Σάντι Χουκ: Αποζημίωση 450.000 δολ. σε πατέρα θύματος που μήνυσε συνωμοσιολόγο

Σάντι Χουκ: Αποζημίωση 450.000 δολ. σε πατέρα θύματος που μήνυσε συνωμοσιολόγο Facebook Twitter
Φωτογραφία: Lenny Pozner
2

Αποζημίωση ύψους 450.000 δολαρίων θα καταβάλει συνωμοσιολόγος σε έναν πατέρα ενός εξάχρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του κατά την πολύνεκρη επίθεση στο Σάντι Χουκ.  

  

Ο Leonard Pozner, που ο γιος του Noah ήταν ένα από τα 26 θύματα της επίθεσης στο δημοτικό σχολείο του Σάντι Χουκ, μήνυσε τους συγγραφείς James Fetzer και Mike Palacek για το βιβλίο "Nobody Died at Sandy Hook" (σ.σ. «Κανείς δεν πέθανε στο Σάντι Χουκ») στο οποίο υποστήριζαν ότι το πιστοποιητικό θανάτου του Noah είναι πλαστό και ότι ο πατέρας του είπε ψέματα για τον θάνατο του εξάχρονου υιού του. Τον περασμένο μήνα ο Ponzer και ο Palalek κατέληξαν σε διακανονισμό και έτσι οι δικαστικές διαδικασίες εκκρεμούσαν μόνο εις βάρος του Fetzer. Ο πατέρας του εξάχρονου, υποστήριξε ότι όσα γράφτηκαν στο βιβλίο του προκάλεσαν μετατραυματικό στρες.

Ο Pozner δέχθηκε ακόμα και απειλές από μία γυναίκα, τη Lucy Richards, μέλος μίας ομάδας που πιστεύει ότι το Σάντι Χουκ είναι ένα hoax που χρησιμοποιείται για να προωθήσει τον μεγαλύτερο έλεγχο της οπλοφορίας. Σε παλαιότερη δίκη, το 2017, η Lucy Richards παραδέχθηκε πως έστειλε απειλητικό μήνυμα που έγραφε «Κοίτα πίσω σου, είναι ο θάνατος» στον Pozner. Καταδικάστηκε σε πεντάμηνη φυλάκιση και σε επιτήρηση τριών ετών μετά την απελευθέρωσή της. Στο δικαστήριο την προηγούμενη εβδομάδα ο Ponzer είπε πως και οι δύο κόρες του άκουσαν το μήνυμα στον τηλεφωνητή και ανησύχησε για την ασφάλειά τους. «Είπε πολλά απαίσια πράγματα. Και ένιωσα πως ήθελα να υπερασπιστώ τον γιο μου».

Στο δικαστήριο ο Pozner είπε πως «ήταν καλά» και πως έχει ξεκινήσει να συνομιλεί με αρνητές του Σάντι Χουκ. «Προσπάθησα να είμαι διαφανής. Ανέβασα το πιστοποιητικό θανάτου του Noah, σε μία σελίδα για τη μνήμη των θυμάτων. Και όταν το έκανα αυτό κατηγορήθηκα πως είμαι ψεύτης και απατεώνας και αυτό άλλαξε τα πάντα», είπε σύμφωνα με τη Wisconsin State Journal. Ψυχίατρος επιβεβαίωσε πως η ψυχική υγεία του Pozner κλονίστηκε μετά τις κατηγορίες. Από την πλευρά του ο Fetzer υποστήριξε ότι τα όσα γράφονται στο βιβλίο δεν αποτελούν δυσφήμιση «γιατί είναι αλήθεια» και είπε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη για το ότι, όσοι επιτέθηκαν στον Ponzer εμπνεύστηκαν από το βιβλίο. Ο Fetzer δεν κατάφερε να πείσει το δικαστήριο που χαρακτήρισε «παράλογο» το ύψος της αποζημίωσης λέγοντας πως θα προσφύγει. 

Μετά την ετυμηγορία ο Pozner ευχαρίστησε το δικαστήριο για την αναγνώριση του πόνου και του τρόμου που ο Fetzer προκάλεσε επίτηδες σε εκείνον και σε άλλα θύματα μαζικών δολοφονιών. Παράλληλα είπε πως η υπόθεση δεν έχει κάνει με την ελευθερία του λόγου. «Ο κ. Fetzer έχει το δικαίωμα να πιστεύει πως το Σαντι Χουκ δε συνέβη. Έχει δικαίωμα να εκφράζει την άγνοιά του». Σύμφωνα με τον Pozner η αποζημίωση αποτελεί μία ένδειξη τις διαφοράς ανάμεσα στο δικαίωμα ανθρώπων όπως ο Fetzer να είναι λάθος και στο δικαίωμα τον θυμάτων να μην δυσφημίζονται και να μην παρενοχλούνται.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM
BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί εν μέσω μαζικών επιθέσεων της Ρωσίας

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαπέλυε «συστηματικά πλήγματα», ως απάντηση σε επίθεση με ουκρανικά drones σε κοιτώνα στη ρωσοκρατούμενη περιοχή του Λουχάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Έχουμε φτάσει αλήθεια σε τέτοιο τραγικό σημείο που ο πατέρας ενός νεκρού μικρού παιδιού πρέπει να υποβάλλεται σε τέτοια ψυχοφθόρα διαδικασία για να αποδείξει ότι το παιδί του είναι όντως νεκρό; Και γιατί να αμφισβητήσεις μια τέτοια πληροφορία, δηλαδή, εξ αρχής; Γιατί να πει κάποιος ότι το παιδί του πέθανε σε ένα τέτοιο συμβάν; Και γιατί να αναρωτηθείς μήπως δεν υπήρξε συμβάν; Έχει παραγίνει το κακό με τις αμφιβολίες και την κριτική για τα πάντα...