ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.11.2019 | 15:52

Μην τα δίνεις όλα.

Ακούγεται κυνικό, αλλά μην φερθεις σε απι την αρχη κανεναν με τον καλυτερο σου εαυτο. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ. Δεν είναι όλοι καλοί και στο τέλος θα απογοητευτείς. Γνώρισε πρώτα καλά τον άλλον και αν αξίζει πραγματικά φως τα όλα.Γιατί ΟΥΔΕΊΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ.ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΆΣΑΙ!!!
19
 
 
 
 
σχόλια
μπορεις επισης να κατσεις μεσα στη γυαλα σου κ να μην γνωριζεις κανεναν.μια χαρα ασφαλεια θα εχεις.αν δεν το κανεις,φορα οποιον εαυτο εχεις κ επικοινωνησε με τον κοσμο.κ να φας τα μουτρα σου,μαθημα θα εχεις παρει.αυτη ειναι η ζωη.
Μια ζωή να φυλάγεσαι; χάλια ακούγεται Να συμπεριφέρεσαι όπως αισθάνεσαι, κάποιες φορές μπορεί να το μετανιώσεις αλλά έτσι είσαι τι να κάνουμε;
Δεν γίνεται αυτό. Φυλάγεσαι μόνο, όταν ο άλλος σε έχει ήδη πληγώσει και ξέρεις ότι μπορεί να το ξανακάνει. Όταν δεν τον ξέρεις όμως και είσαι ερωτευμένος, πως να φυλαχθείς; Ακόμα και αν το κάνεις στην αρχή, κάποια στιγμή θα αφεθείς. Αλλιώς δεν ζεις τίποτα αυθεντικό.
Προσποιητος είσαι όταν κάνεις κάτι για τις εντυπώσεις ή για να κερδίσεις κάτι. Αν νιώθεις καλά και σου βγαίνει δεν βρίσκω τίποτα το ψεύτικο ακόμη κι αν η συμπεριφορά σου έχει να κάνει με το γεγονός ότι ενθουσιαστηκες και ότι η νέα γνωριμία δεν έχει (ακόμη έστω) βαρίδια.
Δεν έχουν όλοι καλό εαυτό για να έχουν και καλύτερο, απλά όσοι μια κάποια ευφυΐα προσποιουνται καλά, μπορεί και άψογα. Αλλά ας μην πέσουμε από τα σύννεφα σαν τον άγγελο σου.Υ. Γ. Οπότε ο καλύτερος μας εαυτός είναι ή δεν είναι προσποίηση; Γιατί εγώ διαφώνησα μαζί σου να ξέρεις. :Ρ Υ. Γ.;1Με την εξομολόγηση διαφώνησα και γενικά η σύνδεση "καλύτερης συμπεριφορας" που σε κάνει "ευεργέτη" κιόλας του άλλου εμένα θα μου προκαλούσε αναγούλα αν δεν είχα φάει γλυκά πριν λίγο.
Λοιπόν επειδη επαθα ένα μπλακ άουτ για κάποιο λόγο. Εγώ μετέφρασα τον καλύτερο εαυτό όπως το έγραψε το άτομο που έκανε την εξομολόγηση σαν μια προσπάθεια να φανεί "τελειο" καταπιέζοντας πολλές φορές συναισθήματα. Αυτό μονάχα από τη φράση "Δεν θα το εκτιμησει". Άρα προσποιητο γιατί περιμένει ανταπόδοση για την καλή του συμπεριφορά, να κερδίσει κάτι.Αν σου βγαίνει φυσικά ο καλύτερος σου εαυτός είναι αυτός που είσαι. Δεν περιμένεις τίποτα από τους άλλους απλά έτσι νιώθεις και πράττεις. Άρα δεν περιμένεις ανταπόδοση για την καλή σου συμπεριφορά. Δεν ξέρω καν αν βγάζει λογική ο συλλογισμός μου. Αλλά το ότι περιμένει να εκτιμηθεί ο καλύτερος εαυτός μου βρωμάει αφάνταστα.
@Αγνωστε άμα συνηλθες αυτό μετράει. Μια χαρά βγάζει. Αυτό που δεν βγάζει νοημα είναι η εξομολόγηση. :)@ΛΑ σονιαδοραααα, χμμ πως αλλιώς; Είμαι περίεργη να μάθω.@Ρε συ νιονιο ως πότε θα κατηγορούμε τους γονείς μας για αυτά που ΕΜΕΙΣ ενστερνιζομαστε, θεωρούμε σωστά και εντέλει πράττουμε; Έφταιξαν για όσα μας έκαναν. Μαζί σου, αλλά για όσα κάνουμε κάποτε πρέπει να πάρουμε την ευθύνη. :)
Τα είπατε όλα πιο πάνω Ανία. Δεν ξέρω πως θα έπρεπε να λέγεται. Ας τον πούμε προσποιητό καλύτερο εαυτό. Υπάρχει όμως και το ένα και το άλλο. Δηλαδή κι εγώ δεν αμφισβητώ ότι ο καλύτερος εαυτός μπορεί να μην είναι προσποίηση.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ