Ινδία: Συνελήφθη λαθροκυνηγός που έτρωγε πέη αρκούδων - Καταζητείτο εδώ και χρόνια

Ινδία: Συνελήφθη λαθροκυνηγός που έτρωγε πέη αρκούδων - Καταζητείτο εδώ και χρόνια Facebook Twitter
1

Οι ινδικές αρχές κατάφεραν να συλλάβουν έναν διαβόητο λαθροκυνηγό, που υποστηρίζουν πως σκότωνε αρκούδες του μελιού και έτρωγε τα πέη τους «ως πολύτιμο τρόπαιο».

Τον άντρα, γνωστό ως Yarlen, καταζητούσε η αστυνομία εδώ και χρόνια. Οι αρχές είχαν θορυβηθεί για πρώτη φορά όταν βρήκαν κουφάρια από αρκούδες μελιού χωρίς γεννητικά όργανα σε ένα εθνικό πάρκο.

Η νομαδική φυλή Pardhi-Behelia, της οποίας είναι μέλος ο άντρας, πιστεύει ότι το πέος του ζώου είναι αφροδισιακό, εξήγησε ο Ritesh Sirothia από υπηρεσία δασών της επαρχίας Μαντνιά Πραντές. Η συγκεκριμένη φυλή ζει παραδοσιακά σε δάση και εξαρτάται από το κυνήγι για την επιβίωσή της.

Ινδία: Συνελήφθη λαθροκυνηγός που έτρωγε πέη αρκούδων - Καταζητείτο εδώ και χρόνια Facebook Twitter
Ο Yarlen φέρεται να είχε κυνηγήσει αρκούδες μελιού και τίγρεις και άλλα πολλά ακόμη άγρια ζώα υπό εξαφάνιση.

Ωστόσο ο Yarlen, που συνελήφθη στις 19 Οκτωβρίου, ήταν επίσης σημαντικό μέλος του κυκλώματος λαθροθηρίας στη χώρα. Ήταν ύποπτος σε διάφορες υποθέσεις λαθροθηρίας και παράνομη εμπορίας άγριων ζώων υπό εξαφάνιση, ανάμεσά τους τίγρεις στην κεντρική και δυτική Ινδία. Επίσης φέρεται να χρησιμοποιούσε πλαστές ταυτότητες για να διαφύγει τς σύλληψης.

«Ήταν η πιο παλιά μας υπόθεση, συνεχιζόταν εδώ και έξι χρόνια», είπε ο Ritesh Sirothia μετά την σύλληψη του Yarlen. 

Ο Yarlen συνελήφθη για πρώτη φορά το 2013 όταν η αστυνομία είχε βρει νεκρές δυο αρκούδες από εθνικό πάρκο Kanha, στις οποίες έλειπαν τα γεννητικά όργανα και η χοληδόχος κύστη. Ο ίδιος πέρασε ένα χρόνο στη φυλακή πριν αποφυλακιστεί με εγγύηση. 

Η χολή της αρκούδας χρησιμοποιούταν στην παραδοσιακή κινεζική φαρμακολογία για εκατοντάδες χρόνια και πωλείται πάρα πολύ ακριβά στην μαύρη αγορά.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια