεβαινει αυτοματα. Δηλαδη απο κει που θα διναμε 20 δια 4, τωρα δωσαμε 20/3. Σε καποιους η διαφορα μπορει να φανει μηδαμινη, σε αλλους σημαντικη, εξαρταται απο τα οικονομικα του καθενος. Προσωπικα αυτα τα λεφτα που θα εδινα στο ταξι δεν μου περισσευαν κ το εκανα απλα χαριστικα για μια φορα για να βγουμε κ να περασουμε καλα. Με ενοχλησε που η φιλη μας δεν προσφερθηκε καν να δωσει το μεριδιο που θα της αναλογουσε αν επαιρνε το ταξι μαζι μας, με ενοχλησε που σκεφτηκε απλα την παρτη της κ πως θα γλιτωσει να πληρωσει το ταξι κ ετσι απλα επιβαρυνε ολες εμας με 2 ευρω παραπανω. Ξαναλεω, δεν ειναι το θεμα τα 2 ευρω (αν και αυτα οκ, δεν ειναι κ ασημαντο ποσο στις μερες μας) αλλα η συμπεριφορα της που με ενοχλησε.
7
 
 
 
 
σχόλια
Αν επρεπε να πληρωσετε εναν καφε take away 4 ευρω και οχι 2, θα τον παιρνατε? Μαλλον οχι. Αρα γιατι εκπλησσεστε που ολη αυτη η συζητηση ειναι για 2 ευρω? Δεν εχετε απορριψει κ σεις πολλες αγορες στη ζωη σας για 2 ευρω ή ακομα και για 50 λεπτα? Να σας το πω και αλλιως εγω αν ηξερα οτι θα πληρωνα 7 ευρω το ταξι, μπορει και να αποφασιζα να φυγω με το τελευταιο μετρο. Πηρα την αποφαση να παρω το ταξι με το δεδομενο οτι θα ειμαστε 4 ατομα. Ας πουμε οτι ειχα θεσει σαν ανωτατο οριο τα 5 ευρω κ δεν ηθελα να δωσω μεγαλυτερο ποσο στο ταξι.Εγω θα επιβιωσω χωρις αυτα τα 2 ευρω, δεν ειναι εκει το θεμα μου. Το θεμα μου ειναι οτι ειναι αλλο το να βγεις με καποιον και να πεις αν ειναι γυρναμε μαζι με ταξι (αλλα χωρις να εχετε δεσμευτει οτι θα συμβει αυτο) και ειναι αλλο το να εχεις κανει εξαρχης συμφωνια οτι θα γυρισετε μαζι και ξαφνικα η αλλη να αποφασιζει να επιβαρυνει την τσεπη σου γυρνωντας με αλλο ατομο χωρις να αναρωτηθει αν εγω εχω θεμα με αυτο και τη στιγμη που ξερει οτι δεν μου περισσευουν.Οσοι εκπλησσεστε που το κανω θεμα για ενα τοσο μικρο ποσο προφανως δεν μπορειτε να αντιληφθειτε οτι το προβλημα μου δεν ειναι το ποσο, αλλα η σκεψη πισω απο την πραξη της. Η μαλλον η απουσια σκεψης, το οτι εκανε δηλαδη ο,τι γουσταρε χωρις να νοιαστει για μας. Δεν χρειαζεται να εχεις υπογραψει συμβολαιο με καποιον για να τηρησεις μια υποσχεση που του εχεις δωσει. Ειδικα οταν μιλαμε για μια υποσχεση που αν αθετηθει επηρεαζει αρνητικα τον αλλον.
Την πειραξαν και τα 2 ευρω και που γυρισε η φιλη κυρια και ανετη σπιτι της.Εξ αν κανεις θεμα τα 2 ευρω σκεψου η φιλη που γλιτωσε τα 6.Θα νευριαζες παλι αν η φιλη αποφασιζε να συνεχισει την διασκεδαση?
Εσυ τηρεις τη συμφωνια που εχεις κανει με ενα ατομο μονο οταν εχετε υπογραψει συμβολαιο? Σε καθε αλλη περιπτωση θεωρεις οτι ειναι απολυτα οκ να κρεμας τους αλλους και να αθετεις υποσχεσεις σου ή πραγματα για τα οποια δεσμευτηκες προκειμενου να κανεις ο,τι σου καπνισει?