Γιάννης Σπανός: Σήμερα η κηδεία του - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Γιάννης Σπανός: Σήμερα η κηδεία του - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κιάτο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, η κηδεία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Γιάννη Σπανού.


Ο Γιάννης Σπανός, πέθανε σε ηλικία 85 ετών την Πέμπτη μετά από βαρύ εγκεφαλικό με την είδηση του θανάτου να σκορπά θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Όπως έκανε γνωστό η τραγουδίστρια Πένυ Ξενάκη, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η σορός του Γιάννη Σπανού θα εκτεθεί σε προσκύνημα στις 13.00 και η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 14.00.

Ο Γιάννης Σπανός, γεννήθηκε στο Κιάτο Κορινθίας το 1934. Μπήκε στη δισκογραφία το 1964 με το τραγούδι «Μια αγάπη για το καλοκαίρι» που ερμήνευσε η Καίτη Χωματά. Συνθέτης και στιχουργός με ιδιαίτερες ευαισθησίες ο Γιάννης Σπανός έχει στο ενεργητικό του σημαντικούς δίσκους και μεγάλες επιτυχίες: τις «Ανθολογίες», «Εκείνο το καλοκαίρι». «Σαν με κοιτάς», «Οδός Αριστοτέλους», «Σπασμένο καράβι», «Μια φορά θυμάμαι μ' αγαπούσες», «Μαρκίζα», «Είπα να φύγω», «Βροχή και σήμερα», «Θα με θυμηθείς», «Στην αλάνα», «Μια Κυριακή» κ.ά.


Ξεκίνησε την καριέρα του με συνεργασίες διάσημων Γάλλων μουσικών και ηθοποιών. Έχει μελοποιήσει στίχους των Λευτέρη Παπαδόπουλου, Γιώργου Παπαστεφάνου, αλλά και ποιήματα των Βασίλη Ρώτα, Γεωργίου Βιζυηνού, Μυρτιώτισσας, Νίκου Καββαδία, Μίλτου Σαχτούρη κ.ά. Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει η Αρλέτα, ο Κώστας Καράλης, η Καίτη Χωματά, ο Γιάννης Πάριος, η Ελένη Δήμου, η Χάρις Αλεξίου και άλλοι αγαπημένοι ερμηνευτές.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόδος: 31χρονη κατήγγειλε κακοποίηση από τον πατέρα της - Το παιδί της έχει το DNA του

Ελλάδα / Ρόδος: 31χρονη κατήγγειλε κακοποίηση από τον πατέρα της - Το παιδί της έχει το DNA του

Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, με δείγματα από το παιδί, τη μητέρα του, τον φερόμενο ως δράστη και άλλα πρόσωπα προς αποκλεισμό πατρότητας.
LIFO NEWSROOM
Μετά την Πατρών-Πύργου ο Μπράλος–Άμφισσα: Παίρνει μορφή ο «κρυμμένος» νέος δρόμος των δύο σηράγγων και των έξι γεφυρών

Ελλάδα / Μετά την Πατρών-Πύργου ο Μπράλος–Άμφισσα: Παίρνει μορφή ο «κρυμμένος» νέος δρόμος των δύο σηράγγων και των έξι γεφυρών

Ο άξονας Μπράλος – Άμφισσα θα εξασφαλίσει βελτίωση της οδικής ασφάλειας και μείωση του απαιτούμενου χρόνου της διαδρομής από Πάτρα και Αντίρριο έως Λαμία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ακούγοντας αυτές τις μέρες τα αμέτρητα εξαιρετικά τραγούδια του, συνειδητοποιούμε περισσότερο πόσο σπουδαίος ήταν και για αυτό τον αγαπούσαμε.