Μειώνονται οι τιμές στα φροντιστήρια λόγω κρίσης

Μειώνονται οι τιμές στα φροντιστήρια λόγω κρίσης Facebook Twitter
2

Σημαντική αποκλιμάκωση τιμών καταγράφεται για τη νέα σχολική χρονιά στα δίδακτρα των φροντιστηρίων, τόσο της μέσης εκπαίδευσης όσο και των ξένων γλωσσών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, οι μειώσεις σε σχέση με πέρυσι φτάνουν μέχρι και το 48%. Συγκεκριμένα, στο 68% του δείγματος καταγράφηκαν αρνητικές μεταβολές σε σύγκριση με πέρσι, στο 27% οι τιμές παρέμειναν σταθερές και μόλις στο 5% καταγράφηκαν κάποιες μικρές ανατιμήσεις. Η μέση μεταβολή υπολογίζεται στο -11,2%. 

Όπως τονίζει το Υπουργείο, στην επεξεργασία των στοιχείων δεν έχουν συμπεριληφθεί τυχόν οριζόντιες εκπτώσεις ή ειδικές προσφορές σε κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, πολύτεκνοι κλπ).

Για το θέμα αυτό, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αθανανάσιος Σκορδάς δήλωσε:

«Οι μειώσεις διδάκτρων που κατέγραψαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης σε φροντιστήρια, απεικονίζουν την προσαρμογή που κάνουν οι Έλληνες πολίτες στις συναλλαγές τους, ώστε αυτές να κινούνται στα επίπεδα που επιβάλλουν οι περιστάσεις. Παράλληλα, απεικονίζουν τη σταθερή και αποτελεσματική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, η οποία αποδίδει σε όλο και περισσότερους τομείς της οικονομίας. Οι μειώσεις στα φροντιστήρια, ακολούθησαν εκείνες που είχαν καταγραφεί προ ημερών στα σχολικά είδη. Είναι ανάγκη να ακολουθήσουν και άλλοι κλάδοι της οικονομίας».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα Λεσβιών – Πόσο ελεύθερα ζουν οι λεσβίες στην Ελλάδα;

Ελλάδα / Σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα Λεσβιών: Πόσο ελεύθερα ζουν οι λεσβίες στην Ελλάδα;

Η Ευρώπη τιμά σήμερα την 8η Οκτωβρίου, αλλά το 42% των λεσβιών που συμμετείχαν σε μεγάλη έρευνα δήλωσε ότι είχε αντιμετωπίσει διακρίσεις. Από τους πρώτους λεσβιακούς χώρους της Αθήνας μέχρι τους σημερινούς γάμους μεταξύ γυναικών, τι έχει αλλάξει πραγματικά;
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια