ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.11.2019 | 20:45

Fail...

Είναι σωστό να δεχόμαστε σεξιστικά σχόλια, έστω κι αν γίνονται για πλάκα (κατά τους ισχυρισμούς του άλλου); Δηλαδή αν δε γελάσω , δεν έχω χιούμορ; Και να σας φέρω ένα απλό παράδειγμα.. συζητάω με έναν τύπο μέσω μηνυμάτων και λέω ότι έχω μαγειρέψει και έχω να πλύνω τα πιάτα. Η απάντηση του; "Μπράβο έτσι σε θέλω νοικοκύρα για όταν θα ανοίξεις σπίτι"... Γυρνάω και απαντάω, δε θα παντρευόμουν ποτέ κάποιον σαν εσένα αν άνοιγα σπίτι... Ο τύπος παρεξηγήθηκε γιατί δεν κατάλαβα το αστείο του. Στο καλό!
21
 
 
 
 
σχόλια
Έτσι, αγοροσχολιαστές της στήλης, πλην μιας εξαίρεσης!Πείτε μας πώς ακριβώς πρέπει να νιώθουμε όταν αρχίζετε τα καφριλίκια σας, γιατί εμείς -νομίζετε ότι- δεν νογάμε...#mansplaining σε όλο του το μεγαλείοΕξομολογούμενη, για όνομα πχια! Πώς τόλμησες να γίνεις δυσάρεστη στον δυσάρεστο;
Πιανομαστε με τις λέξεις έκανε ένα αστείο ο τύπος που εντάξει ήταν κάπως μην το φτάνουμε κι στα άκρα σεξιστικό σχόλιο κλπ .Επικοινωνώ σημαίνει ότι δέχομαι και τα αστεία του άλλου.
Ο καθένας έχει μυαλό κι λόγο αλλιώς αντιλαμβάνεται αυτός αλλιώς εμείς .Αυτός το θεωρεί πως τα πιάτα είναι γυναικεία δουλειά και ίσως να τους θεωρεί αστειο ίσως κι να το είπε ως πειραγμα .Σε καμία περίπτωση δεν θα το έλεγα πάντως σε καμία.
Σου είπε κάτι χαριτολογώντας και του είπες κάτι πολύ προσβλητικό. Αν δεν καταλαβαίνεις την διαφορά , τότε περιττό να συζητάμε. Μεταξύ μας όντως στο καλό να πάει, γλύτωσε ο άνθρωπος . Να ναι καλά όπου είναι. Ούτε που φαντάζεται τι γλύτωσε.ΥΓ. Φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμαι σεξιστικό να πλένει πιάτα ή να μαγειρεύει η γυναίκα. Έλεος πια. Κατάντια και παρακμή..
Το να θεωρείς αυτόματα πως επειδή κάποια που πλένει τα πιάτα της θέλει να ανοίξει και σπίτι και της φορτώνεις το όραμα σου για το τι θεωρείς πως πρέπει να επιθυμεί γυναίκα ναι, είναι σεξιστικό.
το θέμα είναι οτι η συζήτηση ήταν ρηχή, απο αυτό συμπεραίνω οτι προφανώς δεν της έκανε ο τύπος και το κακό αστείο ήταν απλά η αφορμή, ουσιαστικά η εξ έχει αυτόν τον επιθετικό τόσο γιατί η κοπέλα είναι τσαντισμένη που της βγήκε σκάρτος αισθάνομαι οτι αυτό είναι το πρόβλημα της όχι το κακό αστείο καθαυτο. Τουλ εμένα αυτό μ βγάζει αυτό το κείμενο.
Επίσης, όλα αυτά τα συμπεράσματα δεν βασίζονται πουθενά. Μπορεί η κοπέλα να εκνευρίστηκε απλώς από κάτι σεξιστικό που άκουσε, όπως θα εκνευριζοταν κάθε γυναίκα με στοιχειώδη νοημοσύνη. Γιατί να θεωρήσουμε ότι χαλάστηκε που δεν της βγήκε καλός ο γκόμενος;
Προφανώς και έχουμε διαφορετική αντίληψη για το τι είναι σεξιστικό και τι όχι. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αντιληπτό ότι έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις σχετικά με το ζήτημα.
Ναι τις έχουμε και η δημοκρατία του πολιτεύματος μας, μας επιβάλλει να μπορούμε να τις εκφράσουμε ελεύθερα καθώς και να σεβόμαστε την αντίθετη άποψη του συνομιλητή μας , άσχετα με το γεγονός ότι μπορούμε κάλλιστα να διαφωνούμε με αυτήν.